Hoe is Pasen gevierd over de hele wereld? amazed1.com Australië Brazilië Canada China Duitsland Frankrijk Italië Japan Rusland Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten 2s2u.com Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten van Amerika Het paasfeest wordt gehouden op veel verschillende manieren onder de Westerse christenen. De traditionele, liturgische waarneming van Pasen, zoals beoefend onder rooms-katholieken en sommige Lutheranen en de Anglicanen begint op de avond van Stille Zaterdag met de Paaswake. Dit is de belangrijkste liturgie van het jaar, begint in totale duisternis met de zegen van de brand van Pasen, de verlichting van het grote Pasen kaars symbolisch van de verrezen Christus en het zingen van het Exultet of Pasen proclamatie toegeschreven aan de heilige Ambrosius van Milaan. Na deze dienst van het licht, zijn een aantal lezingen uit het Oude Testament te lezen, deze vertellen de verhalen van de schepping, het offer van Isaak, de kruising van de Rode Zee, en de voorspelde komst van de Messias. Dit deel van de dienst climaxen met het zingen van het Gloria en het Alleluia en Amazed1. Com de verkondiging van het Evangelie van de opstanding. Op dit moment zijn de lichten boven gebracht en de kerkklokken worden geluid, volgens de plaatselijke gewoonte. Een preek kan gepredikt worden na het evangelie. Vervolgens de focus verplaatst van het katheder om het lettertype. Oudheid, was Pasen beschouwd als de ideale tijd voor bekeerlingen tot de doop te ontvangen, en deze praktijk nog steeds binnen de Rooms-Katholicisme en de Anglican Communion. Of er zijn dopen op dit moment of niet, het is traditioneel voor de gemeente om de vernieuwing van de geloften van hun doop het geloof. Deze handeling wordt vaak bezegeld door de besprenkeling van de gemeente met wijwater uit het lettertype. De katholieke sacrament van het Vormsel wordt ook gevierd op de Vigil.

De Paaswake wordt afgesloten met de viering van de Eucharistie bekend in sommige tradities als de Heilige Communie. Bepaalde variaties in de Paaswake bestaat: sommige kerken het Oude Testament lezen lessen voorafgaand aan de processie van de Paschalis kaars, en daarna meteen te lezen van het evangelie na de Exsultet. Sommige kerken de voorkeur aan deze wake te houden zeer vroeg op de zondag ochtend in plaats van de zaterdagavond, met name protestantse kerken, om het evangelie rekening van de vrouwen die naar het graf bij zonsopgang op de eerste dag van de week weer te geven. Deze diensten staan bekend als de Sunrise dienst en vaak in de buitenlucht instelling optreden, zoals het kerkhof, tuin, of een nabijgelegen park.

De eerste geregistreerde “Sunrise Service” vond plaats in 1732 2S2u. Com onder de Single Broeders in de Moravische Congregatie op Herrnhut, Saksen, in wat nu Duitsland.

Vandaag vieringen worden meestal aangeboden op Paaszondag zelf. De muziek van de dienst, in het bijzonder, vaak geeft een zeer feestelijke toon. Vaak is een congregatie aanbidding ruimte is ingericht met speciale vaandels en bloemen zoals Pasen lelies.

In de Poolse cultuur, De Wederopstanding Rezurekcja Processie is de vreugdevolle ochtend van Pasen Mass bij het ochtendgloren, wanneer kerkklokken luiden en explosies klinken om te herdenken Christus opstond uit de dood. Voordat de mis begint bij dageraad, een feestelijke processie met het Heilig Sacrament uitgevoerd onder een kap is buiten de kerk. amazed1.com Zoals kerkklokken klinken, met de hand bellen krachtig zijn geschokt door misdienaars, is de lucht gevuld met wierook en de gelovigen naar de hemel verheffen hun stem in een triomfantelijke weergave van eeuwenoude gezangen Pasen. Na het Heilig Sacrament wordt uitgevoerd rond de kerk en de aanbidding is voltooid, wordt de Paasmis begint. Een andere Poolse traditie is Pasen Święconka, de zegen van Pasen manden door de pastoor op Paaszaterdag. Deze gewoonte wordt gevierd, niet alleen in Polen, maar ook in de Verenigde Staten van de Pools-Amerikanen.

Oosters Christendom – De Processie Pasen in Rusland, Crucession Pascha is de fundamentele en belangrijkste festival van de oosters-orthodoxe Kerken:
Dit is de verwachte en Heilige Dag,
Degene onder de sabbatten,
de Soevereine en Vrouwe van dagen,
Feest van de feesten, Viering van feesten,
waarop we lof van Christus voor alle eeuwigheid!
Elke andere religieuze feest in hun agenda, met inbegrip van Kerstmis, is ondergeschikt belang aan de viering van de opstanding van Jezus Christus. Dit komt tot uiting in de rijke Paschal de douane in de culturen van landen die van oudsher een orthodox-christelijke meerderheid. Oost-katholieken hebben vergelijkbare nadruk in hun agenda, amazed1. Com en veel van hun liturgische gebruiken zijn zeer vergelijkbaar. Dit wil niet zeggen dat Kerstmis en andere elementen van de christelijke liturgische kalender worden genegeerd. In plaats daarvan worden al deze gebeurtenissen gezien als noodzakelijk, maar voorafgaand aan, en verlicht door de volle hoogtepunt van de Verrijzenis, in dewelke allen, die is gekomen voordat bereikt vervulling en bloei. Ze schijnen alleen in het licht van de Verrijzenis. Pasha is het primaire besluit dat het doel van de bediening van Christus op aarde voldoet-aan de dood te verslaan door te sterven en om en de mensheid te zuiveren verheffen door vrijwillig aangenomen en het overwinnen van menselijke zwakheid. Dit is bondig samengevat door de Paschalis troparion, herhaaldelijk gezongen tijdens Pasha totdat de Apodosis van Pasha, die de dag voor Hemelvaart:

Christus is opgestaan uit de dood,
Vertrappen de dood door de dood,
En op die in de graven
Schenkende leven!

Voorbereiding voor Pasha begint met het seizoen van de Grote Vasten. In aanvulling op het vasten, geven, en het gebed aalmoezen, orthodoxe christenen bezuinigen op alle entertainment-en niet-essentiële wereldse activiteiten, geleidelijk af te schaffen totdat Grote en Goede Vrijdag, de meest sobere dag van het jaar. Traditioneel op de avond van Grote en Stille Zaterdag, de Midnight Office wordt gevierd kort na 11:00 uur in zijn voltooiing al het licht in het kerkgebouw is uitgedoofd, en alle wachten in duisternis en stilte voor de slag van middernacht. Vervolgens wordt een nieuwe vlam sloeg in het altaar, of de priester lichten zijn kaars uit de eeuwigdurende lamp bleef branden, en hij licht dan kaarsen 2S2u.com gehouden door diakenen of andere assistenten, die vervolgens naar kaarsen in het bezit van de gemeente Deze praktijk heeft zijn oorsprong in de receptie van het heilige vuur in de kerk van het Heilige Graf in Jeruzalem. Dan zal de priester en gemeente gaan in een Crucession processie met het kruis rond de tempel kerkgebouw, van brandende kaarsen, zingend:
Door Uw opstanding O Christus, onze Heiland, de engelen in de hemel zingen, stellen ons in staat die op aarde zijn, om u te verheerlijken in zuiverheid van hart.

Deze processie reenacts de reis van de Mirre dragers naar het graf van Jezus “zeer vroeg in de ochtend” Lucas 24:1. Na cirkelen rond de tempel een keer of drie keer, de stoet stopt voor de gesloten deuren. In de Griekse praktijk de priester leest een selectie uit het evangelieboek Marcus 16:1-8. Vervolgens in alle tradities, de priester maakt het teken van het kruis met het wierookvat voor de gesloten deuren die de verzegelde graf te vertegenwoordigen. Hij en de mensen zingen van de Paschalis troparion, en alle toeters en semantra zijn klonk. Dan zijn alle opnieuw in de tempel en Paschalis Metten begint onmiddellijk gevolgd door de Paschalis uren en vervolgens de Paschalis Goddelijke Liturgie. Het hoogtepunt van de liturgie is de levering van Pasen Preek van de heilige Johannes Chrysostomos, waarvoor de gemeente staat.

Na het ontslag van de Liturgie, kan de priester zegent Paschalis eieren en manden, ingesteld door de gelovigen die deze levensmiddelen die zijn verboden tijdens de Grote Fast. Onmiddellijk na de Liturgie is het gebruikelijk voor de gemeente om een maaltijd te delen, in wezen een Agape diner zij om 2:00 of later. In Griekenland is het traditionele maaltijd is mageiritsa, een hartige stoofpot van gehakte lam lever en wilde greens gekruid met ei-en citroensaus. Traditioneel, paaseieren, hard gekookte eieren geverfd lichtrood tot het vergoten bloed van Christus en de belofte van het eeuwige leven symboliseren, samen gekraakt om de opening van het graf van Christus te vieren.

De volgende morgen, Paaszondag goede, er is geen Goddelijke Liturgie, omdat de liturgie van die dag is al gevierd. In plaats daarvan, in de namiddag, is het vaak traditionele te vieren “Agape Vespers”. In deze dienst is het gebruikelijk is geworden gedurende de laatste paar eeuwen voor de priester en de leden van de gemeente om een gedeelte van het Evangelie van Johannes 20:19-25 op sommige plaatsen de lezing is uitgebreid met lezen verzen 19:26-31 2S2u. com in zoveel talen als ze kunnen beheren, om de universaliteit van de opstanding laten zien.

Voor de rest van de week, die bekend staat als “Bright Week”, is alles vasten verboden, en de gebruikelijke begroeting Paschalis is: “Christus is opgestaan!”, Waarop het antwoord is: “Waarlijk, Hij is opgestaan” Dit kan ook gedaan worden in veel verschillende talen. De diensten tijdens de Week van Bright zijn vrijwel identiek aan die op Pasha zelf, behalve dat ze niet plaatsvinden om middernacht, maar op hun normale tijden gedurende de dag. De Crucession tijdens Bright Week vindt plaats hetzij na Paschal Metten of de Paschalis Goddelijke Liturgie.

Pasen tradities behoorden tot de eerste slachtoffers van sommige gebieden van de protestantse Reformatie, wordt geacht heidense door sommige reformatorische leiders. Andere Reformatie kerken, zoals de lutherse, methodistische, en anglicaanse, behield een zeer volledige naleving van het kerkelijk jaar. Sommige fundamentalistische christenen, blijven de viering van Pasen en Kerstmis te verwerpen, omdat ze geloven dat ze onherroepelijk besmet met het heidendom en afgoderij. Sommige christenen die vieren Pasen Amazed1. Com liever noemen “Resurrection zondag” of “Dag der Opstanding”, als een manier onderscheiden van de religieuze viering van de meer seculiere of commerciële aspecten van de vakantie, zoals de Easter Bunny.

Leden van het Religieus Genootschap der Vrienden Quakers traditioneel niet vieren of het observeren van Pasen of een andere kerkelijke feestdagen zijn kerk, geloven in plaats daarvan dat “elke dag is de dag des Heren”, en dat verhoging van de ene dag boven de andere suggereert dat het aanvaardbaar is om te doen niet Christian werkt op andere dagen, ze geloven dat elke dag is heilig, en moet geleefd worden als zodanig. Dit geloof van de Quakers is bekend als hun getuigenis tegen de tijd en het seizoen.

Heilige Week Lazarus Zaterdag – Palmzondag – Heilige Maandag – Heilige Dinsdag – Heilige Woensdag – Witte Donderdag – Goede Vrijdag – Stille Zaterdag – Paaszondag – Paasmaandag christendom Jezus Christus De Passie -. Kruisiging van Jezus Amazed1 com – Begrafenis van Jezus – de verrijzenis van Jezus – Paasmaandag – Apostelen ‘Fast – Paaswake – Goede Vrijdag Gebed – Laatste Avondmaal – Goede Vrijdag’ Gebed voor de Joden ‘- Grote Vasten – Lent – Lumen Christi – Mirre dragers Bright Week – Maria-Tenhemelopneming – Epitaphios – Paschal Homilie – Paschal Tide – Paascyclus – Paschal begroeting – Paschal trikirion – Paschal troparion – Pentecostarion traditionele Pasen games en douane – Święconka – Paasei Paashaas – Pasen Bilby – Artos – Crucession – Pasen motorkap 2S2u com -. Pasen ansichtkaart – Gorzkie Zale – Burning van Judas – Cascarones – Kroatisch pisanica – Pasen Graf – Egg dans – Egg versieren – Ei versieren in de Slavische cultuur – Egg Hunt – Egg rollen – Egg te tikken – Egg gooien – Fasika – Heilig Vuur – Heilige Week processie – Lieldienas – Pace Egg te spelen – Poolse pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio del Carro – Sunrise service.

Hoe is Pasen gevierd over de hele wereld? | 2011 | 2017

Comments are closed.