Jouluperinteet ja joulukoristeita

Kutsutaan myös Kristuksen Mass
Kristuksen syntymä
Noel
Joulu
Feast of Nativity
Havaittu kristittyjen
Monet ei-kristityt
Tyyppi Christian,

kulttuuri-
Merkitys Perinteiset syntymäpäivä Jeesuksen
Päivä 25 joulukuu
6 tammikuu (Armeniassa)
7 tammikuu (Itä-ortodoksisen ja katolisen kirkon)
Kuolleita lahjojen antaminen, jumalanpalveluksia, perheen ja muiden sosiaalisten tilaisuuksien, symbolinen koristelu
Liittyvät ilmestyspäivä, Advent, loppiainen, kaste Herran

Joulu tai joulupäivä on vapaapäivä havaitaan yleensä 25. joulukuuta kunniaksi Jeesuksen syntymästä, keskeinen hahmo kristinuskon. Ei tiedetä olevan todellinen syntymäpäivä Jeesuksen, ja saattaa olla alun perin valittu vastaamaan joko päivä tasan yhdeksän kuukauden kuluttua jotkut varhaiset kristityt uskoivat Jeesuksen oli suunniteltu, jolloin talvipäivänseisaus on antiikin Rooman kalenteri tai yksi lukuisista antiikin talven festivaaleilla. Kuka mitä milloin missä miksi, miten on ollut? Joulu on keskeinen joulun ja joulun ja kristinuskon alku suurempia kauden Christmastide, joka kestää kaksitoista päivää.

Vaikka nimellisesti kristillinen loma, joulu on myös laajalti vietetään monet ei-kristityt, ja monet sen suositun juhlavalla tulli on esikristillisen tai maallisia aiheita ja alkuperää. Suosittu moderni tavat loma myös lahja-antavat, musiikki, vaihtaa kortteja, kirkko juhlia, erikoisaterian, ja näyttää eri koristeita, kuten joulukuusia, valot, köynnöksiä, misteli, syntymä kohtauksia, ja Holly. Lisäksi useita samanlaisia mytologisia hahmoja, joka tunnetaan Pyhän Nikolauksen, joulupukki ja Santa Claus muun nimet, jotka liittyvät tuo lahjoja lapsille joulun aikaan.

Koska lahja-antavat ja monet muut näkökohdat joulujuhlaesitykseksi liittyy kohonneen taloudellisen toiminnan kesken sekä kristittyjen ja ei-kristittyjä, loma on tullut merkittävä tapahtuma ja keskeinen myyntiaikaa vähittäiskauppiaille ja yrityksille. Taloudellisia vaikutuksia joulu on tekijä, joka on kasvanut tasaisesti viime vuosisatojen monilla alueilla maailmassa.

Etymologia
Sana joulu sai alkunsa siitä, yhdiste merkityksen “Kristuksen Mass”. Se on peräisin Lähi-Englanti Christemasse ja Old Englanti Cristes mæsse, lause ensimmäinen kirjattu vuonna 1038. “Cristes” on Kreikan Christos ja “mæsse” on latinaa missa (pyhä massa). Kreikan kirjain Χ (chi) on ensimmäinen kirjain Kristuksen, ja se, tai vastaava Roman X-kirjain, on käytetty lyhenteenä Kristus puolivälin jälkeen-16 century.5Hence, Xmas käytetään toisinaan lyhenne jouluksi.

Juhla
Lisätietoja: Joulu maailmanlaajuisesti
Joulupäivä vietetään merkittävä festivaali ja pyhäpäivä useimmissa maailman maissa, vaikka monet, joiden väestö on enimmäkseen ei-kristillistä. Joissakin ei-kristityt maat, määräajat entisen siirtomaavallan käyttöön juhla (esim. Hongkong), toisissa kristittyjen vähemmistöjen tai ulkomaisen kulttuurin vaikutteet ovat johtaneet väestön noudattamaan loma. Maat, kuten Japani ja Korea, missä joulu on suosittu, vaikka siellä on vain pieni määrä kristittyjä, ovat toteuttaneet monia maallisen osa joulua, kuten lahja-antavat, koristeet ja joulukuusia. Merkittävät maissa, joissa joulua ei virallisesti pyhäpäivä ovat Kiinan kansantasavalta, (lukuun ottamatta Hongkong ja Macao), Japani, Saudi Arabia, Algeria, Thaimaa, Nepal, Iran, Turkki ja Pohjois-Korea.

Maiden välillä on vahva kristillinen perinne, erilaisia joulujuhlissa ovat kehittäneet jotka sisältävät alueellisia ja paikallisia kulttuureja. Monille kristityille, jotka osallistuvat jumalanpalvelukseen on tärkeä osa tunnustamista kauden. Joulu yhdessä pääsiäinen, on aika suurin vuotuinen kirkon läsnäoloa. Monissa katolisissa maissa, ihmiset pitävät uskonnollisia kulkueita tai paraatit päivää ennen joulua. Muissa maissa, maallinen kulkueet tai paraateissa mukana Joulupukki ja muut vuodenaikojen lukuja pidetään usein. Perhejuhlia ja lahjojen vaihto on yleinen piirre kauden. Lahjojen antaminen tapahtuu joulupäivänä useimmissa maissa. Muut käytännön lahjojen antaminen 6. joulukuuta, Pyhän Nikolauksen päivänä, ja 6. tammikuuta Loppiaisena.

Syntymä Charles-François Poerson, 1667.Date juhlaan
Vuosisatojen ajan, kristilliset kirjoittajat myönsi, että joulu oli se päivä, jolloin Jeesus oli born.6In alussa 18th century, tutkijat alkoivat esittää vaihtoehtoista selitystä. Isaac Newton väitti, että päivämäärä joulu valittiin vastaamaan talvipäivän seisaus, 0which roomalaiset kutsuivat Bruma ja vietetään 25. joulukuuta. Vuonna 1743 Saksan protestanttinen Paul Ernst Jablonski väitti joulua asetettiin 25. joulukuuta vastaamaan Rooman auringon loma Dies Natalis Solis Invicti ja näin ollen “paganization” että rappeutuneen totta church.1According ja juutalais-kristillisen perinteen, luominen on kuvattu Genesis luominen kerronta tapahtui jona kevätpäiväntasausta eli 25 maaliskuu annetun Rooman kalenterin. Tämä päivä on nyt juhlitaan Marian ja vuosipäivää Incarnation.8In 1889, Louis Duchesne ehdotti, että päivämäärä joulu laskettiin yhdeksän kuukauden kuluttua ilmestyspäivä, perinteinen päivämäärä käsitys Jeesuksesta.

25 joulukuu päivä voi on valinnut kirkon Rooman alussa 4. luvulla. Tällä hetkellä kirkon kalenteri on luotu ja muut lomat olivat asetettu myös aurinko päivinä: “Se on kosminen symboliikkaa … joka inspiroi kirkon johto Roomassa valita talvipäivän seisaus, 25. joulukuuta, kuten syntymäpäivä Kristuksen ja Kesäpäivänseisaus kuin Johannes Kastaja, täydennettynä EQUINOXES kuin niiden päivämäärät käsitys. Vaikka he olivat tietoisia siitä, että pakanat kutsutaan tänä päivänä syntymäpäivä “Sol Invictus, tämä ei koske heitä ja se ei ole mitään merkitystä voivat valita päivämäärän joulua “mukaan moderni tutkija SE Hijmans.

Kuitenkin tänään, vai ei syntymäaikaa Jeesuksen 25. joulukuuta ei pidetä tärkeä kysymys valtavirran kristilliset, vaan uskoa, että Jumala tuli maailmaan muodossa mies sovittaakseen synnit ihmiskunta on pidettävä ensisijaisena tarkoituksena on viettää joulua.

Ortodoksiset kirkot
Lisätietoja uskonnollisten juhlamenot, katso jouluaattona.
Jotkut ortodoksisen kansallisiin kirkkoihin, mukaan lukien Venäjä, Georgia, Egypti, Ukraina, Makedonia, Serbia ja kreikkalainen patriarkaatti Jerusalemin merkin juhla käyttäen vanhempi juliaanisen kalenterin. 25 joulukuu tähän kalenteriin vastaa tällä hetkellä ja tammikuun 7 laajemmin käytössä gregoriaaninen kalenteri. Oriental ortodoksisia kirkkoja käyttää myös omia kalentereita, jotka ovat yleensä samaa juliaanisen kalenterin. Armenian apostolisen kirkon juhlii syntymä yhdessä juhla loppiainen 6. tammikuuta. Suurin Armenian kirkot käyttävät gregoriaanista kalenteria, mutta jotkut käyttävät juliaanisen kalenterin ja siten viettää joulupäivänä 19. tammikuuta, ja jouluaattona 18. tammikuuta (mukaan gregoriaanisen kalenterin).

Merkkivuosi Jeesuksen syntymä
Pääartikkeli: ilmestyspäivä, syntymän Jeesus, ja Jeesus-lapsen
Kristityt juhlivat Jeesuksen syntymää ja Neitsyt Marian täyttämistä Vanhan testamentin messiaaniset prophecy.5The Raamattu sisältää kaksi eri tilit, jotka kuvaavat tapahtumia, jotka ympäröivät Jeesuksen birth.6These Raamatun löytyvät Matteuksen evankeliumi, eli Matthew 1: 18 ja Luukkaan evankeliumin, erityisesti Luke 1:26 ja 2:40. Näiden tilien, Jeesus syntyi Marialle, jota avustaa hänen miehensä Joseph kaupungissa Betlehemissä.

Mukaan suosittu perinne, syntymä tapahtui vakaa ympäröimänä kotieläimiä, vaikka ei pysy vakaana eikä eläimiä mainitaan erityisesti Raamatun. Kuitenkin kaukalo on mainittu Luukas 02:07, jossa sanotaan: “Hän kääri hänet vuonna liinat ja asetti hänet seimeen, koska ei ollut tilaa heille majatalossa.” Varhainen ikonografisia esitykset syntymä sijoitettu eläinten ja kaukalo sisällä luola (sijaitsee, perimätiedon mukaan mukaan kirkko Betlehemin). Paimenet pelloilta ympäröivään Betlehemin kerrottiin syntymän enkeli, ja oli ensin nähdä child.7The Matteuksen evankeliumissa kuvataan myös käynti useat Magi, tai astrologit, jotka tuovat lahjoja kultaa, suitsuketta ja mirhaa ja Jeesus-lapsen. Kävijät sanottiin olevan jälkeen salaperäinen tähti, joka tunnetaan yleisesti Betlehemin tähti, uskoen sen ilmoittaa syntymästä kuninkaan Jews.8The muistoksi vierailun juhla loppiainen vietetään 6. tammikuuta, on muodollinen lopussa joulusesongin joissakin seurakunnissa.

Anbetung der Hirten (Kuninkaiden Shepherds) (n. 1500-1510), italialainen taidemaalari Giorgio da CastelfrancoChristians joulua monin tavoin. Lisäksi tänä päivänä on yksi tärkeimmistä ja suosittu osallistumisesta kirkon palveluja, on olemassa lukuisia muita hartauksia ja suosittuja perinteitä. Joissakin kristillisistä kirkkokunnista, lapset suoriutuvat soittaa uudelleen kertovat tapahtumista Nativity tai laulaa joululauluja, että viittaus tapahtuma. Jotkut kristityt näkyy myös pieni uudelleen luominen Nativity tunnettu seimi tai plagiaatti kodeissaan käyttäen hahmoja kuvata keskeisiä merkkiä tapahtuman. Live Kristuksen syntymä kohtauksia ja taulut vivants tehdään myös käyttäen toimijat ja eläimiä kuvaamaan tapahtumaa enemmän realism.9Prior on joulupäivä, ortodoksisen kirkon käytäntöjä 40 päivän Nativity Fast ennakoiden Jeesuksen syntymän, vaikka suuri osa Länsi- Kristinusko ylistää neljän viikon Advent. Lopulliset valmistelut joulua tehdään jouluaattona.

Pitkä taiteellinen perinne on kasvanut tuottamaan maalattu kuvauksia syntymä taiteessa. Kristuksen syntymä kohtauksia on perinteisesti asetettu navetassa tai vakaa ja myös Maria, Joosef, Jeesus-lapsi, enkelit, paimenet ja Kolme viisasta miestä: Balthazar, Melchior ja Caspar, jotka on sanottu seurasi tähti, joka tunnetaan nimellä Star Betlehemissä, ja saapui hänen syntymänsä jälkeen.

Koristeet
Christmas decoration
Joulukuusi, jouluvalot, joulu sileää ja joulukoristeen

Koti taidokkaasti koristeltu jouluisin lightsThe käytännön laittanut erityisen koristeet jouluna on pitkä historia. From esikristillisen ajan, ihmiset Rooman valtakunnan tuonut oksia ikivihreitä kasveja sisätiloissa talvella. Sisustus vehreys oli myös osa juutalaista perinnettä: “Nyt ensimmäisenä päivänä teidän on otettava itsellenne lehtien kauniita puita, palmunoksia ja oksia sekä lehtipuita ja pajut ja puron, ja te iloita ennen Herra, sinun Jumalasi varten seitsemän päivän ajan. “(Moos. 23:40)

Kristittyjä on sisällytetty esimerkiksi tulli niiden toimintatapojen kehittämistä. 15-luvulla, se oli kirjattu, että Lontoossa oli tapana joulun jokaiseen taloon ja kaikki seurakuntia on “koristeltu Holm, muratti, lahdet ja mitään vuodenaika annetaan olla vihreä” 0,1 sydämenmuotoiset lehdet muratti sanottiin symboloivan tulevat maahan Jeesuksen, kun Holly nähtiin suojan pakanoita ja noitia, sen piikit ja punaisia marjoja pidetään edustaa Crown of Thorns kuluneet Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen ja veren hän suojaan.

Kristuksen syntymä kohtauksia tunnetaan 10.-luvulla Roomassa. He olivat suosituksi Saint Fransiskus Asissi vuodesta 1223, nopeasti leviää ympäri Eurooppaa. Monet eri koristeet kehittynyt eri kristillisessä maailmassa riippuu paikallista perinnettä ja käytettävissä olevat resurssit. Ensimmäinen kaupallisesti valmistettu koristeet ilmestyi Saksassa 1860-luvulla innoittamana paperi ketjut lasten tekemiä.

Joulukuusi on Rockefeller Center, New York CityThe joulukuusi on usein selitetty kristinuskoon pakanallinen perinne ja rituaali ympäröi Talvipäivänseisaus, joka sisälsi käytön ikivihreä oksilla, ja sopeutuminen pakanallista puu worship.5The Englanti kielellä lause “Christmas puu “on ensimmäinen merkittävä vuonna 1835 ja edustaa tuonnissa saksan kielen. Moderni joulukuusi perinteen uskotaan alkaneen Saksassa 18. century5though monet väittävät, että Martin Luther alkoi perinne 16-luvulla. Saksasta mukautetun esiteltiin Britannian ensimmäinen kautta kuningatar Charlotte, vaimo George III, ja sitten paremmin prinssi Albert aikana hallituskauden kuningatar Victoria. Vuoteen 1841 joulukuusi oli jopa syvemmässä koko Britain.9By 1870, ihmiset Yhdysvalloissa oli hyväksynyt tavan sijoittamalla joulukuusi. Joulukuusia voi olla koristeltu valot ja koristeet.

Koska 19th century, joulutähti, syntyperäinen kasvi Meksiko on liittynyt jouluun. Muita suosittuja loma-kasveihin kuuluvat Holly, misteli, punainen amaryllis ja joulu kaktus. Yhdessä joulukuusi, sisustus kodin voi koristella näissä laitoksissa sekä seppeleitä ja evergreen lehdet.

Australiassa, Pohjois-ja Etelä-Amerikassa ja Euroopassa, se on perinteinen koristella ulkopuolella talojen valot ja joskus valaistut reet, lumiukkoja ja muita joulun lukuja. Se on yleinen myös monissa osissa maailmaa kaupungin aukiot ja kuluttajien ostosalueille sponsoroimaan ja näyttää koristeet. Jouluvalot ja bannerit voi ripustaa pitkin katuja, musiikkia soitetaan kaiuttimista, ja joulukuusia sijoitettu näkyvästi paikkoihin.

Länsimaissa, rullaa värikkäitä paperin maallinen tai uskonnollinen joulun kuviot valmistetaan varten kääreen lahjoja. Näytä joulun kylien on tullut perinne monissa kodeissa vielä tämän syksyn aikana. Muita perinteisiä koristeet ovat kelloja, kynttilöitä, karkkia keppejä, sukkia, seppeleet, ja enkelit.

Monissa maissa, edustus seimi on erittäin suosittu ja ihmisiä kannustetaan kilpailemaan ja luomaan omaperäisin tai realistisia. Joissakin perheissä kappaletta käytetään tekemään esitys pidetään arvokkaana perhe perintökalu. Joissakin maissa, joulukoristeet ovat perinteisesti alas Loppiaisaatto, illalla 5. tammikuuta. Perinteiset värit joulun punainen ja vihreä.

Jouluperinteet ja joulukoristeita | 2017 | 2017

Comments are closed.