Kada je Uskrs 2011? Kada je Uskrs 2011? Uskrs 2011 Datumi Što dana ne Uskrs pada u 2011? Uskrs 24. travnja 2011 širom svijeta slavi Isusovo uskrsnuće. Uskrs se smatra kršćanski ekvivalent Pashe i povezana je s: Septuagesima, Sexagesima, Quinquagesima, Pokladni utorak, na Čistu srijedu, Clean ponedjeljak, korizma, Veliki korizme, Cvjetnice, Veliki tjedan, Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota ( koje dovode do Uskrsa) i Uzašašće, Duhovi, Trojstvo nedjelja, i Tijelovo.

Uskrs također odnosi na sezonu crkvene godine Uskrs se zove plima ili uskrsne blagdane. Tradicionalno Uskrs sezone trajao četrdeset dana od Uskrsa do Dana Uzašašće, ali sada je i službeno traje pedeset dana, sve do Pedesetnice. Prvi tjedan na Uskrs Sezona je poznat kao Uskrsni tjedan ili osminu Uskrsa. Uskrs također obilježava kraj korizme, sezone posta, molitve i pokore.

Uskrs je pomični blagdan, što znači da nije popravljena u odnosu na građanski kalendar. Prvi Nicejskom saboru (325) osnovana datum Uskrsa kao prve nedjelje nakon punog mjeseca (vazmeno Pun Mjesec) nakon sjevernoj hemisferi je proljetni ekvinocij. Crkveno, ekvinocij se uračuna da se 21. ožujka (iako ekvinocij događa, astronomski gledano, 20. ožujka u većini godina), i “Full Moon” nije nužno astronomski točan datum. Datum Uskrsa, dakle varira između 22. ožujka i 25. travnja. Istočna kršćanstvo temelji svoje proračune na julijanskom kalendaru čije 21. ožujka odgovara, tijekom 21. stoljeća, do 3. travnja u gregorijanskom kalendaru, u kojem kalendaru njihovu proslavu Uskrsa pa varira između 4. travnja i 8. svibnja.

Kada je Uskrs 2011? Što danas znači Uskrs pada u 2011? Sjedinjene Američke Države SAD Velika Britanija travnju, kada je Uskrs 2011? Kada je Uskrs 2012? Što danas znači Uskrs pada u 2012? Kada je Uskrs 2012? Sjedinjene Američke Države SAD Velika Britanija travnju, kada je Uskrs 2013? Što danas znači Uskrs pada u 2013? Kada je Uskrs 2013?
2011 24. travanj
8. travanj 2012 15. travanj
31. ožujka 2013 5. svibnja
2014 20. travanj
5. travanj 2015 12. travanj
2016 27. ožujak 1. svibnja
2017 16. travanj
2018 1. travnja 8. travnja
21. travanj 2019 28. travanj
12. travanj 2020 19. travanj
4. travanj 2021 2. svibnja
17. travanj 2022 24. travanj

Uskrs i blagdane koji se odnose na to su pokretni fešte, u da ne pada na utvrđeni datum dolaska u gregorijanskom ili Julian kalendara (oba koji prate ciklus sunca i godišnja doba). Umjesto toga, datum Uskrsa određuje se na lunarnim kalendar sličan hebrejskom kalendaru.

U zapadnog kršćanstva, koristeći gregorijanskom kalendaru, Uskrs uvijek pada na nedjelju između 22. ožujka i 25. travnja, uključivo. Sljedeći dan, Uskrsni ponedjeljak, je pravni odmor u mnogim zemljama s pretežno kršćanskih tradicija. U istočnoj pravoslavne crkve – koje i dalje koriste julijanski kalendar za vjerske dating – Uskrs također pada na nedjelju između 22. ožujka i 25. travnja, uključivo, za julijanski kalendar. (The julijanskom kalendaru više se ne koristi kao građanski kalendar zemalja u kojima istočne kršćanske tradicije prevladavaju.) U smislu po gregorijanskom kalendaru, zbog 13 dana razlike između kalendara između 1900 i 2099, ovi datumi su između 4. travnja i 8. svibnja, uključivo. Među Orijentalna pravoslavne crkve neki su se promijenile iz julijanskog na gregorijanski kalendar i dan za Uskrs kao i za druge fiksne i pokretne fešte je isti kao u Zapadnoj crkvi.

Uskrs je vezan uz židovsku Pashu po mnogo od svoje simbolike, kao i svoju poziciju u kalendaru. U većini europskih jezika blagdan Uskrs naziva na engleskom jeziku naziva se riječima za pashu u tim jezicima i na engleskom jeziku starije verzije Biblije pojam Uskrs je izraz koji se koristi za prevođenje Pashu.

Relativno noviji elementi kao što su uskršnji zec i uskršnje jaje lova postale su dio odmora moderne slavlja, i one aspekte često slavi mnogi kršćani i ne-kršćani podjednako. Tu su i neke kršćanske denominacije koji ne slave Uskrs.

U svim Romantika i moderne keltske jezike ime Uskrs festivalu je izvedena iz latinskog VASKRS. U španjolskom, Uskrs je Pascua, na talijanskom Pasqua, u portugalskom Páscoa i na rumunjskom Paşti. Na francuskom jeziku, ime Uskrs Pâques također potječe od latinske riječi, ali je nakon je izgubio i dva slova su pretvoreni u â s naglaskom cirkumfleks po elizija. Osim toga na rumunjskom, samo romanski jezik istočne crkve, riječ Înviere se također koristi.

Teološko značenje
Pravoslavna ikona Isusova uskrsnuća. Novi zavjet uči da je Isusovo uskrsnuće, koji slavi Uskrs, je temelj kršćanske vjere. Uskrsnuće Isusa osnovana kao snažan Sina Božjega i navodi kao dokaz da će Bog suditi svijetu u pravednosti. Bog je dao kršćanima “novo rođenje u živu nadu uskrsnućem Isusa Krista od mrtvih”. Kršćani, po vjeri u snagu Boga su duhovno uskrsnuli s Isusom, tako da oni mogu hodati u novi način života.

Uskrs je povezan s Pasha i Izlazak iz Egipta snimljenih u Starom zavjetu preko Posljednje večere i raspeća koja je prethodila uskrsnuće. Prema Novom zavjetu, Isus je dao Pashe obrok novo značenje, kao što je on spreman sam i njegovi učenici za njegovu smrt u gornjoj sobi tijekom Posljednje večere. On je identificirao kruh i čašu vina kao što simbolizira njegovo tijelo uskoro biti žrtvovan i njegova krv uskoro biti proliti. 1. Korinćanima 05:07 kaže: “Riješite se starog kvasca da ste svibanj biti novi batch bez kvasca-kao što ste stvarno su za Krista, našu Pashu, bio je žrtvovan.”, A to se odnosi na Pashu uvjet da nema kvasac u kući i alegorija Isusa kao pashalno janje.

Jedno tumačenje Evanđelja po Ivanu da je Isus, kao Pashu, bio razapet u otprilike isto vrijeme kao i Pasha jagnjad su se ubili u hramu, na popodne nisan 14. Ivan 18:28 se odnosi na prehrambene Pashu, a ne na javnom ponudom napravio tijekom dana Beskvasnih kruhova (Levitski zakonik 23:08).

Uskrs u prvoj Crkvi
Reenacting Križni put u Jeruzalemu na Via Dolorosa iz lavljih vrata na crkvi Svetog Sepulchre.The prvih kršćana, židova i pogana, bili su sigurno svjesni hebrejskom kalendaru (Djela 02:01; 00:03; 20:06, 27:9, 1 Kor 16,8), ali nema izravnih dokaza da su slavili bilo specifično kršćanske godišnjim festivalima. Poštivanje od strane kršćana koji nisu židovska godišnja festivala vjeruju neki da se inovacije postdating apostolski doba. Crkveni povjesničar Sokrat Scholasticus rođen 380 atribute štovanja Uskrs crkve na održavanje svojih običaja “, baš kao i mnogim drugim običajima su uspostavljeni”, navodeći da ni Isus ni apostolima naredio vođenje ove ili bilo koje druge festivala. Međutim, kada čitati u kontekstu, to nije odbijanje ili klevetanje proslave, što, s obzirom na valutu u Scholasticus ‘vrijeme će biti iznenađujuće, ali je samo dio obrane od različitih metoda za računanje njegov datum. Zapravo, iako on opisuje pojedinosti o Uskrs kao proizlaze iz lokalnog običaja, on inzistira na blagdan sama univerzalno je promatrana.

Možda najranije postojeće primarni izvor referenciranje Uskrs je sredinom 2. stoljeća uskrsnoj propovijedi pripisati Meliton u Sardu, koja karakterizira slavlje kao dobro uspostavljen jedan. Dokaz za drugu vrstu godišnjeg kršćanskog festivala, komemoracije mučenika, počinje se pojaviti otprilike u isto vrijeme kao dokaz za proslavu Uskrsa. No, dok mučenika “rođendani”, slavile su se na fiksne datume u lokalnoj solarni kalendar, datum Uskrsa bio je fiksiran pomoću lokalnih židovskih Luni solarni kalendar. To je u skladu s proslave Uskrsa nakon što je ušao kršćanstvo tijekom svoje najranije židovske razdoblja, ali ne ostavlja pitanje bez sumnje.

Do 2. stoljeća kasnije, bilo je prihvaćeno da je proslava VASKRS (Uskrs) je praksu učenicima i nesporna tradicija. Kontroverza Quarto deciman, prvi od nekoliko vazmenog / Uskrs kontroverzi, a zatim je nastao u vezi s datumom na koji VASKRS treba slaviti.

Afganistan, Albanija, Alžir, Američka Samoa, Andora, Angola, Anguilla, Argentina, Armenija, Aruba, Cartier Islands, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Bahami, Bahrein, Bangladeš, Barbados, Bjelorusija, Belgija, Belize, Benin, Bermuda, Butan, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Bocvana, Brazil, Britanski Indijskooceanski Teritorij, Britanski Djevičanski otoci, Brunej, Bugarska, Burkina Faso, Burma, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kanada, Cape Verde, Kajmanski otoci, Centralna Afrička Republika, Čad, Čile, Kina, Božićni otok, Kokosovi otoci, Kolumbija, Komori, Kongo, Kongo, Cook Islands, Coral Sea Islands, Kostarika, Hrvatska, Kuba, Cipar, Češka Republika, Danska, Džibuti, Dominika, Dominikanska Republika, Ekvador, Egipat, El Salvador , Ekvatorijalna Gvineja, Eritreja, Estoniji, Etiopiji, Otok Europa, Falklandski Otoci, Faroe Islands, Fidži, Finska, Francuska, Francuska Gvajana, Francuska Polinezija, Francuski južni i antarktički Zemljišta, Gabon, Gambija, Gruzija, Njemačka, Gana, Gibraltar, Grčka , Grenland, Grenada, Guadeloupe, Guam, Gvatemala, Guernsey, Gvineja, Gvineja Bisau, Gvajana, Haiti, Otok Heard i otočje McDonald, Sveta Stolica Vatikan, Honduras, Hong Kong, Mađarska, Island, Indija, Indonezija, Iran, Irak , Irska, Isle of Man, Izrael, Italija, Obala Bjelokosti, Jamajke, Japana, Jersey, Jordan, Kazahstan, Kenija, Kiribati, Sjeverna Koreja, Južna Koreja, Kuvajt, Kirgistan, Laos, Latvija, Libanon, Lesoto, Liberija, Libija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Makedonija, Madagaskar, Malavi, Malezija, Maldivi, Mali, Malta, Maršalovi Otoci, Martinik, Mauritanija, Mauricijus, Mayotte, Meksiko, Mikronezija, Moldavija, Monako, Mongolija, Montserrat, Maroko, Mozambik, Namibija , Nauru, Otok Navassa, Nepal, Nizozemska, Nizozemski Antili, Nova Kaledonija, Novi Zeland, Nikaragva, Niger, Nigerija, Niue, Norfolk Island, Sjeverni Marijanski otoci, Norveška, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Papua Nova Gvineja, Paracel otoci , Paragvaj, Peru, Filipini, Poljska, Portugal, Portoriko, Katar, Reunion, Rumunjska, Rusija, Ruanda, Sveti Kristofor i Nevis, Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Samoa, San Marino Sao Tome i Principe Saudijska Arabija , Senegal, Srbija i Crna Gora, Sejšeli, Sijera Leone, Singapur, Slovačka, Slovenija, Salamunovi Otoci, Somalija, Južna Afrika, Južna Džordžija i Otoci Južni Sendvič, Španjolska, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Svalbard, Svaziland, Švedska, Švicarska , Sirija, Tajvan, Tadžikistan, Tanzanija, Tajland, Timora, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Turkmenistan, Turks i Caicos, Tuvalu, Ugandi, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Urugvaj , Uzbekistan, Vanuatu, Venezuela, Vijetnam, Djevičanski otoci, Wake Island, Wallis i Futuna, West Bank, Zapadna Sahara, Jemen, Zambija, Zimbabve.

Kada je Uskrs 2011? Kada je Uskrs 2011? Uskrs 2011 | 2011 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.