Kedvenc karácsonyi dalok a nagy angol nyelvű országban szerte a világon
  – Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Egyesült Királyság Anglia, Skócia és Wales, Egyesült Királyság – Nagy-Britannia, Egyesült Államok – USA

Angyalok hallottuk a nagy
Távolságban a Manger
Blue Christmas
Deck the Halls
Először Noel, a
Menj, mondd el a hegyen
Jó keresztény férfiak, Örvendezz
Csitt! A Herald Angels Sing
Legyen boldog kis karácsonyod
Itt Comes Santa Claus
I’ll Be Home for Christmas
Jött Upon a Midnight Clear
Jingle Bells
Öröm a világnak
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Little Drummer Boy, a
O Christmas Tree
O Come, All Ye Faithful
Ó, szent éj
O Little Town of Bethlehem
Csendes éj
Silver Bells
Az első Noel
Mi Három királyok
Kívánunk Boldog Karácsonyt
Mi Child Is ez?
Fehér karácsony
Winter Wonderland

Az utóbbi időben népszerű karácsonyi dalok, sokszor be a film és más szórakoztató közeg, kifejezetten a karácsony, de általában nem nyíltan vallásos, és ezért nem minősülnek karácsonyi énekeket. Az archetipikus példa 1942 a “White Christmas”, bár sok más ünnep dal vált örök kedvencek az Egyesült Államokban, mint például a Gene Autry a “Rudolf a piros-orrú rénszarvas”.

                                                  A legtöbb teljesített “ünnep” songs
 
Az American Society of Composers, Szerzők és Kiadók, a következő a Top 25 legjobban teljesített “ünnep” dalokat írt ASCAP tagjai az első öt évben a 21. században. A lista nem tartalmazza a dalok szerzői jog (mint a “Jingle Bells”), vagy írásbeli tagjai Broadcast Music Incorporated, az úgynevezett BMI.

1. “The Christmas Song” (Gesztenye Pörkölés, nyílt tűzön) – Mel Tormé, Robert Wells
2. “Santa Claus Is Coming to Town” – Fred szárcsa, Haven Gillespie
3. “Legyen boldog kis karácsonyod” – Ralph Blane, Hugh Martin
4. “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
5. “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” – Sammy Cahn, Jule Styne
7. “Rudolf a piros-orrú rénszarvas” – Johnny Marks
8. “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
9. “I’ll Be Home for Christmas” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10. “The Little Drummer Boy” – Katherine K. Davis, Henry V. Onorati, Harry Simeone
11. “Szánkózás” – Leroy Anderson, Mitchell Parish
12. “Ez a legszebb évszakban” – Edward Pola, George Wyle
13. “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14. “Rockin ‘Around the Christmas Tree” – Johnny Marks
15. “Feliz Navidad” – José Feliciano
16. “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17. “Frosty the Snowman” – Steve Nelson, Walter E. Rollins
18. “Egy Holly Jolly Christmas” – Johnny Marks
19. “I Saw Anyuka Csókos Mikulás” – Tommie Connor
20. “Here Comes Santa Claus” (egészen Mikulás Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
21. “Ez kezd néz ki, mint karácsony” – Meredith Willson
22. “(There’s No Place Like) Otthona az ünnepek” – Bob Allen, Al Stillman
23. “Carol a Bells” – Peter J. Wilhousky, Mikola Leontovich
24. “Santa Baby” – Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25. “Wonderful karácsonykor” – Paul McCartney
26. “Happy Xmas (War is Over)” – John és Yoko, a Plastic Ono Band a Harlem közösségi Kórus
“Az amerikaiak és még sokan mások szerte a világban, ezek a klasszikus szövegek és dallamok elválaszthatatlan az ünneplés a nyaralási szezon – felragyogó életet évről évre, és a szolgáló sarokköve a ASCAP repertoár.”

Marilyn Bergman, ASCAP elnöke és ChairmanOf ezek a legrégebbi dalok a “Santa Claus Is Coming to Town” és a “Winter Wonderland”, amely egyaránt megjelent 1934-ben. A legújabb dal Mark Lowry a “Mária, Did You Know” 1984-től. Dalok által bevezetett mozgóképeket az első 25 van: a “White Christmas” a Holiday Inn (1942), “Have Yourself a Merry Little Christmas” a Meet Me St. Louis-ban (1944), és a “Silver Bells” The Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks három legnépszerűbb karácsonyi dal, a legtöbb minden író-“Rudolf a piros-orrú rénszarvas”, “Rockin ‘Around the Christmas Tree”, és “A Holly Jolly Christmas”. Messze a legtöbb felvett karácsonyi dal a “White Christmas” a több mint 500 változatban több tucat nyelven.

Míg az ASCAP lista viszonylag népszerű az Egyesült Királyságban és Írországban, továbbra is nagyrészt háttérbe szorult gyűjteménye diagram találatok rögzített egy ajánlatot, hogy a koronát a brit karácsonyi számú egyetlen az 1970-es és a 80-as években. A túlnyomó többsége ezeket a dalokat játszott erősen, hogy a fél vagy újszerű érzi magát, és rögzítették a teljes körű művészek jelentős globális csillagok, a művészek, hogy élvezték a nagy sikert az Egyesült Királyságban az időben, zenekarok, hogy az egyébként gólt csak egy maroknyi kis találat, és számos újdonság cselekmények feljegyzett csak egy dal. Ezek a dalok mentek, hogy uralják az Egyesült Királyság és Írország karácsonyi zene hagyományait, és nagymértékben háttérbe szorították a gyakran kevésbé félnek orientált ASCAP dalokat, bár Paul McCartney Csodálatos karácsonykor sikerült span mindkét csoportban.

Szerint a 2007-es közvélemény-kutatás, az Egyesült Királyság legnépszerűbb karácsonyi dal Boldog karácsonyt mindenkinek a Slade, egy zenekar, akik hihetetlenül népszerű a 1970-es években.

 Elfogadva karácsonyi zene
Sok úgynevezett karácsonyi zene ma fogadta el a zene eredetileg más célra létrehozott. Visszamenőleg ezeket alkalmazták a karácsony, vagy jött be kell vonni a szabadság valamilyen módon.

Számos világi dalok kell tekinteni “karácsonyi” dalok miatt az évszaktól ezeket a leggyakrabban hallott vagy énekelt, annak ellenére, hogy soha nem megemlítve semmit a nyaralás. Ezek a dalok közé kedvencek, mint a “Winter Wonderland”, a “Let it Snow”, és a “Baby, It’s Cold Outside”. “Szánkózás” ‘s szabvány dalszöveg beszélve nem egy karácsonyi party, hanem egy születésnapi partin. A ma már rendkívül népszerű karácsonyi standard “Jingle Bells” volt eredetileg írott ünnepelni Hálaadás.

Sok ezek a dalok esik az általános “tél” besorolás, mivel nem ad karácsonyi konnotációja egyáltalán. Hogy népszerűsítsük a téli témájú dal, különösen az Egyesült Államokban, anélkül, hogy tekinthető “karácsonyi” dal, nehéz lenne. Tény, hogy a téli témájú dalok általában nem játsszák a rádióban az Egyesült Államokban során nagyobb része a tél után, a karácsonyi szezon véget ért, éles ellentétben a társaik, nyári slágerek, amelyek részesülnek rádiók egész szezonban. Lehet kapni korlátozott rádiók egyes állomásokon, különösen azután, jelentős hó esemény.

Az Egyesült Királyságban, a “karácsonyi száma egyetlen” és a “karácsonyi száma a két kislemez, a” jelölésére dal megjelent körüli időben a karácsonyi ünnepeket, és eljutni a csúcsra, a UK Singles Chart. Bár néhány ezek a dalok nem hajlamosak kialakítása társulás karácsonyi, vagy a nyaralási szezon, egy ilyen társulás általában sokkal rövidebb életű, mint a hagyományosan tematikus karácsonyi dalok, mint a “Boldog karácsonyt mindenkinek”, “Bárcsak Lehetne karácsony Mindennapi “,” Fagyöngy és bor “és a” Boldog karácsonyt mindenkinek “, és a dalok is semmi köze a karácsonyi, vagy akár télen is. Néhány dal lesz” csípett “, hogy jobban kapcsolódik a karácsony. Ez szinte kizárólag egy brit kulturális jelenség, és néhány figyelemre méltó példák közé Band Támogatás a “Tudják, It’s Christmas?”, John Lennon “Happy Xmas (War Is Over)”, és a Wham! “s” Last Christmas “. Mivel a kezdet a TV sorozat az X tényező, azaz decemberben a debütáló dalt, hogy a sorozatban “győztes általában szabadul egy időben elősegítő, hogy válik a karácsony első számú, és a legtöbb dal nem kapcsolódnak a karácsony. (Erre válaszul 2009-ben, egy dal Rage Against the Machine “című Killing a neve” előléptetett keresztül egy internetes kampány, hogy a karácsonyi első helyre az expressz megakadályozása céljából a győztes a The X Factor érje el a postán. A kapcsolódó kampány elősegítésére törekszik János Cage néma “4’33” “A karácsonyi szám az egyik helyszínen.

A jelenség nem korlátozódik a populáris zene: klasszikus zene is fogadták el, hogy a karácsonyi kánon. Csajkovszkij balettjét A diótörő tartalmaz egy sor világi zenekari darabok gyakran fellépett karácsonykor. Talán a leghíresebb karácsonyi zene minden, Händel “Messiás”, írta egy húsvéti teljesítményt 1742-ben Írországban, és végre az 1750-ig Händel halálának a lelenc Kórház árvák körül húsvéti.

 Újdonság dalok
Egy másik formája a népszerű karácsonyi dal zenei paródiák azok végezni kizárólag komikus hatást, általában minősített “újdonság dalok”. Ezek köre azoktól énekelt gyerekek, vagy nagyrészt azok élvezetét, hogy azok a kifejezetten felnőtt témát.

 Fiatalkori
“All I Want for Christmas Is My két első fogát” írta Donald Yetter Gardner 1944-ben bevezetett és Spike Jones és az ő városa Slickers 1948-ban.
“Láttam anyu Csókos Santa Claus” énekelte 13 éves Jimmy Boyd 1952-ben.
“Szeretnék egy víziló a karácsonyi” írta John Rox és végre 10 éves Gayla Peevey 1953-ban.
“Nuttin” Karácsonyra “az Art Mooney és Barry Gordon, aki hét éves volt, amikor elénekelte a dalt 1955-ben.
“A Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)” énekel Alvin és a mókusok 1958-ban.
“Monster’s Holiday” által rögzített Bobby “Borisz” Pickett, írta Paul Harrison, megjelent december 1962.
“Te egy átlagos Egy úr Grinch” eredetileg végzett az 1966-os karikatúra különleges Hogyan Grinch Ellopta karácsonyra. A dalszöveget írta Dr. Seuss, a zene volt Albert hágai, valamint a szövegek végezte Thurl Ravenscroft. Számos különböző változatai kerültek rögzítésre óta.
“Snoopy’s Christmas” végzett a királyi gárdisták 1967-ben, a nyomon követési rendszer a korábbi dal “Snoopy vs. A Vörös Báró” rögzített 1966-ban.
 Felnőtt
“Nagymama Got elgázolta egy rénszarvas” az Elmo & Patsy lépett ki 1979-ben.
“Rozsdás Chevrolet” Da Yoopers 1987-ben, a paródia Jingle Bells.
“Mikulás és az Ő Öreg Hölgy” által rögzített Cheech és Chong 1971-ben.
“A Christmas Carol” Tom Lehrer, a paródia karácsonyi azt állítják, hogy bemutassa az igazi karácsonyi hangulatot – a kereskedelmi szellem.
“Zöld Chri $ $ TMA, hasonlóan-témájú paródia Stan Freberg.
“Ne Shoot Me Santa” címmel a The Killers 2007-ben, kihasználva a különböző AIDS jótékonysági szervezetek.
“Karácsonyfa” Lady Gaga felvázoló Space Cowboy adták 2008-ban.
Számos “A tizenkét Days of Christmas” paródiák, köztük egy Bob és Doug McKenzie (Rick Moranis és Dave Thomas), amely 1982-ben jött ki, és egy másik a capella egy csoport Egyenes Nem Chaser, amely először végzett 1997-ben.
“Volt egyszer egy karácsony” zeneszerző Robert Maitland megjelent 2010-ben, mely Cariss Crosbie, a kifizető a tekintetben, hogy a karácsonyi hangulatban a Motown és Phil Spector. ”
A szám a karácsonyi dalok újszerű olyan hatalmas, hogy a rádiós műsorvezető Dr. Demento szentel egy teljes hónap heti két órás epizód a formátumot minden évben, és az újdonság dalok kapnak gyakran kéri a rádiók szerte az országban.
Mi volt legolcsóbb ingyenes hónap butik ingyenes wifi üzleti központ és uszoda a hivatalos oldalon? Amennyiben hallgatni olvasása és foglaljon még ma a legjobb klub és nagy értéket képvisel. Miért nem kap meg groupon kupon legjobb árakat biztosítani? Ha mentheti nagy a hivatalos oldalon, ingyenes olcsó költségvetési foglalkozik. Aki nem kap a legjobb arány kedvezményes kamatozású szabad hetes ingyenes próba tagságot. Hogyan juthat akár 50% kedvezmény a megfizethető áron kiváló ár-érték!

Kedvenc karácsonyi dalok a nagy angol nyelvű országban szerte a világon | 2010 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.