Favorit Christmas Songs av de stora engelskspråkiga länder runt om i världen
  – Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien England, Skottland och Wales, Storbritannien – Storbritannien, USA – USA

Änglar vi har hört på High
Borta i en krubba
Blue Christmas
Deck the Halls
First Noel, The
Säg det på Mountain
Bra kristna män, Rejoice
Hark! The Herald Angels Sing
Har själv en God Little Christmas
Here Comes Santa Claus
I’ll Be Home For Christmas
Det kom på en Midnight Clear
Jingle Bells
Joy to the World
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Little Drummer Boy, The
O Christmas Tree
O Come, All Ye Faithful
O Helga Natt
O lilla staden Betlehem
Silent Night
Silver Bells
The First Noel
We Three Kings
Vi önskar er en God Jul
Vad Child Is This?
White Christmas
Winter Wonderland

Mer nyligen populära julsånger, introduceras ofta genom film eller annan underhållning medium, specifikt om julen, men är normalt inte öppet religiös och därför inte kan betraktas som julsånger. Den arketypiska exemplet är 1942’s “White Christmas”, även om många andra semester låtar har blivit perenna favoriter i USA, till exempel Gene Autry’s “Rudolf med röda mulen”.

                                                  Mest spelade “Holiday” songs
 
Enligt American Society of Composers, författare och förläggare, följande är de 25 mest spelade “Holiday” låtar skrivna av ASCAP medlemmar under de första fem åren av 21-talet. Listan omfattar inte sånger av upphovsrätten (som “Jingle Bells”) eller skrivna av medlemmar av Broadcast Music Incorporated, känd som BMI.

. 1 “The Christmas Song” (Kastanjer stekning på en öppen eld) – Mel Tormé, Robert Wells
2. “Santa Claus Is Coming to Town” – Fred sothöns, Haven Gillespie
3. “Har själv en Merry Little Christmas” – Ralph Blane, Hugh Martin
4. “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
5. “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” – Sammy Cahn, Jule Styne
7. “Rudolf med röda mulen” – Johnny Marks
8. “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
9. “I’ll Be Home For Christmas” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10 “The Little Drummer Boy” -. Katherine Davis K., Henry V. Onorati, Harry Simeone
11. “Sleigh Ride” – Leroy Anderson, Mitchell Parish
12. “Det är den mest underbara tiden på året” – Edward Pola, George Wyle
. 13 “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14 “Rockin ‘Around the Christmas Tree” -. Johnny Marks
15. “Feliz Navidad” – José Feliciano
16. “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17 “Frosty the Snowman” -. Steve Nelson, Walter E. Rollins
18 “En Holly Jolly Christmas” -. Johnny Marks
. 19 “Jag Såg Mamma Kyssa Tomten” – Tommie Connor
20. “Here Comes Santa Claus” (ända ner Santa Claus Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
. 21 “Det börjar att titta mycket som jul” – Meredith Willson
. 22 “(Det finns No Place Like) Hem för Holidays” – Bob Allen, Al Stillman
23. “Carol av Bells” – Peter J. Wilhousky, Mykola Leontovich
24 “Santa Baby” -. Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25 “Wonderful jul.” – Paul McCartney
26. “Happy Xmas (War is Over)” – John och Yoko, The Plastic Ono Band med Harlem gemenskapen Choir
“För amerikaner och många andra runtom i världen, dessa klassiska texter och melodier är oskiljaktiga från firandet av semesterperioden – ljusnande liv år efter år, och fungerade som en hörnsten i ASCAP repertoar.”

Marilyn Bergman, ASCAP VD och ChairmanOf dessa, de äldsta låtarna är “Santa Claus Is Coming to Town” och “Winter Wonderland” som båda publicerades 1934. Den senaste låten är Mark Lowry’s “Mary, visste du” från 1984. Songs in via rörliga bilder i topp 25 är: “White Christmas” från Holiday Inn (1942), “har själv en riktigt God Little Christmas” från Meet Me In St Louis (1944) och “Silver Bells” i The Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks har tre topp julsånger, mest för författare-“Rudolf med röda mulen”, “Rockin ‘Around the Christmas Tree” och “A Holly Jolly Christmas”. Den överlägset mest inspelade julsång är “White Christmas” med över 500 versioner på dussintals språk.

Medan ASCAP listan är relativt populär i Storbritannien och Irland, är det fortfarande till stor del överskuggas av en samling av diagram träffar registreras i ett försök att bli krönt Storbritannien julen nummer ett enda under 1970 och 80-talen. De allra flesta av dessa låtar spelas starkt till en fest eller nyhet känsla och har spelats in av ett komplett utbud av artister från stora globala stjärnor, artister som åtnjuter stor framgång i Storbritannien vid den tidpunkten, band som annars fick endast en handfull mindre träffar och en mängd nyhet handlingar som registreras bara en låt. Dessa sånger har gått vidare till dominera Storbritannien och Irland jultraditioner musik och har i stor utsträckning överskuggat deras ofta mindre parti orienterade ASCAP låtar, även om Paul McCartneys underbara jul har lyckats span båda grupperna.

Enligt en opinionsundersökning 2007, är Storbritanniens mest populära julsång Merry Xmas Everybody av Slade, ett band som var otroligt populär under 1970-talet.

 Antogs julmusik
Mycket av det som kallas julmusik idag antogs av musik ursprungligen skapades för andra ändamål. Retroaktivt dessa tillämpades på jul, eller kom att förknippas med semester på något sätt.

Många sekulära sånger betraktas som “Christmas” sånger på grund av den tid på året de är oftast hört eller sjungit, trots aldrig nämna något om semester. Dessa sånger är favoriter som “Winter Wonderland”, “Let It Snow” och “Baby, det är kallt ute”. “Sleigh Ride” är standard texter nämner inte en julfest, men en födelsedagsfest. Den nu enormt populära jul standard “Jingle Bells” skrevs ursprungligen för att fira Thanksgiving.

Många av dessa sånger falla i den generiska “vinter” klassificering, eftersom de har ingen jul klang alls. För att popularisera en vinter-tema sång, särskilt i USA, utan att det är betraktas som en “Christmas” låten, skulle vara svårt. Faktum är att vinter-tema låtar i allmänhet inte spelas på radio i USA under större delen av vintern efter julen är slut, i bjärt kontrast till sina motparter, träffar sommaren, som får speltid under hela säsongen. De kan få begränsad speltid i radio på vissa stationer, särskilt efter en betydande snö händelse.

I Förenade kungariket skall orden “Christmas nummer ett enda” och “Jul nummer två singel” betecknar låtarna släpptes runt tiden för julhelgen och att nå toppen av den brittiska singellistan. Även om några av dessa låtar har en tendens att utveckla ett samband med jul eller semesterperioden, tenderar en sådan sammanslutning att vara mycket kortare livslängd än de mer traditionellt tema julsånger som “Merry Xmas Everybody”, “jag vilja att det var jul Vardag “,” Mistel och vin “och” “Merry Christmas Everyone”, och låtarna kan ha något att göra med julen eller till och med vintern. Vissa låtar kommer att vara “tweaked” för att göra dem mer relaterade till jul. Detta är nästan uteslutande en brittisk kulturellt fenomen, och några anmärkningsvärda exempel Band Aids “Do They Know It’s Christmas?”, John Lennons “Happy Xmas (War Is Over)” och Wham! ‘s “Last Christmas”. Sedan debuten av TV-serien The X faktor, som slutar i december, debut låt från serien “vinnaren i allmänhet släpps vid en tidpunkt som bidrar till det blir jul nummer ett, och de flesta av låtarna saknar anknytning till julen. (Som svar, under 2009, en låt av Rage Against the Machine titeln “Killing i Namn” var främjas via en Internet-kampanj, till julen nummer ett för det uttryckliga syftet att förhindra att vinnaren av The X Factor från att nå tjänsten. En relaterad kampanj försöker främja John Cages tysta “4’33” “till julen antalet en plats.

Fenomenet är inte begränsat till populärmusik: klassisk musik, också, har antagits av julen kanon. Tjajkovskijs balett Nötknäpparen består av en uppsättning sekulär orkesterstycken ofta vid jul. Den kanske mest berömda julmusik av alla, Händels “Messias”, skriven för en påsk resultat år 1742 i Irland, och uppträdde från 1750 fram till Händels död för HITTEBARNSHUS för föräldralösa barn runt påsken.

 Nyhet sånger
En annan form av populär julsång är de musikaliska parodier enbart sker komisk effekt, brukar klassificeras som “nyhet” låtar. Dessa sträcker sig från dem som sjungs av barn, eller i stor utsträckning för sin njutning, att de med en tydlig vuxen tema.

 Juvenile
“All I Want for Christmas Is mina två framtänder”, skriven av Donald Yetter Gardner 1944 och introducerades av Spike Jones och hans City Slickers 1948.
“Jag Såg Mamma Kyssa Tomten” som sjöngs av 13-åriga Jimmy Boyd 1952.
“Jag vill ha en Hippopotamus till jul” skriven av John Rox och framförd av 10-årig Gayla Peevey 1953.
“Nuttin ‘For Christmas” av Art Mooney och Barry Gordon, som var sju år gammal när han sjöng låten 1955.
“The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)” sjöngs av Alvin and the Chipmunks 1958.
“Monster’s Holiday” inspelad av Bobby “Boris” Pickett, skriven av Paul Harrison, utgivet december 1962.
“Du är en Mean One, Mr Grinch” som ursprungligen gjordes för 1966 års tecknade särskilda Hur Grinchen Stole Christmas. Texten skrevs av Dr Seuss, musiken av Albert Haag, och texterna utfördes av Thurl Ravenscroft. Många olika versioner har spelats in sedan dess.
“Snoopy’s Christmas” framförs av den Kungliga Guardsmen i 1967, en uppföljning till deras tidigare låt “. Snoopy Vs The Red Baron” inspelad 1966.
 Vuxen
“Farmor Fick överkörd av en ren” av Elmo & Patsy som kom ut 1979.
“Rusty Chevrolet” av Da Yoopers 1987, en parodi på Jingle Bells.
“Santa Claus och hans gamla damen” inspelad av Cheech och Chong 1971.
“A Christmas Carol” av Tom Lehrer, en parodi på julsånger tänkta att illustrera sann anda av julen – den kommersiella anda.
“Green Chri $ $ TMA, en lika-tema parodi av Stan Freberg.
“Don’t Shoot Me Santa” släpptes av The Killers år 2007, tack olika hjälpmedel välgörenhetsorganisationer.
“Christmas Tree” av Lady Gaga featuring Space Cowboy släpptes 2008.
Talrika “De tolv Days of Christmas” parodier, bland annat ett av Bob och Doug McKenzie (Rick Moranis och Dave Thomas) som kom ut 1982, och en annan av a capella grupp Straight No Chaser som uruppfördes 1997.
“Once Upon A Christmas” av kompositören Robert Maitland släppas under 2010, med Cariss Crosbie, betalar det gäller julen stil Motown och Phil Spector. ”
Antalet julen nyhet låtar är så enorm att radiopratare Dr Demento ägnar en hel månad av veckans två timmar episoder till formatet varje år, och nyheten låtarna ofta får förfrågningar på radiostationer över hela landet.
Vad var billigast gratis månad med boutiquehotell gratis wifi businesscenter och poolen på officiella hemsidan? Om att lyssna läsa recensioner och boka idag för stor klubb och stort värde. Varför inte få våra Groupon kuponger för Bästa pris-garanti? När du kan spara stora vid den officiella sajten med gratis billig budget erbjudanden. Vem gör få bästa kupongränta rabatt med gratis vecka fri rättegång medlemskap. Hur får man upp till 50% rabatt till överkomliga priser stort värde!

Favorit Christmas Songs av de stora engelskspråkiga länder runt om i världen | 2010 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.