Valse christusse en valse profete – Wie Watch Wat Hoe Hoekom Waar is die duiwel?
                                                 
God se boodskappers
Wat is Angels?
Wat is die duiwel?
Wat is Wonderwerke?
Hoekom glo in wonderwerke?
Ons moet altyd waak teen valse profete en bose vermom is as goed. In die Evangelie van Matteus 24:24 Jesus waarsku “Want daar sal valse christusse en valse profete en hulle sal groot tekens en wonders en”.

Ietwat ironies mees Sataniese tradisionele kennis is afkomstig van Christene. Die beste bekend is die Middeleeuse folklore en teologie behoeftes demone en hekse. Amerikaners vandag is meer geneig om te glo in God as die duiwel. Maar die Sataniese rituele misbruik skrik van die 1980’s in die VSA begin met die memoir Michelle Onthou bewys aansienlike geloof in Satan bly. Michelle Onthou toon Satanisme as ‘n groot en ongesubstansieerde sameswering van elites met’ n voorliefde vir menslike offer en kindermishandeling. Hierdie sensationalistic literêre genre beskryf dikwels die Satan soos ‘eintlik is opgeneem in persoon om aanbid te ontvang.

Antagoniste dikwels het die konsep van die duiwel te gebruik in sosiale en politieke konflik, voorgee om te wees wat geraak word deur hul teenstanders uit die duiwel, of selfs gewillig ondersteuning van die duiwel. Satan is ook gebruik om te verduidelik waarom ander hou oortuigings wat valse en goddelose.
New Age beweging – As een deelnemers in die losweg gevorm New Age beweging sou verwag het wyd uiteenlopende menings oor die Satan, die duiwel en so meer. In sommige vorme van die Christendom Esoteriese Satan bly soos ‘n wese van die bose, of ten minste’ n metafoor vir die sonde en materialisme, maar die mees algemene neiging is sy bestaan heeltemal te ontken. Lucifer, aan die ander kant, in die oorspronklike Romeinse sin van die lig – verwoester, kom af en toe in die literatuur van sekere groepe as ‘n metaforiese figuur duidelik onderskeibaar van Satan en sonder enige gevolge van die bose. Byvoorbeeld, Theosofie stigter Madame Blavatsky die naam van haar tydskrif Lucifer sedert sy voorneme om dit aan ‘n brenger van die lig word. Baie New Age skole van denke volg ‘n nie dualistiese filosofie wat nie’ n primal werking erken vir die bose.

In die klein Bahai geloof, is ‘n kwaadwillig, bomenslike entiteit soos’ n duiwel of Satan nie geglo het om te bestaan. Hierdie terme nie, maar in die Bahai geskrifte, waar hulle as metafore vir die base natuur van die mens gebruik word. Die mens is gesien vrye wil te hê en is dus in staat om te draai na God en geestelike eienskappe ontwikkel of draai weg van God en word omring deur hulle self-gesentreerde begeertes. Individue wat die versoekings van die self volg en ontwikkel nie geestelike deugde is dikwels beskryf in die Bahai geskrifte met die woord sataniese. Die Bahai geskrifte meld ook dat die duiwel is ‘n metafoor vir die volgehoue self of laer self wat’ n self-bedien neiging binne elke individu. Diegene wat hul laer die natuur volg, is ook beskryf as volgelinge van die Bose.

Paganisme – Christelike tradisie het dikwels geïdentifiseer heidense gelowe en heksery met die invloed van Satan. In die vroeë moderne tyd, die Kerk daarvan beskuldig dat beweerde hekse van consorting en saam te werk met Satan. Verskeie moderne konserwatiewe Christelike skrywers, soos Jack Chick en James Dobson, het uitgebeeld vandag se neopagan en heksery godsdienste as uitdruklik Sataniese.

Paar neopagan re-konstruksionistiese tradisies erken Satan of die duiwel openlik. Daar is egter baie neopagan groepe aanbid ‘n soort van horingblad God, byvoorbeeld as’ n metgesel van die groot godin in Wicca. Hierdie gode gewoonlik weerspieël mitologiese figure soos Cernunnos of Pan en enige ooreenkoms wat hulle mag hê op die Christelike Devil blyk te dateer terug net om die 19de eeu, toe ‘n Christelike reaksie op Pan se groeiende belang in letterkunde en kuns het gelei tot sy beeld word vertaal aan dié van die duiwel.

Yazidism – ‘n alternatiewe naam vir die belangrikste god in die tentatief Indo – Europese pantheon van die Yazidi, Malek Taus, is Chaitanya Eerder as Sataniese, egter, is’ n beter Yazidism verstaan as ‘n oorblyfsel van’ n pre – Islamitiese Midde-Ooste geloof of ‘n ghulat Sufi beweging wat gestig is deur Shaikh Adi. Die verbinding met die Satan, wat oorspronklik deur Moslem buitestaanders, trek die belang van 19 – eeuse Europese reisigers en esoteriese skrywers.

Die Baphomet, het die simbool van ‘n paar links – Hand Path stelsels, insluitend teïstiese Satanisme. Selfs wanneer ‘n dualistiese model is gevolg, dit is meer dikwels nader aan die Chinese stelsel van yin en yang, waarin goed en kwaad is uitdruklik nie’ n addisionele dualiteit. Skole van denke wat nie stres ‘n geestelike oorlog tussen goed en kwaad of lig en duisternis sluit in die filosofie van Rudolf Steiner, Agni Joga en die Kerk Universal en Triomfantlike.

Satanisme, LaVeyan Satanisme, Setianism en teïstiese Satanisme – Sommige gelowe eintlik aanbid die duiwel. Dit kan word in ‘n politeïsties sin waar God, Satan en ander is almal gode met Satan as die voorkeur-patroon, of dit kan wees uit’ n meer monoteïstiese oogpunt, waar God as ‘n ware god beskou is, maar dit is nietemin uitgedaag het.

Sommige variante ontken die bestaan van God en die duiwel geheel en al, maar nog steeds hulleself Sataniste, soos Anton LaVey se Kerk van Satan wat kan sien die Satan soos ‘n voorstelling van die primal en natuurlike toestand van die mensdom.

Zoroastrisme – Agra Mainyu – In die Gathas, die oudste tekste van die Zoroastriese Avesta, te gewees het geglo saamgestel deur Zoroaster self, die digter nie noem dit ‘n manifest teenstander. Ahura Mazda se Skepping is die waarheid, asha. Die leuen drujis openbaar slegs as bederf of chaos, nie ‘n entiteit. Later, in Zurvanism Zurvanite Zoroastrisme, Ahura Mazda en die beginsel van die bose, Agra Mainyu, is die tweeling nageslag van Zurvan, Time. Geen spoor van Zurvanism bestaan na die 10de eeu.

Vandag is die Parsis van Indië grootliks aanvaar die 19de eeu interpretasie dat Agra Mainyu is die vernietigende Emana van Ahura Mazda. In plaas van sukkel teen Mazda self, Agra Mainyu gevegte Spenta Mainyu, Mazda se Creative Emana.

Hindoeïsme – In teenstelling met die Christendom, Islam en Zoroastrisme, is Hindoeïsme nie erken enige sentrale bose mag of entiteit soos die duiwel teen God. Hindoeïsme het erken dat verskillende mense byvoorbeeld, auras en entiteite bose dade kan verrig, onder die tydelike oorheersing van die Guna van Tamas en veroorsaak dat wêreldse lyding. Die Rajasic en Tamasic gunas van Maya word beskou, veral naby die Abrahamitiese konsep, die helse dele van die Ultimate Delusion genoem Prakriti. ‘N beliggaming van hierdie is die konsep van Advaita nie – dualisme waar daar geen goed of kwaad maar net verskillende vlakke van besef.

Aan die ander hand in Hindoeïsme, wat genoeg ruimte vir kontrapunt, is daar ook die idee van Advaita dualisme waar daar wisselwerking tussen goed en kwaad neigings. ‘N prominente Asura is Rah jy wie eienskappe is soortgelyk aan dié van die duiwel. Maar, Hindoes en Krishnamurti in die besonder, is van mening dat ‘n avatar van Vishnu incarnates om boosheid te verslaan toe onheil bereik sy grootste krag. Die konsep van Guna en Karma verduidelik ook verkeerd om ‘n graad, eerder as die invloed van’ n duiwel.

Om meer spesifiek, Hindoe filosofie bepaal dat die enigste bestaande ding Waarheid is die Almagtige God. Ja, al die as-Uric neigings is minderwaardig en meestal bestaan as illusies in die gees. Asuras is ook ander mense in wie slegte motiewe en bedoelings Tamas het tydelik die goeies vang Bodhisattva Verskillende mense soos Siddhartha, Gandharva, Jaks-ha ens word beskou as wesens in teenstelling met die mensdom en in sommige opsigte beter as mans.

In Ayyavazhi, amptelik ‘n nasaat van Hindoeïsme prominent in Tamil Nadu’ n suidelike staat in Indië met Dravidiaans erfenis, volgelinge, in teenstelling met die meeste ander takke van die Hindoeïsme, glo in ‘n Satan-agtige figuur, Krone. Kroni, volgens Ayyavazhi is die primordiale manifestasie van die bose en manifesteer in verskeie vorme van die bose., Ravana, Duryodhana, ens, in verskillende ouderdomme of yugas. In reaksie op so manifestasie van die kwaad, gelowiges, in Ay ya – Vazhi godsdiens glo dat God, soos gemanifesteer in Sy Vishnu avatars soos Rama en Krishna om boosheid te verslaan. Uiteindelik het die Elam met die gees die gees wat deur Ramayana net vir incarnating in die wêreld van Ramayana incarnates in die wêreld as Ay-ya Vaikundar die finale manifestasie van Kroni, Aaliyah te vernietig.

Kroni, die gees van Kali Yuga word gesê dat dit alom teenwoordig in hierdie wêreld en dit is een rede volgelinge van Ayya Vazhi, soos die meeste Hindoes, glo dat die huidige Yuga, Kali Yuga is so gedegradeer.

Boeddhisme – Mara duiwel – ‘n duiwel – agtige figuur in die Boeddhisme is Mara. Hy is ‘n versoeker, wat ook Gautama Buddha mislei deur te probeer om hom te mislei met die visie van mooi vroue wat in verskeie legendes, word dikwels gesê word dat Mara se dogters. Mara verpersoonlik unskillfulness, die dood van die geestelike lewe. Hy probeer om mense te lei van die beoefening van die geestelike lewe deur die maak van die alledaagse aanloklike, of die negatiewe lyk positief. ‘N ander interpretasie van Mara is dat hy is die begeertes wat teenwoordig is in dié eie gemoed verhinder dat die persoon sien die waarheid. So in ‘n sin Mara is nie’ n onafhanklike word, maar ‘n deel van een se eie wese wat verslaan word. In die daaglikse lewe van die Boeddha die rol van die duiwel is ook gegee aan Devadatta.

Antieke Egipte – Stel mitologie en Apep – In die Ausarian drama vind ons dat Ausar Griekse Osiris is gekap in 13 stukke van Set. Auset Isis versamel al van sy stukke slaan, maar sy fallus. Horus, die seun van Ausar en Auset sit die dood en verbrokkeling van sy vader te wreek deur konfronteer Stel. Horus is oorwinnaars oor Stel en Ausar, synde weer terug gebring is uit die dood word heer van die onderwêreld. Dit is hierdie drama wat gee ons die kosmiese konflik tussen goed en kwaad, kwaad word beliggaam deur Set. Dit is nie te sê dat Stel was altyd gesien as ‘n bose karakter in Antieke Egiptiese teologie. Daar is baie keer in Antieke Egiptiese geskiedenis waar konflikte tussen verskillende huise lei tot die verswakking van een god relatief aan die ander.

Soos in die meeste politeïstiese godsdienste, die karakters hulself onderskei betrokke van die Wes-tradisie van ‘n duiwel in dat al die gode is nou verwant is. In hierdie geval, talle historiese tekste dui daarop dat Set is die oom of broer van Horus en in die nederlaag van Set, sien ons ‘n ander skeiding van die norm in die verterende / assimilasie van Stel in Horus met die uitslag van Horus met uitbeeldings van beide die valk kop en die onbekende dier hoof van Set. Dit soos Boeddhisme verteenwoordig ‘n ontbinding van tweespalt.

God as die duiwel – Verskeie godsdienstige skrywers deur die geskiedenis het gevorderde die eienaardige idee dat die god van die Abrahamitiese Bybel en sy vervolgens is konsekwent in karakter met die duiwel. Hulle maak die geval dat die Bybelse God is ‘n goddelike krag wat wreaks lyding, dood en vernietiging en dat verlei of opdragte mensdom in die pleeg van chaos en volksmoord.
Hierdie geskrifte verwys na die Bybelse God onder andere as ‘n demigods,’ n bose engel, die duiwel god, die Prins van Duisternis, die bron van alle kwaad, ‘n demoon,’ n wrede, woedende, oorlog tiran, Satan, die duiwel en die eerste dier van die boek van Openbaring.

Baie van die skrywers kritiseer nie slegs die HERE, die God van die Abrahamitiese geskrifte Tanakh, in teenstelling met die ware God van die Nuwe Testament. Egter ander skrywers aansoek doen om hulle veroordeling vir die hele godheid van die Judaïsme, Christendom en Islam. Die skrywers beweer hulle eise deur verwysing na ‘n aantal passages in Bybelse Skrif beskryf optrede van God wat sê hulle is kwaad of Devil-like. Baie van die skrywers is erg gekasty vir hul geskrifte en hul volgelinge tereg vermoor.

Valse christusse en valse profete – Wie Watch Wat Hoe Hoekom Waar is die duiwel? | 2010 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.