Favoritt Christmas Songs av de store engelsktalende land rundt om i verden
  – Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia av England, Skottland og Wales, UK – Storbritannia, USA – USA

Engler vi har hørt på High
Borte i en Manger
Blue Christmas
Deck the Halls
First Noel, The
Gå Fortell Den på fjellet
God Christian Menn, Gled dere
Hark! The Herald Angels Sing
Har selv en Merry Little Christmas
Here Comes Santa Claus
I’ll Be Home for Christmas
Det kom over en Midnight Clear
Jingle Bells
Joy til World
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Little Drummer Boy, The
O Christmas Tree
O Come, All Ye Faithful
O Holy Night
O Little Town of Bethlehem
Silent Night
Silver Bells
The First Noel
Vi Three Kings
Vi ønsker deg en riktig God Jul
Hva Child Is This?
White Christmas
Winter Wonderland

Mer nylig populære julesangene, ofte introdusert gjennom film eller annen underholdning medium, er spesielt om julen, men er vanligvis ikke åpenlyst religiøs og derfor ikke kvalifiserer som julesanger. Den arketypiske eksempel er 1942’s “White Christmas”, selv om mange andre ferie-sanger har blitt flerårig favoritter i USA, slik som Gene Autry’s “Rudolph Røde-nosed Reindeer”.

                                                  Mest spilte “ferie” songs
 
Ifølge American Society of Composers, forfattere og forleggere, følgende er de 25 mest spilte “ferie” sanger skrevet av ASCAP medlemmer for de første fem årene av det 21. århundre. Listen omfatter ikke låter ut av opphavsrett (som “Jingle Bells”), eller skrevet av medlemmer av Broadcast Music, Incorporated, kjent som BMI.

. 1 “The Christmas Song” (Kastanjer Steking på en Open Fire) – Mel Torme, Robert Wells
. 2 “Santa Claus Is Coming til Town” – Fred Coots, Haven Gillespie
. 3 “Ha deg selv en Merry Little Christmas” – Ralph Blane, Hugh Martin
. 4 “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
. 5 “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” – Sammy Cahn, Jule Styne
. 7 “Rudolph Røde-nosed rein” – Johnny Marks
. Åtte “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
. 9 “I’ll Be Home for Christmas” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10 “The Little Drummer Boy” -. Katherine K. Davis, Henry V. Onorati, Harry Simeone
. 11 “Sleigh Ride” – Leroy Anderson, Mitchell Parish
. 12 “Det er den mest fantastiske Time of the Year” – Edward Pola, George Wyle
. 13 “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14 “Rockin ‘Around the Christmas Tree” -. Johnny Marks
. 15 “Feliz Navidad” – José Feliciano
. 16 “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17 “Frosty The Snowman” -. Steve Nelson, Walter E. Rollins
18 “En Holly Jolly Christmas” -. Johnny Marks
. 19 “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” – Tommie Connor
. 20 “Here Comes Santa Claus” (Høyre Ned Santa Claus Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
. 21 “Det begynner å se en Lot Like Christmas” – Meredith Willson
. 22 “(Det er No Place Like) Hjem til jul” – Bob Allen, Al Stillman
. 23 “Carol av Bells” – Peter J. Wilhousky, Mykola Leontovich
24 “Santa Baby” -. Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25 “Wonderful juletider” -. Paul McCartney
. 26 “Happy Xmas (War is Over)» – John og Yoko, The Plastic Ono Band med Harlem Community Choir
“For amerikanere og mange andre rundt om i verden, disse klassiske tekster og melodier er uatskillelig fra feiringen av høytiden – lyste liv år etter år, og fungerte som en hjørnestein i ASCAP repertoaret.”

Marilyn Bergman, ASCAP president og ChairmanOf disse, de eldste låtene er «Santa Claus Is Coming å Town” og “Winter Wonderland”, som begge var publisert i 1934. Den nyeste sangen er Mark Lowry’s “Mary, Visste du dette” fra 1984. Sanger innført gjennom bevegelige bilder i topp 25 er: “White Christmas” fra Holiday Inn (1942), “Har selv en Merry Little Christmas” fra Meet Me in St. Louis (1944), og “Silver Bells” i The Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks har tre topp julesanger, mest for enhver forfatter-“Rudolph Røde-nosed Reindeer”, “Rockin ‘Around the Christmas Tree”, og “A Holly Jolly Christmas”. Den klart mest innspilte julesang er “White Christmas” med godt over 500 versjoner på flere titalls språk.

Mens ASCAP listen er relativt populær i Storbritannia og Irland, er det fortsatt i stor grad overskygget av en samling av hits innspilt i et forsøk på å bli kronet til Storbritannia Christmas nummer en single i 1970 og 80-tallet. De aller fleste av disse sangene spilte sterkt til en fest eller nyhet føler og ble spilt inn av et komplett spekter av artister fra store globale stjerner, artister som var nyter stor suksess i Storbritannia på den tiden, band som ellers scoret bare en håndfull mindre treff og en rekke nyhet handlinger som registreres kun én sang. Disse sangene har gått på å dominere Storbritannia og Irland julemusikk tradisjoner og har i stor grad overskygget deres ofte mindre parti orientert ASCAP sanger, selv om Paul McCartney’s Wonderful juletider har klart å span begge gruppene.

Ifølge en 2007 avstemning, er Storbritannias mest populære julesang Merry Xmas Everybody av Slade, et band som var utrolig populære på 1970-tallet.

 Vedtatt julemusikk
Mye av det som er kjent som julemusikk dag ble adoptert fra musikken opprinnelig opprettet for andre formål. Tilbakevirkende kraft disse ble brukt til jul, eller kom til å bli assosiert med ferie på noen måte.

Mange sekulære sanger er ansett som “Christmas” sanger på grunn av årstiden er de oftest hørt eller sunget, tross nevner aldri noe om ferie. Disse sangene inneholder favoritter som “Winter Wonderland”, “Let it Snow», og «Baby, It’s Cold Outside”. “Sleigh Ride” ‘s standard tekster nevner ikke et julebord, men en bursdagsfest. Den nå enormt populære Christmas standard “Jingle Bells” ble opprinnelig skrevet for å feire Thanksgiving.

Mange av disse sangene faller i generisk “vinter” klassifisering, som de bærer ingen jul konnotasjon i det hele tatt. Å popularisere en vinter-tema sangen, spesielt i USA, uten at det anses som en “Christmas” song, ville bli vanskelig. Faktisk er vinter-tema låter vanligvis ikke spilt på radio i USA i store deler av vinteren etter at julesesongen er over, i sterk kontrast til sine kolleger, sommer hits, som får sendetid gjennom hele sesongen sin. De kan få begrenset radio på noen stasjoner, spesielt etter en betydelig snø hendelse.

I Storbritannia, begrepene “Christmas nummer en singel” og “Christmas nummer to single” betegne sanger utgitt rundt den tiden av juleferien, og som når toppen av UK Singles Chart. Selv om noen av disse sangene har en tendens til å utvikle en tilknytning til jul eller i ferien, har en tendens til en slik forening å være mye kortere levde enn de mer tradisjonelt themed julesanger som “Merry Xmas Everybody”, “I Wish det kunne være Christmas Everyday “,” misteltein og vin “og” “Merry Christmas Everyone», og sangene kan ha noe å gjøre med julen eller til vinteren. Noen sanger blir “forskjøvet” for å gjøre dem mer knyttet til julen. Dette er nesten utelukkende et britisk kulturelt fenomen, og noen bemerkelsesverdige eksempler Band Aid’s “Har de Know It’s Christmas?”, John Lennon’s “Happy Xmas (War Is Over)», og Wham! ‘s “Last Christmas”. Siden debuten i TV-serien The X faktor, som avsluttes i desember, det debut sangen fra den serien ‘vinneren generelt er utgitt på et tidspunkt som bidrar til det blir jule nummer en, og de fleste av sangene er relatert til julen. (Som svar, i 2009, en sang av Rage Against the Machine tittelen “Killing i Navn” ble fremmet, gjennom en Internett-kampanje, til julen nummer én posisjon for den uttrykkelige hensikt å forebygge vinneren av The X Factor fra å nå innlegget. Et beslektet kampanje søker å fremme John Cage’s silent “4’33” “til julen nummer én spot.

Fenomenet er ikke begrenset til populære musikk: klassisk musikk, også er blitt adoptert til julen kanon. Tsjaikovskijs ballett Nøtteknekkeren omfatter et sett av sekulære orkesterverker ofte utført ved juletider. Kanskje den mest berømte julemusikk av alle, Händels “Messias”, var skrevet for en påske ytelse i 1742 i Irland, og utførte fra 1750 til Händels død for hittebarn sykehus for foreldreløse barn rundt Eastertime.

 Novelty sanger
En annen form for populær julesang er de musikalske parodier utføres utelukkende for komisk effekt, vanligvis klassifisert som “nyheten sanger”. Disse spenner fra de sunget av barn, eller i stor grad for nytelse, å de med en tydelig voksen tema.

 Juvenile
“All I Want for Christmas Is My Two Front Teeth” er skrevet av Donald Yetter Gardner i 1944 og blir presentert av Spike Jones og hans City Slickers i 1948.
“Jeg så mamma kysse nissen” sunget av 13-år gamle Jimmy Boyd i 1952.
“Jeg vil ha en Hippopotamus til jul” er skrevet av John Rox og fremført av 10 år gamle Gayla Peevey i 1953.
“Nuttin ‘For Christmas” av Art Mooney og Barry Gordon, som var sju år gammel da han sang den sangen i 1955.
“The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)” sunget av Alvin and the Chipmunks i 1958.
“Monster’s Holiday” spilt inn av Bobby “Boris” Pickett, skrevet av Paul Harrison, utgitt desember 1962.
“Du er en Mean One, Mr. Grinch” opprinnelig gjort for 1966-tegneserie spesielle Hvordan Grinch Stole Christmas. Tekstene var skrevet av Dr. Seuss, var musikk av Albert Haag, og tekstene var utført av Halerota Ravenscroft. Mange ulike versjoner har blitt registrert siden.
“Snoopy’s Christmas” fremført av The Royal gardister i 1967, en oppfølger til deres tidligere sang “. Snoopy Vs The Red Baron” spilt inn i 1966.
 Voksen
“Bestemor ble påkjørt av en Reindeer” av Elmo & Patsy som kom ut i 1979.
“Rusty Chevrolet” av Da Yoopers i 1987, en parodi på Jingle Bells.
“Santa Claus og hans Old Lady” spilt inn av Cheech og Chong i 1971.
“A Christmas Carol” av Tom Lehrer, en parodi på julesanger som angivelig viser den sanne ånd av julen – det kommersielle ånd.
“Green Søk i kalender $ TMA $, en tilsvarende tema parodi av Stan Freberg.
“Ikke Shoot Me Santa” ble utgitt av The Killers i 2007, og drar nytte ulike AIDS veldedighetsorganisasjoner.
“Christmas Tree” av Lady Gaga med Space Cowboy ble utgitt i 2008.
Tallrike “The Twelve Days of Christmas” parodier, inkludert en av Bob og Doug McKenzie (Rick Moranis og Dave Thomas) som kom ut i 1982, og en annen av a capella-gruppen Straight No Chaser, som ble uroppført i 1997.
“Once Upon A Christmas” av komponisten Robert Maitland utgitt i 2010, med Cariss Crosbie, betale hensyn til julen stil Motown og Phil Spector. ”
Antallet Christmas nyhet sanger er så enormt at radiovert Dr. Demento vier en hel måned med ukentlige totimers episoder til formatet hvert år, og nyheten sangene får hyppige henvendelser på radiostasjoner over hele landet.
Hva var billigste gratis måned med boutique gratis wifi forretningssenter og bassenget på offisielle nettsted? Hvor å lytte lese anmeldelser og bestill i dag for stor klubb og stor verdi. Hvorfor ikke få vår Groupon kuponger for beste prisene garantert? Når du kan spare stort på den offisielle nettsted med gratis billige budsjett avtaler. Hvem får best rente rabattkupong med gratis ukers gratis prøveperiode medlemskap. Hvordan komme seg opp til 50% avslag til rimelige priser mye for pengene!

Favoritt Christmas Songs av de store engelsktalende land rundt om i verden | 2010 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.