Kako se Uskrs slavi se diljem svijeta? amazed1.com Australija Brazil Kanada Kina Francuska Njemačka Italija Japan Rusija Velika Britanija SAD 2s2u.com Ujedinjeno Kraljevstvo Sjedinjene Američke Države Uskrsni festival je zadržao na mnogo različitih načina među zapadnim kršćanima. Tradicionalni, liturgijski promatranje Uskrs, kao i prakticirati među rimskim katolicima i neke luterana i anglikanaca počinje u noći sa subote na Vazmeno bdijenje. To je, najvažnije bogoslužje godine, počinje u potpunom mraku uz blagoslov uskrsne vatre, rasvjeta velikih vazmeni svijeća simbolizira uskrsloga Krista i pjevanje Exultet ili Uskrs Proglas pripisuje sveti Ambrozije Milanski. Nakon što je ovu uslugu svjetlosti, broj čitanja iz Starog zavjeta čitaju, te govore o stvaranju, žrtvu Izaka, prijelaz Crvenog mora, i prorekao dolazak Mesije. Ovaj dio usluge vrhunaca s pjevanjem Gloria i aleluja i Amazed1. Com naviještanje Evanđelja o uskrsnuću. U to vrijeme, svjetla su odgajani i crkvena zvona su prečka, u skladu s lokalnim običajima. Propovijed može se propovijeda nakon evanđelja. Tada fokus seli iz pult za font. Antičkih, Uskrs je smatra idealno vrijeme za pretvoriti za primanje krštenja, i takva praksa nastavlja u katoličanstvo i Anglikanska Pričest. Da li postoji krštenja u ovom trenutku ili ne, to je tradicionalna za zajednicu obnoviti zavjete svoje krsne vjere. Ovaj čin često je zapečaćena po posipanje zajednice sa svetom vodom iz fonta. Katolička sakrament potvrde je također slavio u bdjenja.

Vazmenog bdjenja završava slavljenje Euharistije poznat u nekim tradicijama kao pričest. Određene varijacije u Vazmeno bdijenje postoje: Neke crkve pročitati Stari zavjet sati prije procesija vazmenog svijeća, a zatim pročitajte evanđelju odmah nakon Exsultet. Neke crkve radije zadržati ovu bdijenje vrlo rano u nedjelju ujutro umjesto u subotu navečer, osobito protestantske crkve, da bi odražavala evanđelje račun žena dolazi na grob u zoru prvoga dana u tjednu. Ove usluge su poznati kao Sunrise usluga i često se javljaju u vanjskom prostoru, kao što su crkva groblje, dvorište, ili obližnjem parku.

Prvi je snimio “Sunrise Service” održana je u 1732 2S2u. Com među Single Braće u Moravskoj Kongregaciji na Herrnhut, Saske, u ono što je sada u Njemačkoj.

Danas proslava se obično nude na Uskrs sebe. Glazba službe, posebice, često prikazuje veoma svečani ton. Često zajednica je obožavanje prostor je ukrašen sa posebnim transparentima i cvijeće kao što je Uskrs ljiljanima.

U poljskom kulture, Rezurekcja Uskrsnuće Procesija je radosno uskrsno jutro misi u svitanje kada crkvena zvona odzvanjaju eksplozijama i odjeknuti u spomen Krista diže iz mrtvih. Prije misa počinje u zoru, svečana procesija s Presvetim nosio ispod nadstrešnica okružuje crkvu. amazed1.com Kao što crkvena zvona odzvanjaju, ruku zvona snažno su potresla oltar dječaka, zrak je ispunjen tamjan i vjernicima podići svoj glas u nebu pobjednički donošenju prastarih Uskrs hvalospjevima. Nakon što je Presveto je nosio oko crkve i klanjanje je potpuna, Uskršnju misu počinje. Još jedan poljski Uskrs tradicija Święconka, blagoslov uskrsne košare od strane župnika Na Veliku subotu. Ovaj običaj se slavi ne samo u Poljskoj, ali također u Sjedinjenim Državama od strane poljsko-Amerikanaca.

Istočna kršćanstva – Uskrs Procesija u Rusiji, Crucession VASKRS je temeljni i najvažniji festival istočne i orijentalne pravoslavne crkve:
To je očekivana i sveti dan,
Jedan od subote,
Suverena i Gospe od dana,
Blagdan fešte, proslave proslave,
na kojoj slavimo Krist za svu vječnost!
Svaki drugi vjerski festival u svoj kalendar, uključujući i Božić, je u drugom po važnosti na proslavu uskrsnuća Isusa Krista. To se odražava u bogato vazmenom običaja u kulturama zemalja koje su tradicionalno imali većinom pravoslavni kršćanin. Istočna katolici imaju slične naglasak u svojim kalendarima, amazed1. Com i mnoge od svojih liturgijskih običaja su vrlo slične. To ne znači da su Božić i drugih elemenata kršćanski liturgijski kalendar ignorirati. Umjesto toga, svi ti događaji su vidjeli koliko je potrebno, ali prethodno, i osvijetljen, puni vrhunac uskrsnuća, u kojemu sve što je došlo prije nego što dosegne ispunjenje i ostvarenje. One sjaje samo u svjetlu uskrsnuća. Paša je primarni čin da ispunjava svrha Kristove službe na Zemlji za poraz smrti umire i pročistiti i uzdići čovječanstvo po dobrovoljno pretpostavku i prevladavanje ljudske krhkosti. Ovo je jezgrovito sažeti vazmeno troparion, pjeva nekoliko puta tijekom paša do Apodosis Pashe, koji je dan prije Uzašašća:

Krist je uskrsnuo od mrtvih,
Gaze dolje smrt smrt,
I na one u grobnicama
Daruju život!

Priprema za paša počinje sezona Velike korizme. Osim posta, milostinje daje i molitve, pravoslavci sjeći na sve zabave i ne-esencijalne svjetovne aktivnosti, postepeno eliminirajući ih do Velikog i Svetog petak, najviše oštar dan u godini. Tradicionalno, na večer Velikog i Veliku subotu, u ponoć Ured slavi nedugo nakon 11:00 Na završetku sva svjetla u crkvi zgradi je ugašen, a svi čekaju u tami i tišini za moždani udar od ponoći. Zatim, novi plamen je udario u oltaru, ili svećenik svjetla njegova svijeća od trajno lampe gorjeti tamo, a on zatim svjetla svijeće 2S2u.com drže đakona ili drugih pomoćnika, koji onda idu na svjetlo svijeće u rukama vjernika ova praksa ima svoje porijeklo u recepciji svete vatre u crkvi Presvetog Sepulcher u Jeruzalemu. Tada svećenik i zajednica ići u Crucession procesija s križem oko zgrade hrama crkve, držeći zapaljene svijeće, pjevanje:
Po Tvoje uskrsnuće O Kristu, Spasitelju našemu, anđeli na nebu pjevaju, omogućuju nam koji su na Zemlji, na proslavi tebe u čistoći srca.

Ova procesija reproducira putovanje Smirnu nosilaca na Isusovom grobu: “veoma rano u jutro” Luka 24:1. Nakon što kruže oko hrama jednom ili tri puta, povorka zaustavi ispred zatvorenih vrata. U grčkom praksi svećenik čita izbor iz Evanđelja knjiga Marka 16:1-8. Zatim, u svim tradicijama, svećenik čini znak križa s kadionicu ispred zatvorenih vrata koja predstavljaju zapečaćen grob. On i ljudi pjevati vazmeno Troparion, i sve zvona i semantra su zvučali. Onda se svi ponovno ući u hram i vazmeni jutrenje počinje odmah, a nakon vazmenog vremena, a zatim uskrsnoj božanske liturgije. Vrhunac liturgije je isporuka uskrsnoj propovijedi svetog Ivana Zlatoustoga, za koje zajednica stoji.

Nakon otkaza u liturgiji, svećenik može blagosloviti uskrsnoj jaja i košara donijeli vjernici koji sadrže one namirnice koje su zabranjene tijekom Velike brzo. Odmah nakon liturgije to je uobičajeno za zajednicu da podijeli obrok, bitno Agape večere iako u 2:00 ili kasnije. U Grčkoj je tradicionalni obrok mageiritsa, srdačna gulaš od janjetine sjeckani jetre i divlje zelje začiniti sa jaja-i-limun umak. Tradicionalno, jaja, tvrdo kuhana jaja obojena svijetlo crvena kao simbol prolivene Krvi Kristove i obećanje vječnog života, napukao su zajedno proslavili otvaranje Tomb Krista.

Sljedećeg jutra, Uskrs pravilan, nema božanske liturgije, jer Liturgija za taj dan već slavi. Umjesto toga, u popodnevnim satima, često je tradicionalne proslave “Agape večernje”. U ovu uslugu, to je postao običaj tijekom posljednjih nekoliko stoljeća za svećenika i članove zajednice da pročitate dio Evanđelja po Ivanu 20:19-25 u nekim mjestima čitanje je produžen do uključiti stihove 19:26-31 2S2u. com na što više jezika kao i oni mogu upravljati, pokazati univerzalnost uskrsnuća.

Za ostatak tjedna, poznat kao “Bright Week”, sve posta je zabranjeno, a običajno uskrsnoj pozdrav je: “Krist je uskrsnuo!”, Na koje je odgovor: “Uistinu je uskrsnuo” To također može biti učinjeno u mnogim različitim jezicima. Usluge za vrijeme svijetle tjedan su gotovo identične onima na Paša sebi, osim da se ne odvijaju u ponoć, ali na svojim normalnim razdobljima tijekom dana. The Bright Crucession tijekom tjedna odvija bilo nakon vazmenog jutrenje ili vazmeno božanske liturgije.

Uskrsni običaji bili su među prvim žrtvama nekih područja od protestantske reformacije, što se smatra poganskim od strane nekih vođa reformacije. Ostali reformacije Crkve, kao što je luteranski, metodističke, i anglikanac, zadržao vrlo puni poštivanja crkvene godine. Neki fundamentalistički kršćani, i dalje odbijaju proslavu Uskrsa i Božića, jer oni vjeruju da neopozivo biti zaražen s poganstva i idolopoklonstvo. Neki kršćani koji ne slave Uskrs Amazed1. Com radije da ga zovu “Uskrsnuće nedjelja” ili “Uskrsnuće Day”, kao način razlikovanja vjerske proslave od više sekularnog ili komercijalne aspekte odmor, kao što su uskršnji zec.

Članovi vjerskih Društvo prijatelja kvekeri tradicionalno ne slave ili promatrati Uskrs ili bilo koje druge crkvene blagdane, vjerujući umjesto toga da je “svaki dan je dan Gospodnji”, a da je nadmorska visina od jednog dana iznad ostalih sugerira da je prihvatljivo da to ne- Christian djeluje na ostale dane, oni vjeruju da svaki dan je sveto, i treba ga živjeti kao takve. Ovo vjerovanje kvekeri je poznat kao svjedočanstvo protiv vremena i sezone.

Veliki tjedan Lazareva subota – Cvjetnica – Sveta ponedjeljak – Sv utorak – Sv srijeda – Veliki četvrtak – Veliki petak – Velika subota – Uskrs – Uskrsni ponedjeljak Kršćanstvo Isus Krist The Passion -. Raspeće Isusovo Amazed1 com – Pokop Isusu – uskrsnuće od Isus – Uskrsni ponedjeljak – apostola ‘Brzi – Vazmeno bdijenje – Veliki petak molitva – Posljednja večera – Veliki petak “Molitva za Židove’ – Veliki Korizma – Korizma – Lumen Christi – Smirnu nositelja Bright tjedan – Dormition od Bogorodice – Epitaphios – uskrsnim Homilija – uskrsnoj Tide – vazmenog ciklusa – uskrsnoj pozdrav – uskrsnoj trikirion – uskrsnoj troparion – Pentecostarion Tradicionalni uskršnji igre i običaji – Święconka – uskršnje jaje uskršnji zec – Uskrs Bilby – Artos – Crucession – Uskrs hauba 2S2u com -. Uskrs razglednica – Gorzkie żale – Burning od Juda – Cascarones – Hrvatska Pisanica – Uskrs groba – jaja ples – Jaje uređenje – Jaje uređenja u slavenske kulture – Potraga za pisanicama – Jaje valjanje – Jaje kuckanje – Jaje bacanje – Fasika – svete vatre – Veliki tjedan povorka – Lieldienas – Pace Jaje igrati – Poljski pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio del carro – Sunrise usluge.

Kako se Uskrs slavi se diljem svijeta? | 2011 | 2017

Comments are closed.