Amikor a Húsvét 2011? Mikor Húsvét vasárnap 2011? Húsvét 2011 időpontjai Milyen nap Húsvét nem esik 2011-ben? Húsvét április 24, 2011 a világ ünnepli Jézus feltámadása. Húsvét tekintik a keresztény megfelelője húsvét, nevéhez: Septuagesima, Sexagesima, Quinquagesima, Húshagyókedd, Hamvazószerda, Tiszta hétfő, Lent, nagyböjt, virágvasárnap, nagyhét, nagycsütörtök, nagypéntek, és a Szent szombat ( vezető-ig Húsvét) és a Mennybemenetel, Pünkösd, Szentháromság vasárnap, és a Corpus Christi.

Húsvét is utal, hogy a szezon az egyházi év nevezett húsvéti dagály vagy a húsvéti szezon. Hagyományosan a húsvéti szezon tartott a negyven napon húsvét napja, amíg áldozócsütörtök, de most már hivatalosan is tart az ötven nap a pünkösd. Az első héten a húsvéti szezon ismert húsvét hete, illetve az Octave a húsvét. Húsvét befejezésére is a nagyböjt, a szezon a böjt, az imádság és a bűnbánat.

Húsvét egy mozgatható ünnep, ami azt jelenti, nem rögzítik viszonyítva a polgári naptár. Az első Tanács Nicaea (325) megállapított számított, mint a húsvét első vasárnapja utáni telihold (a húsvéti telihold) követően az északi félteke tavaszpont. Egyházilag, a napéjegyenlőség veszi kezdetét, hogy március 21-én (még ha a napéjegyenlőség idején fordul elő, csillagászatilag szólva, március 20-án a legtöbb évben), és a “Full Moon” nem feltétlenül a csillagászatilag pontos dátumot. A húsvét időpontja tehát március 22 között változik és április 25. Keleti kereszténység alapozza számításait a Julián-naptár, amelynek március 21 felel meg, a 21. század folyamán, hogy április 3 a Gergely-naptár, amelyben a naptári ünnepe a húsvét ezért között változik április 4. és május 8.

Amikor a Húsvét 2011? Milyen nap Húsvét nem esik 2011-ben? Egyesült Államok USA Egyesült Királyságban április Mikor Húsvét vasárnap 2011? Amikor a Húsvét 2012-ben? Milyen nap Húsvét nem esik 2012-ben? Mikor Húsvét vasárnap 2012-ben? Egyesült Államok USA Egyesült Királyságban április Mikor lesz húsvét 2013? Milyen nap Húsvét nem esik a 2013-ban? Mikor Húsvét vasárnap 2013?
2011 április 24.
2012 április 8. április 15.
2013 március 31. május 5.
2014 április 20.
2015 április 5 április 12.
2016 március 27. május 1.
2017 április 16.
2018 április 1. április 8.
2019 április 21. április 28.
2020 április 12. április 19.
2021 április 4 május 2.
2022 április 17. április 24.

Húsvét és az ünnepek, amelyek kapcsolódnak hozzá mozgatható ünnep, mivel azok nem tartoznak egy meghatározott időpontban a Gergely-naptár vagy Julian (mindkettő követik a ciklus a nap és az évszakok). Ehelyett, az időpont a húsvét határozzák meg egy luniszoláris naptár hasonló a héber naptár.

A nyugati kereszténység a Gergely naptár, húsvét mindig esik a vasárnap március között 22 és április 25-én bezárólag. A következő napon, húsvét hétfőn, egy jogi ünnep sok országban, túlnyomórészt keresztény hagyományok. A keleti ortodox egyházak – amelyek továbbra is a Julián-naptár használatát a vallásos randi – Húsvét is esik, vasárnap között, március 22. és április 25., befogadó, a Julián-naptár. (A Julián-naptár már nem használják a polgári naptár az országokban, ahol a keleti keresztény hagyományok dominálnak.) Ami a Gergely-naptár miatt a 13 nap közötti különbség a naptárak 1900 és 2099 az ezen időpontok között április 4 és május 8 beleértve. Közül a keleti ortodox egyházak néhány megváltoztak a Julian a Gergely-naptár és a dátum a Húsvét, mint az egyéb rögzített és mozgatható ünnepek ugyanaz, mint a nyugati egyházban.

Húsvét kapcsolódik a zsidó húsvét a nagy részét a szimbolizmus, valamint a Parlament álláspontját a naptárban. A legtöbb európai nyelv ünnepe nevű húsvéti angolul nevezik a szavakat húsvét ezeken a nyelveken, és a régi angol nyelvű változata a Biblia szó húsvét a kifejezés fordítása páskhát.

Viszonylag újabb elemeket, mint a húsvéti nyuszi és a húsvéti tojás vadászik részévé vált az ünnep modern ünnepségek, valamint azokra a szempontokra gyakran ünnepelt sok keresztények és nem keresztények egyaránt. Van még néhány keresztény felekezet, akik nem ünneplik a húsvétot.

Minden romantikus és modern kelta nyelvek nevét a húsvéti fesztivál származik a latin Pascha. A spanyol, a húsvét Pascua, az olasz Pasqua, a portugál és a román Páscoa Pásti. A francia, a neve a húsvét Pâques abból is ered, a latin szó, de az ok követő egy elveszett, és a két levelet már át a â egy circumflex akcentussal által hangzókihagyás. Ezen kívül a román, az egyetlen újlatin nyelv egy keleti egyház, a szó Înviere is használatos.

Teológiai jelentősége
Ortodox ikon a feltámadás Jézus. Az Újszövetség azt tanítja, hogy Jézus feltámadása, amely a húsvét ünnepel, van egy alapítvány a keresztény hit. A feltámadás létrehozott Jézust, mint az erős Isten Fia, és a hivatkozott annak bizonyítására, hogy Isten meg fogja ítélni a világ igazsága. Isten adott keresztények “egy új születés egy élő reménységre keresztül Jézus Krisztus feltámadása a halottak közül.” Keresztények a hit a munka az Isten lelkileg feltámadt Jézussal, hogy ők séta egy új életforma.

Húsvét kapcsolódik a húsvéti és a Kivonulás Egyiptomból rögzített az Ószövetségben keresztül az Utolsó vacsora és keresztre feszítését, hogy megelőzte a feltámadás. Szerint az Újszövetség, Jézus a húsvéti vacsorát egy új jelentést, mivel ő maga készített és a tanítványok az ő halála a felső szobában az utolsó vacsorán. Ő meg a kenyeret és a pohár bor szimbolizálja a testét hamarosan fel kell áldozni, és vérét hamarosan fészer. 1Kor 5:07 szerint “Szabaduljon meg a régi élesztő, hogy esetleg egy új köteg nélkül élesztő-as is vagy valójában. A Krisztus, a mi húsvéti bárány, már feláldozták”, ez is a húsvéti követelmény nincs élesztő a házban, és az allegória Jézus a húsvéti bárány.

Az egyik értelmezése a János evangéliuma, hogy Jézus, a húsvéti bárány, keresztre feszítették nagyjából egy időben a húsvéti bárányokat, hogy megölték a templomban, a délután Niszán 14. John 18:28 hivatkozik eszik a húsvéti bárány, nem a tőzsdei során a napon a kovásztalan kenyerek (Mózes 23:08).

Húsvét a korai egyház
Reenacting a Kálváriát Jeruzsálemben a Via dolorosa a Lions “Kapu a templom a Szent Sepulchre.The első keresztények, a pogány és zsidó, bizonyosan ismeri a héber naptár (ApCsel 2:1; 12:03; 20:06, 27:9, 1Kor 16:08), de nincs közvetlen bizonyíték, hogy ünnepeljük minden kifejezetten keresztény éves fesztiválokon. Betartását a keresztények a nem-zsidó éves fesztiválok vélik egyesek kell az innovációs postdating az apostoli kor. Az egyházi történész, Socrates Scholasticus született 380 tulajdonítja a betartását a húsvét az egyház által a állandósulásának az egyéni, “ahogy sok más vámügyi hoztak létre,” amely kimondja, hogy sem Jézus, sem apostolok felszólította a vezetése ezt, vagy bármely más fesztiválon. Azonban, amikor olvasni kontextusban, ez nem olyan elutasítása, vagy hírnévrontás az ünnep-, amely, tekintettel a valutában Scholasticus múlva lenne meglepő, de csupán része egy védelmi A különböző módszerek számítástechnikai időpontja. Valóban, bár ismerteti a részleteket a húsvét ünnepe, mint származó helyi szokás, ő ragaszkodik az ünnep maga is általánosan megfigyelhető.

Talán a legkorábbi fennmaradt elsődleges forrása hivatkozva húsvét közepe 2. század húsvéti szentbeszédében tulajdonított Melito a Sárdis, amely jellemzi az ünnepet, mint egy jól kidolgozott egy. Bizonyíték a más típusú éves keresztény fesztivál, a megemlékezés vértanúk, kezd megjelenni körülbelül ugyanabban az időben, mint bizonyíték ünnepe a Húsvét. De míg a mártírok “” születésnapja “ünnepeltek rögzített időpontokban a helyi napenergia naptár, a húsvét napján volt rögzített módon a helyi zsidó Luni szoláris naptár. Ez összhangban van az ünnep a húsvét bevitt kereszténység alatt legkorábbi, zsidó időszakban, de nem hagyja a kérdést, szabad kétség.

A későbbi 2. században, azt elfogadták, hogy az ünnepség Pascha (Húsvét) a gyakorlatban szokásos volt a tanítványok, és nem vitatott hagyományt. A Quarto deciman vita, az első néhány húsvéti / Húsvét viták, majd a keletkezett vonatkozó időpontot, amikor Pascha kell ünnepelte.

Afganisztán, Albánia, Algéria, Amerikai Szamoa, Andorra, Angola, Anguilla, Argentína, Örményország, Aruba, Cartier-szigetek, Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Bahama-szigetek, Bahrein, Banglades, Barbados, Fehéroroszország, Belgium, Belize, Benin, Bermuda, Bhután, Bolívia, Bosznia és Hercegovina, Botswana, Brazília, Brit Indiai-óceáni terület, Brit Virgin-szigetek, Brunei, Bulgária, Burkina Faso, Burma, Burundi, Kambodzsa, Kamerun, Kanada, Cape Verde, Kajmán-szigetek, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Chile, Kína, Karácsony-sziget, Kókusz-szigetek, Kolumbia, Comore-szigetek, Kongó, Kongó, Cook-szigetek, Korall-tengeri-szigetek, Costa Rica, Horvátország, Kuba, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Dzsibuti, Dominika, Dominikai Köztársaság, Ecuador, Egyiptom, El Salvador , Egyenlítői Guinea, Eritrea, Észtország, Etiópia, Európa-sziget, Falkland-szigetek, Feröer-szigetek, Fidzsi-szigetek, Finnország, Franciaország, Francia Guyana, Francia Polinézia, Francia déli és antarktiszi területek, Gabon, Gambia, Grúzia, Németország, Ghána, Gibraltár, Görögország , Grönland, Grenada, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guernsey, Guinea, Bissau-Guinea, Guyana, Haiti, Heard-sziget és McDonald-szigetek, az Apostoli Szentszék Vatikánváros, Honduras, Hongkong, Magyarország, Izland, India, Indonézia, Irán, Irak Írország, Man-sziget, Izrael, Olaszország, Elefántcsontpart, Jamaica, Japán, Jersey, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Kiribati, Észak-Korea, Korea, Dél-, Kuwait, Kirgizisztán, Laosz, Lettország, Libanon, Lesotho, Libéria, Líbia, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Madagaszkár, Malawi, Malajzia, Maldív-szigetek, Mali, Málta, a Marshall-szigetek, Martinique, Mauritánia, Mauritius, Mayotte, Mexikó, Mikronézia, Moldova, Monaco, Mongólia, Montserrat, Marokkó, Mozambik, Namíbia , Nauru, Navassa-sziget, Nepál, Hollandia, Holland Antillák, Új-Kaledónia, Új-Zéland, Nicaragua, Niger, Nigéria, Niue, Norfolk-sziget, Északi-Mariana-szigetek, Norvégia, Omán, Pakisztán, Palau, Panama, Pápua Új-Guinea, Paracel-szigetek , Paraguay, Peru, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Portugália, Puerto Rico, Katar, Reunion, Románia, Oroszország, Ruanda, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent és Grenadine-szigetek, Szamoa, San Marino, Sao Tomé és Príncipe, Szaúd-Arábia , Szenegál, Szerbia és Montenegró, Seychelle-szigetek, Sierra Leone, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Salamon-szigetek, Szomália, Dél-Afrika, Dél-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, Spanyolország, Sri Lanka, Szudán, Suriname, Svalbard, Szváziföld, Svédország, Svájc , Szíria, Tajvan, Tádzsikisztán, Tanzánia, Thaiföld, Kelet, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad és Tobago, Tunézia, Törökország, Türkmenisztán, Turks-és Caicos-szigetek, Tuvalu, Uganda, Ukrajna, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Uruguay , Üzbegisztán, Vanuatu, Venezuela, Vietnám, Virgin-szigetek, Wake-sziget, Wallis és Futuna, Ciszjordánia, Nyugat-Szahara, Jemen, Zambia, Zimbabwe.

Amikor a Húsvét 2011? Mikor Húsvét vasárnap 2011? Húsvét 2011 | 2011 | 2017

Comments are closed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.