Лъжехристи и лъжепророци – Кой Гледай Какво Как Защо Когато е дявол?

Божията Обичам
Какви са ангели?
Какво е дявол?
Какви са чудеса?
Защо вярвам в чудеса?
Ние трябва винаги да бъде нащрек срещу фалшивите пророци и злото, маскиран като добро. В Евангелието на Матей 24:24 Исус предупреждава, “защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци и ще покажат големи знамения и чудеса и”.

Донякъде иронично най-сатанински традиционните знания произхожда от християните. Най-известни са средновековната фолклор и теология околните демони и вещици. Американци днес са по-склонни да вярват в Бога, отколкото на дявола. Все пак плаши сатанински ритуал злоупотреба с 1980-те в началото на САЩ с мемоари Мишел спомня си доказва значителни вяра в Сатаната усещам. Мишел помни изобразява сатанизъм като огромна и необосновани заговор на елита, с предпочитание към човешки жертвоприношения и насилие над деца. Това сензации литературен жанр често описва Сатана като действително се яви лично, за да получи поклонение.

Антагонисти често се поставя идеята за дявола да използва в социални и политически конфликти, твърдят, че са засегнати от техните опоненти от дявола, или дори с готовност в подкрепа на дявола. Сатана е използвано също и да обясни, защо другите разполагат вярвания, които са неверни и нечестиви.
Нова ера движение – Както може да се очаква участниците в свободно формира Ню Ейдж движението са широко разнообразни възгледи за Сатаната, Дяволът и така нататък. В някои форми на християнството Езотерични Сатана остава като едно същество на злото, или най-малко една метафора за грях и материализъм, но най-разпространената тенденция е да се отрича съществуването му като цяло. Луцифер, от друга страна, в първоначалния смисъл Роман на светлината – носител, от време на време се появява в литературата на определени групи като метафоричен фигурата ясно се разграничават от Сатана и без никакви последствия от злото. Например, теософията основател мадам Блаватска я нарекли списание Луцифер, тъй като тя възнамерява да бъде носител на светлина. Много New Age школи следват без дуалистична философия, която не признава първична сила за зло.

В малките бахайската вяра, отмъстителен, свръхчовешки предприятие, каквото е дявола или сатаната не се смята, че съществуват. Тези термини, обаче, се появяват в писанията бахайската, където те се използват като метафори за базовата същност на човека. Човешките същества се смята, че има свободна воля и по този начин могат да се обръщат към Бога и развитие на духовни качества и се отвърне от Бога и се потапя в техните егоистични желания. Лица, които следват изкушенията на себе си и не се развиват духовно добродетели често се описват в бахайската писания с думата сатанински. В бахайската писания също така, че дяволът е метафора за настоятелни себе си или по-ниска самооценка, която е егоистично наклон в рамките на всеки индивид. Тези, които следват по-ниски са и описани като последователи на лукавия.

Езичеството – християнската традиция е често идентифицирани езически религии и магьосничество с влиянието на Сатана. В началото модерния период, Църквата обвини твърди вещици на consorting и заговор с Сатана. Няколко съвременни консервативни християнски писатели, като Джак Чик и Джеймс Добсън, са изобразени neopagan днес и религии, магьосничество, както изрично сатанински.

Малко neopagan отново constructionist традиции признават Сатаната или Дявола окончателни. Въпреки това, много neopagan групи поклонение някаква Рогати Бог, например като съпруг на Великата богиня в Уика. Тези богове обикновено се отразяват митологични фигури като Cernunnos Пан или и всички те могат да имат прилика с християнската Devil изглежда датират само от 19-ти век, когато един християнин реакция на Пан и нарастващото значение в литературата и изкуството в резултат на образа му се превежда на този на дявола.

Yazidism – заместник име на главното божество на индо колебливо – Европейски пантеона на Yazidi, Малек Таус, е Чайтаня Вместо сатанински обаче Yazidism е по-добре разбира като остатък от предварително – ислямската религия от Близкия изток или ghulat Суфи движение, основано от шейх Ади. Връзката със Сатана, първоначално от страна на външни мюсюлмани, привлече интереса на 19 – век европейските пътници и езотерични автори.

В Бафомет, приет символ на някои левица – системи за ръце пътя, включително Теистичната сатанизъм. Дори когато дуалистична модел се следва, това е по-често, подобно на китайската система на ин и ян, в който доброто и злото изрично не са допълващи двойственост. Училища на мисълта, че правя стрес духовна война между доброто и злото, светлината и тъмнината, или включват философията на Рудолф Щайнер, Агни Йога и Църквата Universal и тържествува.

Сатанизъм, LaVeyan сатанизъм, Setianism и Теистичната сатанизъм – Някои религии действително се покланят на дявола. Това може да бъде в политеистична смисъл, когато Бог, Сатана и други са всички божества със Сатана като предпочитан патрон, или тя може да бъде от по-монотеистична гледна точка, където Бог се счита за истинския Бог, но въпреки това презрение.

Някои варианти отрича съществуването на Бога и Дявола напълно, но все още наричат себе си сатанисти, като Антон LaVey църквата на Сатаната, който вижда Сатана като представителство на първична и естествено състояние на човечеството.

Зороастризма – Агра Mainyu – В Gathas, най-старият текстовете на зороастрийски Авеста, смята, че е съставен от Зороастър себе си, поетът не споменава явна противника. Ахура Мазда е Сътворението е истина, Аша. Лъжата drujis явно само като разпад или хаос, а не лице. Късно, през Zurvanism Zurvanite зороастризма, Ахура Мазда и на принципа на злото, Агра Mainyu, са двата потомци на Zurvan, Time. Никакви следи от Zurvanism съществува след 10-ия век.

Днес Parsis на Индия до голяма степен приемат 19-ти век, че тълкуването Агра Mainyu е еманация Разрушителните на Ахура Мазда. Вместо да се борят срещу Mazda себе си, Агра Mainyu битки Spenta Mainyu, Mazda и Creative еманация.

Индуизма – За разлика от, исляма християнството и зороастризма, хиндуизма не признава централната зла сила или организация, като дявол противоположни Бог. Хиндуизма не признава, че различните хора, например, аури и лица могат да извършват лоши дела, под режим временно надмощие на Гуна на тамас и да причини страдания светски. В раджастично и тамастично Гуни на Мая се считат за особено близо до Авраам концепция, адски части на Ultimate Илюзията нарича Пракрити. Въплъщение на това е концепцията на Адвайта не – дуализъм, където няма добър или лош, а просто различни нива на реализация.

От друга страна в индуизма, който осигурява достатъчно място за контрапункт, налице е и идеята за дуализъм адвайта, където има взаимодействие между доброто и злото тенденции. Известен е Asura Rah ф, чиито характеристики са сходни с тези на дявола. Въпреки това, индусите и Кришнамурти по-специално, се смята, че аватарите на Вишну въплъщава да победи злото, когато злото достига най-голямото предимство. Концепцията на Гуна и Карма обясняват зло до степен, а не вследствие влиянието на дявола.

За да бъде по-конкретен, индуски философия определя, че само съществуващите нещо истината е Всемогъщият Бог. Така че, всички като-пикочната тенденции са ниски и най-вече съществува като илюзии в ума. Asuras също са различни хора, при които лоши мотиви и намерения тамас са временно превес над добрите Бодхисатва различни същества, като Сидхарта, gandharva, як-ха и т.н. се считат за хора за разлика от човечеството и в някои отношения превъзхожда мъжете.

В Ayyavazhi, официално е издънка на индуизма видни в Тамил Наду южен щат в Индия с наследство Dravidian, последователи, за разлика от повечето други клонове на индуизма, вярва в Сатаната, като фигура, Krone. Kroni, според Ayyavazhi е първична проява на злото и се проявява в различни форми на злото., Ravana, Duryodhana и т.н., в различни възрасти и юги. В отговор на подобно проявление на злото, вярващи, в Ай ти – Vazhi религия вярват, че Бог, тъй като Вишну се проявява в Неговото аватари като Рама и Кришна да победи злото. В крайна сметка, Елам с духа на духа, предприети от Рамаяна само за въплъщението в света на Рамаяна въплъщава в света, като Ай-Vaikundar те да унищожи окончателно проява на Kroni, Aaliyah.

Kroni, духа на Кали Юга се казва, че навсякъде в тази възраст и това е една от причините, последователи на Ayya Vazhi, както и повечето хиндуисти, смятат, че сегашната юга, Кали Юга е толкова влошени.

Будизма – Мара демон – Дявол – като фигура в будизма е Мара. Той е изкусителят, който също изкушават Гаутама Буда, като се опита да го съблазни с визията на красиви жени, които в различни легенди, често се казва, че е Мара и дъщери. Мара олицетворява unskillfulness, смъртта на духовния живот. Той се опитва да отклони хората от практикуване на духовен живот, като на светски съблазнителен или отрицателния изглежда положително. Друго тълкуване на Мара е, че той е най-желания, които се намират в тези собствен ум предотвратяване на човек да види истината. Така че в известен смисъл Мара не е независим, но е част от една и собственото си съществуване, което трябва да бъде победен. В ежедневния живот на Буда ролята на дявола е обърнато Devadatta.

Древен Египет – да митология и Apep – В Ausarian драма ние откриваме, че Ausar гръцки Озирис е нарязан на 13 парчета от Set. Auset Изида събира всичките си парчета спаси своя фалос. Хор, син на Ausar и Auset има за цел да отмъсти за смъртта и разкъсването на баща си, като се противопостави Set. Хор е победил, установяване и Ausar, се върна от мъртвите стават господари на подземния свят. Тя е тази драма, която ни дава космически конфликт между доброто и злото, зло същество, олицетворявани от Set. Това не означава, че серията е била винаги се смятат за зъл герой в египетската теология Древен. Има много пъти в историята на Древен Египет, където конфликтите между различните къщи доведе до обезценяване на един бог в сравнение с друг.

Както в повечето политеистична вяра, героите, участващи се разграничи от западната традиция на дявола в това всички богове са тясно свързани. В този случай, множество исторически текстове показват, че набора е чичо или брат на Хор и в разгрома на Сет, виждаме друг отделяне от норма в поглъщащ / усвояване на Set в Хор, в резултат на Хор като изображения както на сокол главата и неизвестни глава животно от Set. Това като будизма представлява прекратяване на противопоставяне.

Бог като дявола – Няколко религиозни авторите през цялата история са напреднали своеобразното идеята, че богът на Авраам Библията и продълженията му е в съответствие със характер с дявола. Те правят случай, че Библията Бог е божествена сила, която wreaks страдания, смърт и разрушения и че изкушава или команди човечеството в извършване на тежка телесна повреда и геноцид.
Тези писания се позова на Библията Бог различен като полубогове, зъл ангел, дяволът бог, Принца на мрака, източникът на всяко зло, демон, жесток, гневен, войнствени тиранин, Сатана, дяволът и на първия звяр на книгата Откровение.

Много от авторите критикуват само Господ, Бог на Авраам Писанието Танах, за разлика от истинския бог на Новия завет. Въпреки това, други автори прилагат своите осъждане на цялата Божеството на юдаизма, християнството и исляма. Авторите твърдят своите претенции по отношение на редица пасажи от писанията Библията описва действията на Бога, че те казват, са зли или Devil подобни. Много от авторите са сериозно наказа за техните писания и техните последователи основание убити

Лъжехристи и лъжепророци – Кой Гледай Какво Как Защо Когато е дявол? | 2010 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.