Hoe is Paasfees gevier rondom die wêreld? Amazed1. Com Die Easter fees gehou word op baie verskillende maniere onder Wes-Christene. Die tradisionele, liturgiese waarneming van Paasfees, soos beoefen onder Rooms-Katolieke en sommige Lutherane en Anglikane begin op die nag van die Heilige Saterdag met die Paas Vigil. Dit is die belangrikste liturgie van die jaar, begin in totale duisternis met die seën van die Paas vuur, die verligting van die groot Paschalis lamp simbolies van die opgestane Christus en die sing van die Exultet of Easter Proklamasie toegeskryf word aan Saint Ambrose van Milaan. Na hierdie diens van die lig, is ‘n aantal lesings uit die Ou Testament lees, dit vertel die verhale van die skepping, die offer van Isak, die kruising van die Rooi See, en die voorspel koms van die Messias. Hierdie deel van die diens klimakse met die sing van die Gloria en die Halleluja en Amazed1 com die proklamasie van die Evangelie van die opstanding.. In hierdie tyd, is die ligte laat optrek en die kerk klokke is gelui, volgens plaaslike maat. ‘N preek verkondig word nadat die evangelie. Toe het die fokus verskuif van die lessenaar aan die skrif. Anciently, was Easter beskou as die ideale tyd vir vat doop te ontvang, en hierdie praktyk voort binne die Rooms Katolieke kerk en die Anglikaanse Kommunie. Of daar doop op hierdie punt of nie, dit is tradisioneel vir die gemeente te hernu die geloftes van hulle doop geloof. Hierdie wet word dikwels verseël deur die besprenkeling van die gemeente met heilige water uit die skrif. Die Katolieke sakrament van die Bevestiging is ook gevier by die nagwaak.

Die Paas-Vigil afgesluit met die viering van die Eucharistie bekend in sommige tradisies Nagmaal. Sekere variasies in die Paas-Vigil bestaan: Sommige kerke lees die Ou Testament lesse voor die optog van die Paschalis kers, en dan lees die evangelie onmiddellik na die Exsultet. Sommige kerke verkies om hierdie nagwaak baie vroeg op die Sondagoggend in plaas van die Saterdag nag, veral Protestantse kerke, hou die evangelie rekening van die vroue kom by die graf in die vroeë oggend op die eerste dag van die week om te besin. Hierdie dienste is bekend as die Sunrise diens en dikwels voorkom in die buitelug instelling soos die kerk begraafplaas, agterplaas, of ‘n nabygeleë park.

Die eerste aangetekende “Sunrise Service” het plaasgevind in 1732 2S2u com onder die Single Broeders. In die Morawiese gemeente in Herrnhut, Sakse, in wat nou Duitsland.

Vandag vieringe word gewoonlik aangebied op Paas Sondag self. Die musiek van die diens, in die besonder, uitstallings dikwels ‘n baie feestelike toon. Dikwels ‘n gemeente se aanbidding ruimte is versier met spesiale baniere en blomme soos Easter lelies.

In hoofsaaklik Rooms-Katolieke Filippyne, die oggend van die Paasfees bekend in die nasionale taal as “Pasko ng Muling Pagkabuhay” of die Pasch van die opstanding is gemerk met ‘n vreugdevolle viering, die eerste wat die dagbreek “Salubong”, waar groot standbeelde van Jesus en Maria is bymekaar gebring om te voldoen aan, verbeel die eerste reünie van Jesus en sy moeder Maria na Jesus se opstanding. Dit is gevolg deur die vreugdevolle Easter Mass

In die Poolse kultuur, Die Rezurekcja opstanding Optog is die uitgelate Easter oggend Mass teen dagbreek Die kerk klokke lui uit en ontploffings klink te herdenk Christus uit die dood opgestaan. Voor die Mass begin met dagbreek, ‘n feestelike optog met die Eucharistische uitgevoer onder’ n kap is buite die kerk. amazed1.com As kerk klokke uit die hand klokke is kragtig geskud deur altaar seuns, is die lug gevul met wierook en die getroue maak hul stemme in die hemel toe ‘n triomfantlike lewering van eeue-oue Easter gesange. Na die Eucharistische is uitgevoer om die kerk en Aanbidding is voltooi, die Paas Mass begin. ‘N ander Pools Easter tradisie is Święconka, die seën van Paasfees mandjies deur die pastoor op Heilige Saterdag. Hierdie gewoonte is gevier nie net in Pole, maar ook in die Verenigde State deur die Pools-Amerikaners.

Oos-Christendom – Die Paasfees stoet in Rusland, Crucession Pasga is die fundamentele en mees belangrike fees van die Oos-en Oosterse Ortodokse Kerke:
Dit is die verwagte en Heilige Dag
die een onder die sabbatte,
die Sovereign en Lady van dae,
Fees van feeste, Viering van feeste,
waarop ons lof Christus vir alle ewigheid!
Elke ander godsdienstige fees in hul kalender, insluitende Kersfees, is sekondêre in belang is vir die viering van die opstanding van Jesus Christus. Dit word weerspieël in ‘n ryk Paschalis douane in die kulture van lande wat tradisioneel het’ n Ortodokse Christen meerderheid. Oos-Katolieke het ‘n soortgelyke klem in hulle agenda, amazed1. Af en baie van hulle liturgiese gebruike is baie soortgelyk. Dit is nie te sê dat Kersfees en ander elemente van die Christelike liturgiese kalender is geïgnoreer. In plaas daarvan, is al hierdie gebeure gesien word as nodig, maar voorlopig is tot, en verlig deur, die volle klimaks van die opstanding, wanneer almal wat gekom het voor die bereik vervulling en vrugte afgewerp het. Hulle skyn net in die lig van die opstanding. Pasha is die primêre daad wat voldoen aan die doel van Christus se bediening op aarde-dood te oorwin deur te sterf en te suiwer en verhef die mensdom deur vrywillig aanvaar en te oorkom menslike swakheid. Dit is bondig opgesom deur die Paschalis troparion, gesing herhaaldelik gedurende Pasha totdat die Apodosis van Pasha, wat is die dag voor Hemelvaart:

Christus is opgewek uit die dode,
Trap die dood deur die dood,
En oor wat in die grafte
Bestowing lewe!

Voorbereiding vir Pasha begin met die seisoen van Groot Vastyd. Bykomend tot vas, aalmoese gee, en gebed, Ortodokse Christene kap op al vermaak en nie-noodsaaklike wêreldse aktiwiteite, geleidelik die uitskakeling van hulle totdat Groot en Heilige Vrydag, die mees strawwe dag van die jaar. Tradisioneel, op die aand van Groot en Heilige Saterdag, die Midnight Office is gevier kort ná 11:00 uur op die voltooiing al lig in die kerkgebou is geblus, en almal wag in die donker en stilte vir die slag van middernag. Dan, is ‘n nuwe vlam getref met die altaar, of die priester ligte sy lamp van die ewige lamp brand gehou word is daar, en hy het toe ligte kerse 2S2u.com gehou deur diakens of ander assistente, wat gaan dan aan die lig kerse gehou deur die gemeente hierdie praktyk het sy oorsprong in die ontvangs van die Heilige Vuur op die Kerk van die Heilige kruisiging in Jerusalem. Dan moet die priester en gemeente gaan in ‘n Crucession optog met die kruis om die tempel kerkgebou, hou kerse aangesteek, sing:
Deur u opstanding O Christus, ons Verlosser, die engele in die Hemel sing, in staat stel om ons wat op die aarde, om jou te verheerlik in reinheid van hart.

Hierdie optog reenacts die reis van die mirre ampsdraers by die graf van Jesus “baie vroeg in die oggend” Luke 24:1. Na sirkel rondom die tempel een of drie maal, die optog breek in die voorkant van die geslote deure. In die Griekse praktyk die priester lees ‘n seleksie van die Evangelie Book Mark 16:1-8. Toe, in alle tradisies, die priester maak die teken van die kruis met die wierookpan in die voorkant van die geslote deure wat verteenwoordig die verseëlde graf. Hy en die mense chant die Paschalis Troparion, en al die klokkies en semantra is geblaas. Toe het al weer in die tempel en Paschalis Matins onmiddellik begin, gevolg deur die Paschalis ure en dan die Paschalis Goddelike Liturgie. Die hoogste punt van die liturgie is die lewering van Paschalis Homilie van St John Chrysostom, waarvoor die gemeente staan.

Na die afdanking van die Liturgie, kan die priester seën Paschalis eiers en mandjies gebring deur die getroue met die kos wat tydens die Groot Fast verbode is. Onmiddellik na die Liturgie dit is gebruiklik vir die gemeente ‘n maaltyd te deel, in wese’ n Agape maaltyd al is dit om 2:00 am of later. In Griekeland het die tradisionele maaltyd is mageiritsa, ‘n heerlike bredie van gekapte lam lewer en wilde groen gesoute met eier-en-suurlemoen sous. Tradisioneel, Paaseiers, hard gekookte eiers gekleur helder rooi die gemors Bloed van Christus en die belofte van die ewige lewe te simboliseer, is gekraak saam die opening van die graf van Christus te vier.

Die volgende oggend, Paas Sondag behoorlike, is daar geen Goddelike Liturgie, aangesien die liturgie vir daardie dag is reeds gevier. In plaas, in die middag, is dit dikwels tradisionele te vier “Agape Vespers”. In hierdie diens, dit is nou gebruiklik gedurende die afgelope paar eeue vir die priester en lede van die gemeente ‘n gedeelte van die Evangelie van Johannes 20:19-25 in sommige plekke is die lesing is uitgebrei in te sluit om te lees verse 19:26-31 2S2u com in soveel tale. as hulle kan bestuur, die universaliteit van die opstanding aan te toon.

Vir die res van die week, bekend as “Bright Week”, is al vas verbied, en die gebruiklike Paschalis groet is: “Christus het opgestaan!”, Waarop die antwoord is: “Waarlik Hy het opgestaan” Dit kan ook gedoen word in baie verskillende tale. Die dienste tydens Bright Week is byna identies aan dié op Pasha self, behalwe dat hulle nie plaasvind om middernag, maar op hul gewone tye gedurende die dag. Die Crucession gedurende Bright Week vind plaas óf na Paschalis Matins of die Paschalis Goddelike Liturgie.

Easter tradisies was een van die eerste slagoffers van sommige gebiede van die Protestantse Hervorming, synde geag heidense deur sommige Hervorming leiers. Ander Hervorming Kerke, soos die Lutherse, Metodiste, en Anglikaanse, behou ‘n baie volledige nakoming van die kerklike jaar. Sommige fundamentalistiese Christene, voortgaan om die viering van Paasfees en Kersfees te verwerp, omdat hulle glo dat hulle onherroeplik besmet word met die heidendom en afgodery. Sommige Christene wat Paasfees vier Amazed1. Com verkies om dit te noem “opstanding Sondag” of “opstanding Day”, as ‘n manier om te onderskei van die godsdienstige viering van meer sekulêre of kommersiële aspekte van die vakansie soos die Easter Bunny.

Lede van die godsdienstige gemeenskap van vriende Quakers vier tradisioneel nie of waarneem Easter of enige ander Kerk vakansiedae, glo in plaas daarvan dat “elke dag is die Here se dag”, en dat die lig van die een dag bo ander dui daarop dat dit aanvaarbaar is om te doen nie- Christelike handelinge op ander dae-hulle glo dat elke dag is heilig, en moet geleef het as sulks nie. Hierdie oortuiging van Quakers staan bekend as hulle getuienis teen die tyd en seisoen.

Heilige Week Lazarus Saterdag – Palm Sondag – Heilige Maandag – Heilige Dinsdag – Heilige Woensdag – Witte Donderdag – Goeie Vrydag – Heilige Saterdag – Paas Sondag – Paas Maandag Christenskap Jesus Christus The Passion -. Kruisiging van Jesus Amazed1 com – begrafnis van Jesus – die opstanding van Jesus – Paas Maandag – Apostoliese Fast – Easter Vigil – Goeie Vrydag Gebed – Laaste Avondmaal – Goeie Vrydag se Gebed vir die Jode “- Groot Lydenstyd – Lydenstyd – Lumen Christi – mirre ampsdraers Bright Week – Dormition van die Theotokos – Epitaphios – Paschalis Homilie – Paschalis Tide – Paschalis siklus – Paschalis groet – Paschalis trikirion – Paschalis troparion – Pentecostarion Tradisionele Paas-speletjies en gewoontes – Święconka – Easter eier Easter Bunny – Easter Bilby – Artos – Crucession – Easter enjinkap 2S2u com – Easter poskaart – Gorzkie żale – Burning. van Judas – Cascarones – Kroaties pisanica – Easter Sepulchre – Egg dans – Egg versier – Egg versiering in die Slawiese kultuur – Egg jag – Egg rollende – Egg afluister – Egg gooi – Fasika – Heilige Vuur – Heilige Week optog – Lieldienas – Pace Egg speel – poets pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio del carro – Sunrise diens.

Hoe is Paasfees gevier rondom die wêreld? | 2011 | 2017

Comments are closed.