Krishtër të rremë dhe profetë të rremë – Kush Watch Çfarë Si Pse Ku është Djalli?
                                                 
Dërguarit e Zotit
Çfarë janë engjëjt?
Çfarë është Djalli?
Cilat janë mrekullitë?
Pse Besoni në mrekullitë?
Ne duhet të jetë gjithmonë në roje kundër profetëve të rremë dhe të keqen masquerading si të mirë. Në Ungjillin e Mateu 24:24 Jezusi i paralajmëron “Sepse do të dalin krishtër të rremë dhe profetë të rremë dhe do të bëjnë shenja të mëdha dhe dhe mrekulli”.

njohuri Disi me ironi më satanike tradicionale ka origjinën nga të krishterët. Më të njohura janë të folklorit mesjetar dhe teologji përreth demonët dhe shtrigat. Amerikanët sot kanë më shumë gjasa që të besojnë në zot se sa të djallit. Megjithatë abuzimit ritual Satanike trembë të viteve 1980 në fillim të SHBA me kujton kujtime Michelle provon besimin e konsiderueshme në djalli gjallë. Michelle kujton përshkruan Satanizmi si një konspiracion të madh dhe të pabazuara të elitat me një predilection për sakrificë njerëzore dhe abuzimit të fëmijëve. Ky zhanër letrar sensacionale shpesh e përshkruan si të vërtetë shejtani paraqiten personalisht në mënyrë që të marrin adhurimit.

Kundërshtarët shpesh vënë konceptin e djallit për të përdorur në konfliktet sociale dhe politike, duke pretenduar për t’u prekur nga kundërshtarët e tyre nga djalli, apo edhe me dëshirë në mbështetje të Djalli. Satani është përdorur edhe për të shpjeguar se pse të tjerët mbajnë besime që janë të rreme dhe të pafe.
Lëvizja e re Age – Si mund të presim pjesëmarrës në lëvizjen e formuar me afërsi New Age janë gjerësisht të ndryshme në lidhje me pikëpamjet e djallit, shejtanit e kështu me radhë. Në disa forma të ezoterike krishterimit Satanit mbetet si një qenie të keqe, ose të paktën një metaforë për mëkatin dhe materializmin, por tendenca më e përhapur është që të mohojë ekzistencën e tij krejt. Lucifer, nga ana tjetër, në kuptimin origjinal romake të lehta – lajmëtar, herë pas here paraqitet në literaturën e grupeve të caktuara, si një figurë metaforike mjaft të dallueshme nga djalli dhe pa ndonjë implikimet e keqe. Për shembull, themeluesi Theosophy Madame Blavatsky me emrin Afërditë e saj ditar që ajo qëllim që ajo të jetë një lajmëtar të dritës. Shumë New Age shkollat e mendimit të ndjekin një filozofi jo dualiste që nuk e njeh një forcë parak për të keqen.

Në Besimi Bahai i vogël, një keqdashës, subjekti mbinjerëzore të tilla si një djall apo djalli nuk besohet të ekzistojnë. Këto kushte të bërë, megjithatë, duket se në shkrimet Bahai, ku ato janë përdorur si metafora për natyrën bazë të njeriut. Qeniet njerëzore janë parë që të ketë vullnet të lirë dhe janë kështu në gjendje të kthehet drejt Zotit dhe për të zhvilluar cilësitë shpirtërore ose tërhiqeni nga Perëndia dhe të bëhet i zhytur në dëshirat e tyre egoist. Individët të cilët ndjekin tundimeve të vetë dhe nuk zhvillohen virtytet shpirtërore janë përshkruar shpesh në shkrimet Bahai me fjalën satanik. Shkrimet Bahai edhe që djalli është një metaforë për insistent vetë ose më e ulët e cila vetë është një prirje të vetë-shërbim brenda çdo individi. Ata që ndjekin natyrën e tyre më të ulët janë përshkruar edhe si pasuesit e të Ligut.

Paganizmi – tradita e krishterë ka identifikuar shpesh feve pagane dhe magji me ndikimin e djallit. Në Periudhën e hershme moderne, Kisha akuzuar shtrigat e dyshuar të consorting dhe komplot me Satanin. Disa shkrimtarë moderne konservatore të krishterë, të tilla si Jack Chick dhe James Dobson, kanë përshkruar neopagan e sotme dhe të feve si magji në mënyrë eksplicite satanike.

Pak-ri konstruksioniste neopagan traditat njohin Satani ose Djalli plotë. Megjithatë, shumë grupe të neopagan adhurimit disa lloj horned Perëndisë, për shembull si një bashkëshorte të perëndeshës së madhe në Wicca. Këto perëndi zakonisht reflektojnë figurave mitologjike të tilla si Cernunnos ose Pan dhe çdo ngjashmëri ata mund të kenë të Djalli krishterë duket se datojnë vetëm në shekullin e 19, kur një reagim të krishterë për të Pan s në rritje rëndësi në letërsi dhe art rezultuar në imazhin e tij duke u përkthyer me atë të djallit.

Yazidism – Një emër alternativ për hyjni kryesore në paraprakisht Indo – panteonin Europian i Yazidi, Malek Taus, është Chaitanya Në vend se të satanike, megjithatë, është kuptuar më mirë Yazidism si një mbetje e një para – fesë islame të Lindjes së Mesme ose të një ghulat Sufi lëvizje të themeluar nga Shejh Adi. Lidhje me Satanin, e bërë fillimisht nga të jashtmit muslimane, tërhoqën interesin e 19 – udhëtarëve dhe shkrimtarë evropiane të shekullit të fshehtë.

Baphomet, miratuar simboli i disa Left – sistemet Rruga me dorë, duke përfshirë edhe teist Satanizmi. Edhe kur një model dualiste është ndjekur, kjo është më shpesh e ngjashme me sistemin kinez e yin dhe yang, në të cilat të mira dhe e keqja nuk janë në mënyrë të qartë një dual plotësuese. Shkollat e mendimit se e theksoj një luftë shpirtërore në mes të errësirës mirës dhe të keqes apo të lehta dhe përfshijnë filozofinë e Rudolf Steiner, Agni Yoga dhe Universal Kisha dhe triumfues.

Satanizmi, LaVeyan Satanizmi, Setianism dhe teist Satanizmi – Disa fe të vërtetë adhurojnë djallin. Kjo mund të jetë në një kuptim politeist ku Perëndia, Satani dhe të tjerët janë të gjithë hyjnitë me Satanin si mbrojtës të preferuar, ose ajo mund të jetë nga një këndvështrim më të monoteiste, ku Perëndia është konsideruar si një zot i vërtetë, por është megjithatë nuk pranoi.

Disa variante mohojnë ekzistencën e Zotit dhe të djallit krejt, por ende e quajnë veten Satanists, të tilla si Anton LaVey s Kisha e shejtanit i cili e sheh Satanin si një përfaqësim të shtetit parak dhe natyrore të njerëzimit.

Zoroastrianism – Agra Mainyu – Në Gathas, tekstet më të vjetra të Avesta Zoroastrian, besohet të ketë qenë i përbërë nga Zoroaster vetë, poeti nuk e përmend një kundërshtar të sigurt. s Ahura Mazda Krijimi është e vërteta, Asha. Drujis gënjeshtër manifestuar vetëm si prishje apo kaos jo, një njësi ekonomike. Më vonë, në Zurvanism Zurvanite Zoroastrianism, Ahura Mazda dhe parimin e së keqes, Agra Mainyu, jemi pasardhës binjake e Zurvan, Time. Nuk ka gjurmë të Zurvanism ekziston pas shekullit të 10.

Sot, Parsis e Indisë kryesisht pranojnë interpretim të shekullit 19 që Agra Mainyu është Emanation shkaterrues i Ahura Mazda. Në vend që të luftojnë kundër Mazda veten, Agra Mainyu betejat Spenta Mainyu, Mazda s Emanation Creative.

Hinduizmi – Në kontrast me krishterimin, islamin dhe Zoroastrianism, Hinduizmi nuk njeh ndonjë force qendrore keqe ose subjekt të tillë si Djalli kundërshtare Perëndisë. Hinduizmi njeh se qeniet e ndryshme për auras, shembull dhe subjektet mund të kryejnë akte të keqe, nën dominimin e përkohshëm të Guna e Tamas dhe të shkaktojë vuajtjet e kësaj bote. The gunas Rajasic dhe Tamasic e Maya konsiderohen veçanërisht të afërt me konceptin abrahamike, pjesët e djallëzor të quajtur mashtrim Ultimate Prakriti. Një mishërim i kësaj është koncepti i Advaita jo – dualizmi, ku nuk ka nivele të mirë ose e keqe, por thjesht të ndryshme të realizimit.

Nga ana tjetër në hinduizëm, e cila ofron mjaft hapësirë për kundërvënie, ka edhe idenë e dualizmit Advaita ku ka bashkëveprim në mes tendenca mirës dhe të keqes. Një Asura shquar është u Rah karakteristikat e të cilit janë të ngjashme me ato të Djallit. Megjithatë, hinduve dhe Krishnamurti në mënyrë të veçantë, besoj se një avatar të Vishnu mishëron për të mposhtur të keqen kur e keqja arrin fuqinë e saj të madh. Koncepti i Guna dhe Jo të shpjegojë gjithashtu të keqen në një shkallë, në vend se ndikimi i një djall.

Për të qenë më specifik, filozofi hindu përcakton se e vetmja gjë është e vërteta ekzistuese Zotit të Plotfuqishëm. Pra, të gjitha tendencat, si-i urinës janë inferiore dhe kryesisht ekzistojnë si iluzione ne mendjen. Asuras janë edhe njerëz të ndryshëm në të cilët motivet e keqe dhe synimet Tamas kanë mbizotëruese përkohësisht ato të mira qenieve Bodhisattva të ndryshme si Siddhartha gandharva,, yaks-ha etj konsiderohen qenie ndryshe nga njerëzit dhe në disa mënyra superiore të njerëzve.

Në Ayyavazhi, zyrtarisht një degë të hinduizmit të shquar në Tamil Nadu një shteti jugor në Indi me trashëgiminë Dravidian, pasuesit, ndryshe nga shumica e degëve të tjera të hinduizmit, beson në një figurë djalli-si, koronë. Kroni, sipas Ayyavazhi është manifestimi i lashtë e së keqes dhe shfaqet në forma të ndryshme të së keqes., Ravana, Duryodhana, etj, në të moshave të ndryshme ose Yugas. Në përgjigje të manifestim të tillë të besimtarëve të keqen,, në Ay ya – Vazhi fe besojnë se Zoti, Vishnu si manifestohet në avatars e Tij të tilla si Rama dhe Krishna për të mundur të keqen. Përfundimisht, një Elami me frymën e shpirtit të marra nga Ramayana vetëm për incarnating në botën e Ramayana mishëron në botë si Ay-ya Vaikundar për të shkatërruar manifestim përfundimtar i Kroni, Aaliyah.

Kroni, frymën e Kali Yuga është e thënë të jetë e përhapur kudo në këtë moshë dhe kjo është një arsye ndjekësit e Ayya Vazhi, si Hindus më të madhe, besoj se yuga aktual, Kali Yuga është aq i degraduar.

Budizmi – demon Mara – A djalli – figura si në Budizëm është Mara. Ai është një tunduesi, i cili joshur edhe Gautama Buda duke u përpjekur të joshte atë me vizionin e grave të bukura që, në legjenda të ndryshme, janë shpesh thuhet të jetë e bija Mara. Mara personifikon unskillfulness, vdekja e jetës shpirtërore. Ai përpiqet për të hequr vëmendjen njerëzve nga praktikimin e jetës shpirtërore, duke bërë tërheqës i zakonshëm ose negative të duket pozitive. Një interpretim i Mara është se ai është dëshira që janë të pranishme në mendjen e vet ato parandalimin e personit nga shohim të vërtetën. Pra, në një kuptim Mara nuk është shtet i pavarur duke u por një pjesë e një e vet duke u që duhet të jetë i mundur. Në jetën e përditshme të Buda rolin e djallit është dhënë Devadatta.

Egjipti i lashtë – Set mitologji dhe PVPE – Në dramë Ausarian ne gjejmë se Ausar Osiris grek është copëtuar në copa nga 13 Set. Auset Isis mbledh të gjitha pjesët e tij të shpëtuar organ seksual i mashkullit e tij. Horus, biri i Ausar dhe Auset vendos të marrë hak për vdekjen dhe ndarje të babait të tij, duke konfrontuar Set. Horus është fitimtar mbi Set dhe Ausar, duke u sjellë përsëri prej së vdekuri bëhet zoti i botës së krimit. Është kjo dramë që na jep të konfliktit kozmik midis së mirës dhe të keqes, e keqe duke u mishëruar nga Set. Kjo nuk do të thotë se Set është parë gjithmonë si një karakter të keqe në teologji e lashtë egjiptian. Ka shumë herë në historinë e Egjiptit të vjetër, ku konfliktet në mes të shtëpive të ndryshme të çojnë në zhvlerësimin e një zot në lidhje me një tjetër.

Si në shumicën e besimeve politeiste, personazhet e përfshira dallojnë veten e tyre nga tradita perëndimore e një djall në që të gjithë zotat janë të lidhura ngushtë. Në këtë rast, tekste të shumta historike tregojnë se Set është Xha ose Brother i Horus dhe në humbjen e Set, ne shohim një tjetër ndarje nga norma në devouring / asimilimin e Set në Horus me rezultatin e Horus që ka pamje të të dy kreu skifter dhe kreu i panjohur kafshëve të Set. Kjo Budizmi si përfaqëson një shpërbërjen e ndarje në dy pjesë.

Zot sa e shejtanit – Disa autorë fetare gjatë gjithë historisë kanë avancuar idenë e veçantë që zoti e Biblës abrahamike dhe pasojat e saj është në përputhje me karakter me djallin. Ata bëjnë rast se Perëndia biblik është një forcë hyjnore që wreaks vuajtje vdekje, dhe shkatërrimit dhe se tundon apo komandat njerëzimit në kryerjen e kaosi dhe gjenocid.
Këto shkrime i referohen Zotit biblik të ndryshme si një demigods, një engjëll i keq, zot djalli, Princi i errësirës, burimi i çdo të keqe, një demon, një tiran mizor, i xhindosur, për luftë, Satani, djalli dhe bishës së parë e librit të Zbulesës.

Shumë prej autorëve të kritikojnë vetëm Zoti, Perëndia i shkrimeve të shenjta abrahamike Tanakh, në kontrast me zot e vërtetë e Dhiatës së Re. Megjithatë, autorë të tjerë të aplikojnë dënimin e tyre për zot të tërë të Judaizmi, Krishterimi dhe Islami. Autorët pohojnë pretendimet e tyre duke iu referuar një numër të pasazhe të shkrimit të shenjtë biblik në përshkrimin e veprimeve të Perëndisë që ata thonë se janë të keqe apo Devil-si. Shumë prej autorëve kanë qenë të dënuar ashpër për shkrimet e tyre dhe pasuesit e tyre të vrarë justifikueshme.

Krishtër të rremë dhe profetë të rremë – Kush Watch Çfarë Si Pse Ku është Djalli? | 2010 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.