Mine Coal – Keep the World's Lights On!

Coal Mine Land For Sale to Coal Miners

Steenkool Mynbou Vorm

Steenkool Mynbou Vorm

Die mees ekonomiese metode van steenkool ontginning van steenkool nate hang af van die diepte en kwaliteit van die nate, die geologie en omgewingsfaktore. Baie kole gehaal van beide bo-en ondergrondse myne nodig was in ‘n steenkool voorbereiding plant.

Oppervlak mynbou-en ondergrondse mynbou is die twee basiese metodes van mynbou. Die keuse van mynbou metode is hoofsaaklik afhanklik van diepte van begrafnis, digtheid van die oorlaai en dikte van die steenkool naat. Nate relatief naby aan die oppervlak, op ‘n diepte minder as ongeveer 180 voet (50 m), is gewoonlik gemyn oppervlak. Steenkool wat plaasvind op ‘n diepte van 180-300 m (50 tot 100 m) is diep gewoonlik gemyn, maar in sommige gevalle, oppervlak ontginning tegnieke gebruik kan word. Byvoorbeeld, sommige weste van die VSA steenkool wat voorkom op ‘n diepte van meer as 200 m (60 m) deur middel van oop put metodes ontgin word, as gevolg van die dikte van die naat 60-90 voete (20-30 m). Kole voorkom hieronder 300 m (100 m) is byna altyd diep ontgin.

Tegniese en ekonomiese haalbaarheid word geëvalueer op grond van: streeks geologiese toestande, oorlaai eienskappe, steenkool naat kontinuïteit, dikte, struktuur, kwaliteit en diepte, sterkte van materiale bo en onder die naat vir dak en vloer voorwaardes, topografie (veral hoogte bo seespieël en helling) , klimaat, grondbesit soos dit n uitwerking op die beskikbaarheid van grond vir mynbou en toegang, oppervlak dreineringspatrone, grondwater toestande, die beskikbaarheid van arbeid en materiaal, steenkool koper vereistes in terme van hoeveelheid, kwaliteit, die bestemming en kapitale belegging vereistes voldoen.

Oppervlak Mining

Wanneer steenkoollae is naby die oppervlak, mag dit ekonomies wees die steenkool deur middel van oop gesny (ook bekend as oop gegooi word, oop put, of strook) mynbou metodes te onttrek. Open steenkoolmynbou herstel ‘n groter proporsie van die steenkool deposito as ondergrondse metodes, as meer van die steenkool nate in die strata kan uitgebuit word.

In oppervlak mynbou, is die eerste plofstof gebruik om gelyk te breek deur die oppervlak oorlaai. (Die aarde op die steenkoollae) Die oorlaai is dan verwyder deur die sleep-lyne of deur skop en vragmotor. Sodra die steenkool naat is blootgestel word, is dit geboor, gebreek en deeglik ontgin in repe. Die steenkool is dan gelaai word op groot trokke of karweiers vir vervoer na óf die steenkool voorbereiding plant of direk tot die punt van gebruik. Toerusting wat gebruik word hang af van geologiese toestande. Byvoorbeeld, oorlaai wat los of ongekonsolideerde te verwyder, kan ‘n emmer wiel graaf word om die mees produktiewe.
Mees oop myne in die Verenigde State uittreksel bitumineuse steenkool. Oppervlak myn produseer slegs 40% van die steenkool wêreldwyd. Maar oppervlak mynbou-rekeninge vir ongeveer 80% van die produksie in Australië en 67% in die Verenigde State.

Area myn is die meeste geskik vir plat terrein. Area mynbou-ontbloot die steenkool deur die verwydering van die deklaag in lang snye of repies. Die grond van die eerste strook is gedeponeer in ‘n gebied buite die beplande myn area. Buit van die daaropvolgende snitte is gedeponeer as vul in die vorige gesny nadat steenkool is verwyder. Gewoonlik is die proses is die strook oorlaai langs die voorheen gemyn strook te boor. Die boor gate is gevul met plofstof en blaas. Die oorlaai is dan verwyder met ‘n groot aarde beweeg toerusting soos sleep lyne, skop en vragmotors, graaf en vragmotors, of emmer-wiele en vervoerbande. Hierdie oorlaai is dit in die voorheen gemyn en nou leeg strip. Wanneer al die oorlaai is verwyder, sal die onderliggende steenkool naat (‘n “blok” van steenkool) blootgestel word. Hierdie blok van steenkool kan geboor word en blaas, as hard. Anders word sy gelaai op trokke of karweiers vir vervoer na die steenkool voorbereiding of was plant. Sodra dit strook is leeg van steenkool, is die proses word herhaal met ‘n nuwe strook geskep langs dit. Die lewe van sommige area myne dalk meer as 50 jaar.

Kontoer mynbou-bestaan ​​van die verwydering van oorlaai van die naat in ‘n patroon na aanleiding van die kontoere langs’ n rif of om ‘n heuwel. Hierdie metode is mees algemeen gebruik word in gebiede met die rol te steil terrein. Dit was eens gemeenskaplike die buit op die down-helling kant van die bank dus geskep is om deposito, maar hierdie metode van buit verkoop verbruik veel ekstra grond en geskep ernstige grondverskuiwing en erosie probleme. Om hierdie probleme verlig, was ‘n verskeidenheid van metodes uitgedink om vars gebruik gesny oorlaai gemyn-out gebiede te vul. Hierdie afstand-rug-of laterale beweging metodes wat algemeen bestaan ​​uit ‘n aanvanklike gesny met die buit gedeponeer down-helling of op’ n ander site en buit van die tweede sny hervul die eerste. ‘N rant van die ongerepte natuur materiaal 15-20 m (5-6 m) breed is dikwels doelbewus links by die buitenste rand van die ontgin area. Hierdie versperring stabiliteit aan die herwonne helling deur te verhoed dat buit van sakking of gly downhill.
Die beperkings op kontoer strook myn is beide ekonomiese en tegniese. Wanneer die werking bereik ‘n voorafbepaalde stroping verhouding (ton van oorlaai / ton steenkool), is dit nie winsgewend om voort te gaan. Afhangende van die toerusting beskikbaar is, is dit dalk nie tegnies moontlik ‘n sekere hoogte van’ n hoë-muur Op hierdie punt te oorskry, is dit moontlik meer steenkool te produseer met die auguring metode wat spiraal drills gebaar tonnels in ‘n hoë-muur lateraal van die bench steenkool te onttrek sonder die verwydering van die oorlaai.

Bergtop opheffing myn is ‘n oppervlak mynbou-praktyk wat opheffing van bergtoppe steenkoollae bloot te stel, en ontslae te raak van geassosieerde myn oorlaai in aangrensende “vallei vul.” Vallei vul voorkom in steil terrein waar daar ‘n beperkte beskikking alternatiewe. Bergtop opheffing kombineer gebied en kontoer strook mynbou-metodes. In gebiede met rollende of steil terrein met ‘n steenkool naat voorkom naby die top van’ n rif of heuwel, is die hele top verwyder in ‘n reeks van parallelle snitte. Oorlaai is gedeponeer in die nabygeleë valleie en holtes. Hierdie metode blare gewoonlik kam en heuwel tops as plat plato. Die proses is hoogs omstrede vir die drastiese veranderinge in topografie, die praktyk van die skep van hoof-of-hol-vul, of te vul in dale met mynbou puin, en vir die dekking van strome en ontwrig ekosisteme.
Buit is geplaas op die hoof van ‘n smal, steil vallei of hol. In voorbereiding vir die invul van hierdie gebied is, plantegroei en grond is verwyder en ‘n rots dreineer gebou in die middel van die gebied wat gevul moet word, waar’ n natuurlike dreinering natuurlik voorheen bestaan ​​het. Wanneer die vul voltooi is, sal hierdie onder-dreineer vorm ‘n deurlopende afloopwater stelsel van die boonste punt van die vallei aan die laer kant van die vul. Tipiese hoof-of-hol vul is gegradeer en town permanent stabiele hange te skep.

Ondergrondse mynbou

Die meeste steenkoollae te diep onder die grond vir die oopgroef mynbou en vereis dat ondergrondse mynbou, wat tans metode rekeninge vir ongeveer 60% van die wêreld steenkool produksie. Vandag is die twee belangrikste metodes van ondergrondse mynbou is:

Long-muur mynbou verantwoordelik vir ongeveer 50% van ondergrondse produksie. Die lang-muur skeerder het ‘n gesig van 1.000 voet (300 m) of meer. Dit is ‘n gesofistikeerde masjien met’ n roterende drom wat beweeg meganies heen en weer oor ‘n wye steenkool naat. Die los steenkool val op ‘n pan lyn wat neem die steenkool die vervoerband vir die verwydering van die werk area. Long-muur stelsels het hul eie hidrouliese dak ondersteun wat vooraf met die masjien wat as mynwese vorder. Soos die lang-muur mynboutoerusting vorentoe beweeg, oorliggende gesteentes wat nie meer ondersteun word deur steenkool is toegelaat om te val agter die operasie in ‘n beheerde wyse. Die ondersteun maak dit moontlik om hoë vlakke van produksie met veiligheid. Sensors bespeur hoeveel steenkool bly in die naat, terwyl robot beheer verbeter doeltreffendheid. Long-muur stelsels kan ‘n 60-te-100% steenkool herstel dosis wanneer behoeftes geologie kan hulle gebruik. Sodra die steenkool is verwyder van die dak is toegelaat om te val in ‘n veilige manier.

Deurlopende mynwese rekeninge vir ongeveer 45% van die ondergrondse steenkool produksie behulp van ‘n masjien genaamd’ n deurlopende mynwerker. Dit het ‘n groot roterende drom staal toegerus met wolfram carbide tande wat skraap om steenkool van die naat. Wat in ‘n kamer en pilaar (direksie en pilaar) stelsel waar die myn in 20 verdeel is tot 30 voet (5-10 m) kamers of werk areas sny in die steenkool-bed. Die deurlopende mynwerker kan my soveel as vyf ton steenkool ‘n minuut, meer as’ n nie-gemeganiseerde myn van die 1920′s sou produseer in ‘n hele dag. Vervoerbande vervoer van die steenkool uit die naat. Afstand-beheerde deurlopende mynwerkers is gebruik om te werk in ‘n verskeidenheid van moeilike nate en voorwaardes, en robot-weergawes beheer word deur rekenaars word steeds algemeen. Deurlopende mynwese is werklik ‘n mistasting, as ruimte en pilaar steenkoolmynbou is baie siklies. In die VSA, een algemeen kan sny 20 ft (of ‘n bietjie meer met MSHA toestemming), waarna die gesig moet gediens word, voordat dit kan weer gevorderde. Tydens onderhoud, die masjien beweeg na ‘n ander gesig. Sommige deurlopende mynwerkers kan indraai en stof die gesig terwyl sny steenkool, om werklik meriete van die “voortdurende” label. Tog is die meeste deurlopende mynwese masjiene in gebruik in die VSA ‘n gebrek aan die vermoë om te bout en stof omdat dit vas te maak inlywing van die masjiene wyer, en dus minder beweeglik.

In die kamer en pilaar mynbou ‘n netwerk van kamers is sny in die steenkool naat. Pilare van steenkool is links agter in orde te hou aan die dak. Die pilare kan maak tot veertig persent van die totale steenkool in die naat, maar hierdie kan verkry word op ‘n later stadium. Die kamer en pilaar of raad en pilaar metode vorder langs die naat, terwyl pilare en hout is links staan ​​die myn dak te ondersteun. Sodra room en pilaar myne is ontwikkel tot ‘n stop punt (beperk deur geologie, ventilasie, of ekonomie),’ n addisionele weergawe van die kamer en pilaar mynbou, genoem die tweede myn of ‘n toevlug mynbou, is algemeen begin. Mynwerkers verwyder die steenkool in die pilare, en sodoende herstel soveel steenkool van die steenkool naat as moontlik. ‘N werkplek wat betrokke is by pilaar onttrekking word’ n pilaar afdeling. Moderne pilaar artikels gebruik afstand-beheerde toerusting, insluitende groot hidrouliese mobiele dak-ondersteun grot-ins te voorkom. Die mobiele dak ondersteun is soortgelyk aan ‘n groot sit-en eetkamer tafel met hidrouliese jacks vir bene. Na die groot pilare van steenkool is weg gemyn word, die mobiele dak ondersteuning se bene verkort en dit onttrek word na ‘n veilige area. Die myn dak val gewoonlik een keer die mobiele dak ondersteun laat ‘n gebied.

Retreat myn is ‘n metode wat vandag gebruik selde, waarin die pilare of steenkool ribbes gebruik om vas te hou aan die myn dak is onttrek, sodat die myn dak om te val as die myn werk terug na die ingang. Dit is een van die mees gevaarlike vorme van mynbou as gevolg van die onvoorspelbaarheid van wanneer die plafon sal val en moontlik doodmaak mynwerkers.

Kort-muur mynbou, ‘n metode wat tans verantwoordelik vir minder as 1% van diep steenkool produksie, behels die gebruik van’ n deurlopende mynwese masjien met roerende dak ondersteun, soortgelyk aan long-muur Die deurlopende mynwerker skêr steenkool panele 150-200 voete (40 – 60 m) wyd en meer as ‘n half-myl (1 km) lank.

Blast mynbou of konvensionele myn begin met die sny van die steenkool-bed sodat dit sal maklik breek wanneer blaas met plofstof. Na plofstof breek die steenkool naat, is die steenkool versamel en gelaai word op shuttle motors of vervoerbande vir verwydering. Dit is ‘n ouer metode vandag rekeningkunde vir minder as 5% van die totale USunderground produksie.

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.