Når er påsken 2011? Når er påskedag 2011? Påsken 2011 Datoer Hvilken dag faller påsken på i 2011? Påsken 24 april 2011 rundt om i verden feirer Jesu oppstandelse. Påsken er regnet som den kristne tilsvarende påske og er assosiert med: Septuagesima, Sexagesima, Quinquagesima, fetetirsdag, askeonsdag, Clean mandag, fasten, Great fastetiden, palmesøndag, Holy Week, skjærtorsdag, langfredag, og Påskeaften ( som fører opp til påske) og Kristi himmelfart, pinse, Trinity søndag, og Corpus Christi.

Påske viser også til sesongen av kirkeåret kalles påsken tidevannet eller påske Season. Tradisjonelt påsken sesong varte i førti dager fra påskedag til Kristi himmelfartsdag, men nå offisielt varer for femti dager fram til pinse. Den første uken av påsken Season er kjent som påske eller Octave av påsken. Påsken markerer også slutten på fastetiden, en sesong av faste, bønn og bot.

Påsken er en bevegelig høytid, betyr det ikke fastsettes i forhold til den sivile kalenderen. Det første konsilet i Nikea (325) etablert datoen for påsken som første søndag etter fullmåne (Paschal Full Moon) etter den nordlige halvkule er vårjevndøgn. Kirkelig, er vårjevndøgn regnes som den 21. mars (selv om vårjevndøgn inntreffer, astronomisk sett, den 20. mars i de fleste år), og “Full Moon” er ikke nødvendigvis astronomisk riktig dato. Datoen for påsken varierer derfor mellom mars 22 og 25. april. Eastern kristendommen baserer sine beregninger på den julianske kalenderen som 21 mars tilsvarer, i løpet av det 21. århundret, til april 3 i den gregorianske kalenderen, der kalenderen sin feiring av påsken derfor varierer mellom april 4 og 8 mai.

Når er påsken 2011? Hvilken dag betyr påsken faller på i 2011? United States USA UK april, da er påskedag 2011? Når er påsken 2012? Hvilken dag betyr påsken faller på i 2012? Når er påskedag 2012? United States USA UK april, da er påsken 2013? Hvilken dag betyr påsken faller på i 2013? Når er påskedag 2013?
2011 24 april
2012 8 april 15 april
2013 31 mars 5 mai
2014 20 april
2015 den 5 april 12 april
2016 27 mars 1 mai
2017 16 april
2018 1 april 8 april
2019 21 april 28 april
2020 12 april 19 april
2021 4 april 2 mai
2022 17 april 24 april

Påske og helligdager som er relatert til det er bevegelige festdager, ved at de ikke faller på en fastsatt dato i den gregorianske eller Julian kalendere (som begge følger syklusen til sola og årstidene). I stedet er datoen for påsken fastsettes på en lunisolar kalender som ligner på det hebraiske kalenderen.

I vestlig kristendom, bruker den gregorianske kalenderen, faller påsken alltid på en søndag i mars 22 og april 25, inclusively. Dagen etter, påskedag, er en juridisk ferie i mange land med overveiende kristne tradisjoner. I østlige ortodokse kirker – som fortsetter å bruke den julianske kalenderen for religiøse dating – påske også faller på en søndag i mars 22 og april 25, inkluderende, av den julianske kalenderen. (Den julianske kalenderen er ikke lenger brukt som sivile kalenderen over land der Eastern kristne tradisjoner dominerer.) I forhold til den gregorianske kalenderen, på grunn av 13 dagers forskjellen mellom kalenderne mellom 1900 og 2099, disse datoene er mellom april 4 og 8. mai inkluderende. Blant de orientalske ortodokse noen kirker har endret seg fra den julianske til den gregorianske kalenderen og datoen for påsken som for andre faste og bevegelige festdager er den samme som i den vestlige kirken.

Påsken er knyttet til den jødiske påskefesten av mye av symbolikk sin, så vel som av sin posisjon i kalenderen. I de fleste europeiske språk festen kalles påsken i engelsk er kalt av ordene for påske på disse språkene og i de eldre engelske versjoner av Bibelen begrepet påsken var begrepet brukt til å oversette påske.

Relativt nyere elementer som påskeharen og påske egg jakt har blitt en del av ferien moderne feiringer, og disse aspektene er ofte feiret av mange kristne og ikke-kristne. Det er også noen kristne kirkesamfunn som ikke feirer påske.

I alle romanske og moderne keltiske språk navnet på Påskefestivalen er avledet fra det latinske Pascha. På spansk er påske Pascua, på italiensk Pasqua, på portugisisk Páscoa og i rumensk Paşti. På fransk, stammer navnet av påsken Pâques også fra det latinske ordet, men er etter en har gått tapt, og de to bokstavene har blitt forvandlet til en A med en cirkumfleks aksent av elision. I tillegg i rumensk, det eneste romanske språk i en Eastern kirke, ordet Înviere brukes også.

Teologisk betydning
Ortodoks ikon av Jesu oppstandelse. Det Nye Testamentet lærer at Jesu oppstandelse, som påsken feirer, er et fundament i den kristne tro. Oppstandelsen etablerte Jesus som den mektige Guds Sønn, og er sitert som bevis for at Gud skal dømme verden i rettferdighet. Gud har gitt kristne “en ny fødsel til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde”. Kristne, ved troen i arbeidet for Gud er åndelig oppreiste med Jesus slik at de kan gå på en ny måte å leve på.

Påsken er knyttet til påske og utgangen fra Egypt registrert i Det gamle testamente gjennom nattverden og korsfestelsen som gikk forut for oppstandelsen. Ifølge Det nye testamente, ga Jesus påskemåltidet en ny betydning, da han forberedte seg selv og hans disipler for hans død i det øvre rom under den siste nattverd. Han identifiserte brød og kopp vin som symboliserte kroppen hans snart bli ofret, og blodet hans snart skal kaste. 1 Kor 5:07 sier, “Bli kvitt den gamle gjær at du kan bli en ny batch uten gjær-som du egentlig er for Kristus, vår påskelammet, er ofret.”, Dette refererer til påske kravet til å ha noen gjær i huset og til allegorien om Jesus som Paschal lam.

En tolkning av Evangeliet etter Johannes er at Jesus, som påskelammet, ble korsfestet på omtrent samme tid som påske lammene ble slaktet i templet, på ettermiddagen Nisan 14. John 18:28 refererer til å spise påskelammet, ikke til offentlige tilbud er gjort under dagene med usyret brød (Tredje Mosebok 23:08).

Påske i den tidlige kirke
Reenacting den Stations of the Cross i Jerusalem på Via Dolorosa fra Lions ‘Gate av kirken Den hellige Sepulchre.The første kristne, jødiske og hedenske, var sikkert klar over det hebraiske kalenderen (Apg 2:01; 12:03; 20:06, 27:9, 1 Kor 16:08), men det er ingen direkte bevis for at de feiret noen spesifikt kristne årlige festivaler. Overholdelsen av kristne av ikke-jødiske årlige festivaler antas av noen å være en nyskapning postdating apostlenes tid. De kirkelige historikeren Socrates Scholasticus født 380 attributter overholdelse av påsken av kirken til opprettholdelse av tilpassede sin, “akkurat som mange andre skikker har blitt etablert,” sier at verken Jesus eller hans apostler påbudt føring av denne eller noen annen festival. Men når lest i sammenheng, er ikke dette en avvisning eller denigration av feiringen-som, gitt sin valuta i Scholasticus ‘tid ville være overraskende, men er bare en del av et forsvar av ulike metoder for å beregne den dato. Faktisk, selv om han beskriver detaljene i påsken feiring som stammer fra lokal skikk, insisterer han festen i seg selv er universelt observert.

Kanskje det tidligste kjente primære kilde refererer Påsken er en mid-2. århundre Paschal preken tilskrives Melito av Sardis, som preger feiringen som en veletablert en. Bevis for en annen type årlige Christian festival, markeringen av martyrer, begynner å dukke opp på omtrent samme tid som bevis for feiring av påsken. Men mens martyrer ‘”fødselsdager” ble feiret på faste datoer i lokale solkalender, var datoen for påsken festet ved hjelp av den lokale jødiske Luni solkalender. Dette er i tråd med feiringen av påsken har inngått kristendom i sin tidligste, jødiske perioden, men etterlater ikke spørsmålet uten tvil.

Ved senere 2. århundre, ble det akseptert at feiringen av Pascha (påske) var en praksis med disiplene og en ubestridt tradisjon. The Quarto deciman kontroversen, den første av flere Paschal / påske kontroverser, deretter oppsto om datoen Pascha bør feires.

Afghanistan, Albania, Algerie, Amerikansk Samoa, Andorra, Angola, Anguilla, Argentina, Armenia, Aruba, Cartier øyene, Australia, Østerrike, Aserbajdsjan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Hviterussland, Belgia, Belize, Benin, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Bosnia og Hercegovina, Botswana, Brasil, britiske territoriet i Indiahavet, British Virgin Islands, Brunei, Bulgaria, Burkina Faso, Burma, Burundi, Kambodsja, Kamerun, Canada, Kapp Verde, Cayman Islands, Den sentralafrikanske republikk, Tsjad, Chile, Kina, Christmas Island, Cocos Islands, Colombia, Komorene, Kongo, Kongo, Cook Islands, Coral Sea Islands, Costa Rica, Kroatia, Cuba, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Djibouti, Dominica, Den dominikanske republikk, Ecuador, Egypt, El Salvador , Ekvatorial Guinea, Eritrea, Estland, Etiopia, Europa Island, Falklandsøyene, Færøyene, Fiji, Finland, Frankrike, Fransk Guyana, Fransk Polynesia, Franske sørlige og antarktiske Lands, Gabon, Gambia, Georgia, Tyskland, Ghana, Gibraltar, Hellas , Grønland, Grenada, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guernsey, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Heard-og McDonald-øyene, hellige stol Vatikanet, Honduras, Hong Kong, Ungarn, Island, India, Indonesia, Iran, Irak , Irland, Isle of Man, Israel, Italia, Elfenbenskysten, Jamaica, Japan, Jersey, Jordan, Kasakhstan, Kenya, Kiribati, Korea, Nord-, Sør-Korea, Kuwait, Kirgisistan, Laos, Latvia, Libanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Madagaskar, Malawi, Malaysia, Maldivene, Mali, Malta, Marshall Islands, Martinique, Mauritania, Mauritius, Mayotte, Mexico, Mikronesia, Moldova, Monaco, Mongolia, Montserrat, Marokko, Mosambik, Namibia , Nauru, Navassa Island, Nepal, Nederland, Nederlandske Antillene, Ny-Caledonia, New Zealand, Nicaragua, Niger, Nigeria, Niue, Norfolk Island, Nord-Marianene, Norge, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Papua Ny Guinea, Paraceløyene , Paraguay, Peru, Filippinene, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Reunion, Romania, Russland, Rwanda, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinene, Samoa, San Marino, Sao Tome og Principe, Saudi-Arabia , Senegal, Serbia og Montenegro, Seychellene, Sierra Leone, Singapore, Slovakia, Slovenia, Solomon Islands, Somalia, Sør-Afrika, Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene, Spania, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Svalbard, Swaziland, Sverige, Sveits , Syria, Taiwan, Tadsjikistan, Tanzania, Thailand, Timor, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad og Tobago, Tunisia, Tyrkia, Turkmenistan, Turks og Caicos, Tuvalu, Uganda, Ukraina, De forente arabiske emirater, Storbritannia, USA, Uruguay , Usbekistan, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Virgin Islands, Wake Island, Wallis og Futuna, Vestbredden, Vest-Sahara, Yemen, Zambia, Zimbabwe.

Når er påsken 2011? Når er påskedag 2011? Påsken 2011 Datoer | 2011 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.