Com és la Setmana Santa se celebra a tot el món? amazed1.com Austràlia Brasil Canadà Xina França Alemanya Itàlia Japó Rússia, Regne Unit EUA 2s2u.com Regne Unit Estats Units d’Amèrica El festival de Pasqua es manté de diverses maneres entre els cristians occidentals. L’observació tradicionals, litúrgic de la Pasqua, tal com es practica entre els catòlics romans i alguns luterans i anglicans comença a la nit del Dissabte Sant amb la Vetlla Pascual. Això, a la litúrgia més important de l’any, s’inicia en la foscor total amb la benedicció del foc pasqual, la il luminació de la gran ciri pasqual símbol de Crist ressuscitat i el cant del Exultet o Pregó Pascual atribueix a Sant Ambròs de Milà. Després d’aquest servei de llum, un nombre de lectures de l’Antic Testament es llegeixen, els quals compten les històries de la creació, el sacrifici d’Isaac, la cruïlla del Mar Roig, i l’anunciada vinguda del Messies. Aquesta part del servei culmina amb el cant del Glòria i el leluia i Amazed1. És la proclamació de l’Evangeli de la resurrecció. En aquest moment, les llums es va criar i les campanes de l’església línia són, segons el costum local. Un sermó pot ser predicat l’evangeli després. A continuació, el focus es desplaça des del faristol a la font. Antigament, la Setmana Santa va ser considerat com el moment ideal perquè es converteix en rebre el baptisme, i aquesta pràctica continua dins de la religió catòlica i la Comunió Anglicana. Si hi ha batejos en aquest moment o no, és tradicional que la congregació a renovar els vots de la seva fe baptismal. Aquest acte sol ser segellat per l’aspersió de la congregació amb aigua beneïda de la font. El sagrament de la Confirmació catòlica també se celebra a la Vetlla.

La Vetlla Pasqual conclou amb la celebració de l’Eucaristia es coneix en algunes tradicions com la Sagrada Comunió. Algunes variacions en la Vetlla de Pasqua hi ha: Algunes esglésies llegir les lliçons de l’Antic Testament abans de la processó del ciri pasqual, i després llegeix l’Evangeli immediatament després de la Exsultet. Algunes esglésies prefereixen mantenir aquesta vigília molt d’hora en el matí de diumenge en lloc de dissabte a la nit, sobretot les esglésies protestants, per reflectir el relat de l’evangeli de les dones que van al sepulcre de bon matí del primer dia de la setmana. Aquests serveis es coneixen com el servei de la sortida i amb freqüència ocorren en l’escenari a l’aire lliure, com el cementiri de l’església, jardí, o un parc proper.

El primer registre de “Sunrise Servei” es va dur a terme el 1732 2S2u. Com únic entre els Germans de la Congregació de Moràvia en Herrnhut, Saxònia, en el que avui és Alemanya.

Les celebracions d’avui s’ofereixen generalment per Setmana Santa es diumenges. La música dels serveis, en particular, sovint mostra un to molt festiu. Sovint l’espai d’una congregació d’adoració està decorada amb banderes i flors especials, com ara lliris de Pasqua.

En predominantment catòlica Filipines, el matí de Pasqua es coneix en l’idioma nacional com “Pasko ng Muling Pagkabuhay” o la Pasqua de la Resurrecció està marcat amb la celebració joiosa, sent el primer el alba “Salubong”, on grans estàtues de Jesús i Maria es reuneixen per conèixer, imaginar la primera reunió de Jesús i la seva mare, Maria, després de la resurrecció de Jesús. Això és seguit per la Missa de Pasqua feliç

En la cultura polonesa, Rezurekcja La Resurrecció és la processó alegre Missa de Pasqua al matí a l’alba, quan les campanes sonen i ressonen les explosions per commemorar el Crist que s’aixeca d’entre els morts. Abans de la missa comença a l’alba, una processó festiva amb el Santíssim portat sota un dosser envolta l’església. amazed1.com Com sonen campanes de l’església, les campanes de la mà s’agita vigorosament pels escolans, l’aire s’omple d’encens i els fidels elevar les seves veus al cel en una interpretació dels himnes triomfals de Pasqua vellesa. Després que el Santíssim Sagrament es porta al voltant de l’església i l’adoració és completa, la Missa de Pasqua comença. Una altra tradició polonesa de Pasqua és Święconka, la benedicció de les cistelles de Pasqua pel sacerdot de la parròquia el Dissabte Sant. Aquest costum es celebra no només a Polònia, sinó també en els Estats Units pel polonès-americans.

Cristianisme oriental – La Processó de Setmana Santa a Rússia, Crucession Pasqua és la festa més important i fonamental de la Oriental i les Esglésies orientals ortodoxes:
Aquest és el dia esperat i de la Santa,
Aquell entre els dies de repòs,
la Sobirana i Senyora de dies,
Festa de les festes, la celebració de les festes,
en la qual lloem a Crist per tota l’eternitat!
Cada un altre festival religiós en el seu calendari, incloent Nadal, és secundària en importància a la celebració de la Resurrecció de Jesucrist. Això es reflecteix en la rica costums pasqual en les cultures dels països que tradicionalment han tingut una majoria cristiana ortodoxa. Catòlics orientals tenen èmfasi similar en els seus calendaris, amazed1. Com i moltes de les seves costums litúrgiques són molt similars. Això no vol dir que el Nadal i altres elements del calendari litúrgic cristià s’ignoren. En el seu lloc, aquests esdeveniments són vistos com a necessaris, però preliminar, i il.luminada pel ple apogeu de la Resurrecció, en què tot el que s’ha presentat davant arriba plenitud i realització. Brillen només a la llum de la Resurrecció. Pachá és l’acte principal que compleix el propòsit del ministeri de Crist a la terra-per derrotar la mort amb la seva mort i per purificar i elevar a la humanitat de forma voluntària assumir i superar la fragilitat humana. Això és breument resumida pel Troparia Pascual, cantat en diverses ocasions durant Bajá fins a la apódosis de Pasha, que és el dia abans de l’Ascensió:

Crist ha ressuscitat d’entre els morts,
Trepitjant la mort amb la mort,
I a aquells en les tombes
Atorgant la vida!

Preparació per al Pasha comença amb la temporada de la Gran Quaresma. A més de dejuni, l’almoina i la pregària, els cristians ortodoxos reduir en totes les activitats d’entreteniment i mundana no essencials, la seva eliminació gradual fins el Gran i el Divendres Sant, el dia més austera de l’any. Tradicionalment, en la nit del Gran Dissabte Sant, l’Oficina de la mitjanit es celebra poc després de les 11:00 hores En la seva realització tota la llum a l’edifici de l’església s’extingeix, i tots esperen en la foscor i el silenci de la mitjanit. Llavors, una nova flama és copejat en l’altar, o les llums sacerdot la vela del llum perpètua mantenir la combustió d’allà, i després encén espelmes 2S2u.com en poder dels diaques o assistents d’altres, que després vagi a encendre espelmes en mans de la congregació aquesta pràctica té el seu origen en la recepció del Foc Sant en l’Església del Sant Sepulcre a Jerusalem. Llavors el sacerdot i la congregació anar en una processó Crucession amb la creu a tot l’edifici de l’església del temple, amb espelmes enceses, cantant:
Per la teva resurrecció, oh Crist nostre Salvador, els àngels en el cel canten, ens permetrà que a la Terra, per glorificar a tu en la puresa de cor.

Aquesta processó recrea el viatge dels portadors de Mirra a la Tomba de Jesús “molt d’hora al matí” Lluc 24:1. Després de voltes al voltant del temple una vegada o tres vegades, s’atura la processó davant de la porta tancada. A la pràctica grega el sacerdot llegeix una selecció de la marca Gospel Book 16:1-8. Llavors, en totes les tradicions, el sacerdot fa el senyal de la creu amb l’encenser davant de les portes tancades que representen la tomba segellada. Ell i el cant de la gent TROPARION Pascual, i totes les campanes i semantra sonen. A continuació, tots els re-entrar al temple i Pascual matines comença immediatament, seguit de les Hores pasqual i després la Divina Litúrgia Pascual. El punt culminant de la litúrgia és el lliurament de Pascual Homilia de Sant Joan Crisòstom, perquè la congregació es troba.

Després de la destitució de la Litúrgia, el sacerdot beneeixi els ous pasquals i cistelles portades pels fidels que contenen els aliments que han estat prohibits durant el Gran Dejuni. Immediatament després de la Litúrgia és costum que la congregació per compartir un dinar, en essència un sopar Àgape, encara que a les 2:00 am o més tard. A Grècia, el menjar tradicional és mageiritsa, un guisat deliciós de fetge de xai picada i verdures silvestres assaonada amb salsa d’ou i llimona. Tradicionalment, els ous de Pasqua, ous durs tenyits de color vermell brillant que simbolitza la sang vessada de Crist i la promesa de vida eterna, estan esquerdats junts per celebrar l’obertura de la tomba de Crist.

L’endemà, la Setmana Santa bon diumenge, no hi ha Divina Litúrgia, ja que la litúrgia d’aquest dia ja ha estat celebrat. En canvi, a la tarda, sovint és tradicional per celebrar el “Agape Vespres”. En aquest servei, s’ha convertit en habitual durant els últims segles per al sacerdot i els membres de la congregació per llegir una part de l’Evangeli de Joan 20:19-25, en alguns llocs s’amplia per incloure la lectura de versicles 19:26-31 2S2u. com en tants idiomes com es pot gestionar, per mostrar la universalitat de la Resurrecció.

Per a la resta de la setmana, coneguda com “Setmana Radiant”, tots en dejú està prohibit, i l’habitual salutació pasqual és: “Crist ha ressuscitat!”, A la que la resposta és: “Realment ha ressuscitat” Això també es pot fer en molts idiomes diferents. Els serveis durant la Setmana Radiant són gairebé idèntics als de Pachá si mateix, excepte que no tenen lloc a mitjanit, però en el seu temps normal durant el dia. El Crucession durant Setmana Radiant es porta a terme ja sigui després de matines pasqual o la Divina Litúrgia Pascual.

tradicions de Setmana Santa es trobaven entre les primeres víctimes d’algunes àrees de la Reforma protestant, que es consideri pagans per part d’alguns líders de la Reforma. Altres esglésies de la Reforma, com la luterana, metodista i anglicana, havia contractat un respecte molt complet de l’Any Litúrgic. Alguns cristians fonamentalistes, segueixen rebutjant la celebració de la Pasqua i el Nadal, perquè creuen que són irremeiablement contaminada amb el paganisme i la idolatria. Alguns cristians que no celebren la Pasqua Amazed1. Com prefereixen anomenar “Diumenge de Resurrecció” o “Dia de la Resurrecció”, com una forma de distingir la celebració religiosa dels aspectes més seculars o comercial de la festa com el conillet de Pasqua.

Els membres de la Societat Religiosa dels Amics Quàquers tradicionalment no celebren o observar de Pasqua o de qualsevol altre festivitats religioses, en la creença en canvi, que “cada dia és el dia del Senyor”, i que l’elevació d’un dia per sobre d’altres suggereix que és acceptable per als no- actes cristians en altres dies-que creuen que cada dia és sagrat, i ha de ser viscut com a tal. Aquesta creença dels quàquers que es coneix com el seu testimoni contra el temps i la temporada.

Setmana Santa Lázaro Dissabte – Diumenge de Rams – Dilluns Sant – Dimarts Sant – Dimecres Sant – Dijous Sant – Divendres Sant – Dissabte Sant – Diumenge de Pasqua – Dilluns de Pasqua cristianisme Jesucrist La Passió de Crist -. Crucifixió de Jesús Amazed1 com – Enterrament de Jesús – Resurrecció de Jesús – Dilluns de Pasqua – ‘Fast – Vetlla Pascual – oració del Divendres Sant – Sopar – Divendres Sant’ Apòstols Oració pels jueus ‘- Gran Quaresma – Quaresma – Lumen Christi – Mirra portadors Setmana Radiant – Dormició de la Mare de Déu – Epitafis – Homilia pasqual – Pascual Tide – cicle pasqual – trikirion Pascual – – Pascual TROPARION salutació pasqual – Pentecostarion jocs tradicionals de Pasqua i costums – Święconka – Ou de Pasqua de Pasqua – Setmana Santa Bilbao – Artos – Crucession – 2S2u Pasqua capó com -. postal de Pasqua – Gorzkie Zale – Burning de Judes – pisana Croàcia – – “closques” de Setmana Santa Sepulcre – dansa de l’ou – Ou decoració – decoració de ous en la cultura eslava – Caça d’ous – balanceig d’ou – Ou tapping – Ou llançar – Fasika – Foc Sant – Sant processó de Setmana – Lieldienas – Ritme d’ou jugar – Polònia Pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio del carro – Servei de Sunrise.

Com és la Setmana Santa se celebra a tot el món? | 2011 | 2017

Comments are closed.