Hvordan er påske fejres rundt om i verden? amazed1.com Australien Brasilien Canada Kina Frankrig Tyskland Italien Japan Rusland UK USA 2s2u.com United Kingdom United States of America Den påske festival holdes på mange forskellige måder blandt vestlige kristne. Den traditionelle, liturgiske observation af påsken, som det praktiseres blandt katolikker og nogle lutheranere og anglikanere begynder om natten af Påskelørdag med påske Vigil. Dette er det vigtigste liturgi af året, begynder i totalt mørke med velsignelse af påske brand, belysningen af de store Paschal lys symbolsk for den opstandne Kristus og chanting af Exultet eller påske proklamation tilskrives Saint Ambrose i Milano. Efter denne tjeneste af lys, er en række målinger fra Det Gamle Testamente læse, og disse fortæller historier om skabelsen, ofringen af Isak, passage af Det Røde Hav, og forudsagde Messias ‘komme. Denne del af tjenesten højdepunkter med sang af Gloria og Halleluja og Amazed1. Com proklamationen af evangeliet om opstandelsen. På nuværende tidspunkt er lysene opdraget og kirkeklokker ringede, ifølge lokal sædvane. En prædiken kan blive forkyndt efter evangeliet. Så fokus flyttes fra talerstolen til den skrifttype. Fordums blev påske anset det ideelle tidspunkt for konvertitter til at modtage dåben, og denne praksis fortsætter i romersk katolicisme og den anglikanske kommunion. Om der er dåb på dette punkt eller ej, er det traditionelle for menigheden at forny de løfter deres dåbs tro. Denne handling er ofte forseglet af overbrusning af menigheden med vievand fra skrifttype. Den katolske sakramente Bekræftelse fejres også ved Vigil.

Påske Vigil afsluttes med fejringen af Eukaristien kendt i nogle traditioner som den hellige kommunion. Visse variationer i påsken Vigil eksisterer: Nogle kirker læse Det Gamle Testamente lektioner inden processionen af Paschal stearinlys, og derefter læse evangeliet umiddelbart efter Exsultet. Nogle kirker foretrækker at holde denne vagt meget tidligt søndag morgen i stedet for lørdag aften, især protestantiske kirker, for at afspejle evangeliet hensyn til kvinder, der kommer til graven ved daggry på den første dag i ugen. Disse tjenester er kendt som Sunrise service og forekommer ofte i udendørs indstilling som kirken kirkegården, gården, eller en nærliggende park.

Den første indspillede “Sunrise Service” fandt sted i 1732 2S2u. Com blandt det indre Brødrene i Brødremenighedens menigheden ved Herrnhut, Sachsen, i hvad der nu Tyskland.

I dag fester udbydes normalt på påskesøndag selv. Musik af tjenesten, især viser ofte en meget festlig tone. Ofte en menighedens tilbedelse rum er dekoreret med særlige bannere og blomster såsom påske liljer.

I polsk kultur, er The Rezurekcja opstandelsen Procession det glade påskemorgen Masse ved daggry, når kirkeklokkerne ringer ud og eksplosioner genlyd for at fejre Kristus stiger fra de døde. Før Mass begynder ved daggry, en festlig procession med det allerhelligste sakramente udført under en baldakin omkranser kirken. amazed1.com Som kirkeklokker ringe ud, er hånd klokker kraftigt rystet af alteret drenge, er Luften fyldt med røgelse og den trofaste hæve deres stemmer mod himlen i en triumferende gengivelse af gamle påske salmer. Efter den hellige sakramente sker omkring kirken og tilbedelse er færdig, påske Mass begynder. En anden polsk påske tradition er Święconka, velsignelse påske kurve af Sognepræsten på Påskelørdag. Denne skik fejres ikke kun i Polen, men også i USA af polsk-amerikanere.

Østlige kristendom – Den påske Procession i Rusland, Crucession Pascha er den grundlæggende og vigtigste festival for de østlige og orientalske ortodokse kirker:
Dette er den forventede og Hellige Day,
One blandt Sabbater,
den suveræne og Lady af dage,
Festen for fester, fejring af festligheder,
som vi prise Kristus i al evighed!
Hver anden religiøs festival i deres kalender, herunder jul, er sekundær betydning for fejringen af Jesu Kristi opstandelse. Dette afspejles i de rige Paschal toldvæsenet i kulturer af lande, der traditionelt har haft en ortodoks kristen flertal. Østlige katolikker har lignende vægt i deres kalendere, amazed1. Com og mange af deres liturgiske skikke er meget ens. Dette er ikke til at sige, at julen og andre elementer i den kristne liturgiske kalender ignoreres. I stedet er disse begivenheder alle ses som nødvendig, men foreløbig til og oplyst af den fulde klimaks af opstandelsen, hvor alle, der er kommet før når tilfredsstillelse og bære frugt. De stråler kun i lyset af opstandelsen. Pasha er den primære handling, der opfylder formålet med Kristi ministerium på jorden-at besejre døden ved at dø, og at rense og ophøje menneskeheden ved frivilligt påtage og løse menneskelig skrøbelighed. Dette er rammende sammenfattet af Paschal troparion, sunget flere gange i løbet af Pasha indtil eftersætning af Pasha, som er dagen før Kr. Himmelfartsdag:

Kristus er opstanden fra de døde,
Tramper ned døden ved død,
Og for dem i Gravene
Skænker liv!

Forberedelse til Pasha begynder med sæson af Great Lent. Ud over faste, give, og bøn almisse, ortodokse kristne skære ned på alle underholdning og ikke-essentielle verdslige aktiviteter, gradvis afskaffelse dem indtil Store og Hellige fredag, den mest strenge dag i året. Traditionelt om aftenen den Store og Påskelørdag, er Midnight Office fejret kort efter 11:00 pm på sin afslutning alt lys i kirken bygningen er slukket, og alle venter i mørke og stilhed for slagtilfælde af midnat. Derefter er en ny flamme ramt i alteret, eller præsten lyser hans lys fra den evige lampe holdt der brændte, og han derefter lyser stearinlys 2S2u.com indehaves af diakoner eller andre assistenter, der derefter gå at tænde lys holdt af menigheden denne praksis har sin oprindelse i modtagelsen af den hellige ild ved kirken den hellige grav i Jerusalem. Så skal præsten og menigheden går i en Crucession procession med korset omkring templet kirkebygning, holde tændte stearinlys, chanting:
Af Thy opstandelse O Kristus, vor frelser, englene i himlen synge, så os, der er på Jorden, at forherlige dig i hjertets renhed.

Denne procession rekonstruerer rejsen af Myrra bærere til Tomb of Jesus “meget tidligt om morgenen” Luke 24:1. Efter kredser omkring templet en gang eller tre gange, processionen stop foran den lukkede døre. I den græske praksis præsten læser et udvalg fra Evangeliet Book Mark 16:1-8. Så i alle traditioner, gør præsten korsets tegn med Røgelsekar foran den lukkede døre, der repræsenterer den forseglede graven. Han og de mennesker, synge Paschal Troparion, og alle de klokker og semantra er lydt. Så alle vende tilbage til templet og Paschal Matins begynder med det samme, efterfulgt af Paschal Timer og derefter påske guddommelige liturgi. Højdepunktet af liturgien er levering af Paschal præken af St. Johannes Chrysostomos, som menigheden står.

Efter afskedigelsen af liturgien, kan præsten velsigne Paschal æg og kurve anlagt af de troende, der indeholder disse fødevarer, der er blevet forbudt under Store Fast. Umiddelbart efter Liturgien det er sædvane for menigheden at dele et måltid, hovedsagelig en Agape middag end på 2:00 am eller senere. I Grækenland den traditionelle måltid er mageiritsa, en hjertelig ragout af hakket lam lever og vilde greens krydret med æg-og-citron sauce. Traditionelt påskeæg, hårdkogte æg farvet lys rød for at symbolisere det spildte blod af Kristus og løftet om evigt liv, er krakket sammen for at fejre åbningen af Tomb of Christ.

Den næste morgen, påskesøndag korrekt, er der ingen guddommelige liturgi, da Liturgien for den pågældende dag allerede er blevet fejret. I stedet om eftermiddagen, er det ofte tradition for at fejre “Agape Vesper”. I denne service, er det blevet almindeligt i løbet af de sidste par århundreder for præsten og medlemmer af menigheden til at læse en del af Johannesevangeliet 20:19-25 nogle steder aflæsningen er udvidet til at omfatte vers 19:26-31 2S2u. com på så mange sprog som de kan klare, for at vise universalitet om opstandelsen.

For resten af ugen, kendt som “Bright Week”, er alle faste forbudt, og de sædvanlige Paschal hilsen er: “Kristus er opstanden!”, Som svaret er: “! Sandelig Han er opstanden” Dette kan også gøres på mange forskellige sprog. Tjenesteydelserne under Bright uge er næsten identiske med dem på Pasha selv, bortset fra at de ikke finder sted ved midnat, men på deres normale tider i løbet af dagen. The Crucession under lyse Uge finder sted enten efter Paschal Matins eller påske guddommelige liturgi.

Påsketraditioner var blandt de første ofre i nogle områder af den protestantiske reformation, der anses for hedenske af nogle Reformationen ledere. Andre reformationen Kirker, som den lutherske, metodistiske, og anglikanske, beholdt en meget fuld overholdelse af kirkeåret. Nogle fundamentalistiske kristne, fortsætte med at afvise fejringen af påske og jul, fordi de tror, at de uigenkaldeligt behæftet med hedenskab og afgudsdyrkelse. Nogle kristne, som ikke fejrer påske Amazed1. Com foretrækker at kalde det “Resurrection søndag” eller “Opstandelsens Dag”, som en måde at adskille det religiøse fest fra mere verdslige eller kommercielle aspekter af ferien, såsom påske Bunny.

Medlemmer af Religious Society of Friends Kvækerne traditionelt ikke fejre eller observere påske eller andre kirkelige helligdage, tro i stedet, at “hver dag er Herrens dag”, og at elevation på én dag frem for andre tyder på, at det er acceptabelt at gøre ikke- christian virker på andre dage, tror de, at hver dag er hellig, og skal leves som sådan. Denne tro på Kvækerne er kendt som deres vidnesbyrd mod tiden og årstiden.

Holy Week Lazarus lørdag – Palmesøndag – Holy Mandag – Holy Tirsdag – Holy Onsdag – Skærtorsdag – Langfredag – Påskelørdag – Påskedag – påskedag kristendom Jesus Kristus The Passion -. Jesu korsfæstelse Amazed1 com – Nedgravning af Jesus – opstandelse Jesus – påskedag – apostlenes Hurtig – påskevigilien – Langfredag Prayer – Den Sidste Nadver – Langfredag ‘bøn for jøderne’ – Great Lent – fasten – Lumen Christi – Myrra bærere Bright Week – Dormition af Theotokos – Epitaphios – Paschal præken – Paschal Tide – Paschal cyklus – Paschal hilsen – Paschal trikirion – Paschal troparion – Pentecostarion Traditionel påske spil og told – Święconka – påskeæg påskehare – Påske Bilby – Artos – Crucession – Påske motorhjelmen 2S2u com -. Påske postkort – Gorzkie zale – Burning Judas – Cascarones – Kroatisk pisanica – Påske Grav – Egg dans – Egg udsmykning – Egg udsmykning i slavisk kultur – Egg Hunt – Egg rullende – Egg banke – Egg smide – Fasika – Holy Fire – Holy Week procession – Lieldienas – Pace Egg leg – Polsk pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio del Carro – Sunrise service.

Hvordan er påske fejres rundt om i verden? | 2011 | 2017

Comments are closed.