Как се празнува Великден по света? Amazed1. COM Австралия Бразилия Канада Китай Франция Германия Италия Япония Украйна Великобритания САЩ Обединеното кралство Съединени Американски Щати Фестивалът Великден се води по много различни начини сред западните християни. Традиционният, богослужебни наблюдение на Великден, както се практикува сред католиците и някои лутерани и англикани започва в нощта на Велика събота с Великден Vigil. Това, най-важните литургия на годината започва в пълна тъмнина с благословията на огъня Великден, на осветлението на големите свещ пасхалната символ на възкръсналия Христос и пеене на Exultet или Великден прокламация дължи на Свети Ambrose на Милано. След тази услуга на светлината, някои от показанията на Стария завет се четат като те разказват историята на създаването, жертвата на Исаак, преминаването на Червено море, и предсказал идването на Месия. Тази част от услугата climaxes с пеенето на Глория и Алилуя и Amazed1. COM провъзгласяването на евангелието на възкресението. По това време, осветлението се приведат и на църковните камбани са стъпало, според местните обичаи. А проповед може да се проповядва след Евангелието. Тогава фокусът се премества от аналоя на шрифта. В древността, Великден е смятан за идеалното време за преобразува да получат кръщение, и тази практика продължава в рамките на римокатолицизма и Англиканската църква. Дали има кръщения в този момент или не, то е традиционно за обществото, за да поднови обеща на кръщението вярата си. Този акт е често запечатани от поръсване на обществото със светена вода от шрифта. Католическата тайнството Потвърждение също празнува в бдението.

Великденските бдението завършва с честването на Евхаристията известна в някои традиции като Светото Причастие. Някои промени в Великден Vigil съществува: Някои църкви чете Стария завет уроци преди пасхалното шествие на свещ, а след това чете Евангелието веднага след Exsultet. Някои църкви предпочитат да запазят това бдение много рано в неделя сутринта вместо в събота вечер, най-вече протестантски църкви, за да се отрази Евангелието внимание на жените пристигне в гробница в зори на първия ден от седмицата. Тези услуги са известни като услуга “Сънрайз” и често се появява на открито място като църквата гробищата, двор или близкия парк.

Първото документирано “Изгрев служба” се проведе през 1732 2S2u. COM между единния братя в Моравия Конгрегацията на Херенхут, Саксония, където сега е Германия.

Днес празници обикновено се предлагат на Великден себе си. Музиката на услуги, в частност, често показва силно празничния тон. Често се покланят пространство едно общество е украсена със специални знамена и цветя като лилии Великден.

В предимно Римокатолическата Филипините, сутринта на Великден, известен в националния език като “Паско ПГ Muling Pagkabuhay” или Великден на Възкресението е отбелязано с весел празник, първият е зората “Salubong”, в който големи статуи на Исус и Мария се събра да се срещнат, представяйки си, първата среща на Исус и майка му Мария след възкресението на Исус. Това е последвано от радостни Великден Масачузетс

В полската култура, на Rezurekcja Възкресение Шествие е радостна сутрин Великден Маса преди зазоряване, когато църковните камбани звънят и експлозии отекват в чест Христос възкръсне от мъртвите. Преди масово започва на зазоряване, празнично шествие с Благословен тайнство извършва под короните опасва църквата. amazed1.com Както църковните камбани звънят, ръчни камбани са силно разтърсени от олтара момчета, въздухът е пълен с тамян и верните надигнат глас към небето в триумфално оказване на вековни химни Великден. След Благословен тайнство се извършва около църквата и Поклонението е пълна, на Великден започва масово. Друг полски традиция Великден се Święconka, благословията на кошници Великден от енорийския свещеник на Велика събота. Този обичай се празнува не само в Полша, но също така и в Съединените щати от полско-американци.

Източна християнството – шествието Великден в Русия, Crucession Пасха е основният и най-важните фестивали на Източна и ориенталски православни църкви:
Това е Очаквани и свят ден,
Този, сред събота
на държавните и Мария от дни,
Празникът на празниците, тържество на тържествата,
, на която да възхваляваме Христос за вечността!
Във всеки друг религиозен празник в своя календар, включително Коледа, е от второстепенна важност на празника на възкресението на Исус Христос. Това е отразено в богатите пасхалната митниците в културите на страните, които са традиционно е православен християнин мнозинство. Източна католици имат сходни акцент в техните календари, amazed1. МС и много от техните богослужебни обичаи са много сходни. Това не означава, че Коледа и другите елементи на християнския богослужебен календар се игнорират. Вместо това, тези събития са наблюдавани при нужда, но предварително да, и осветен от, пълното кулминацията на възкресението, в която всички, че е дошъл преди да достигне удовлетворение и осъществяване. Те блясък само в светлината на Възкресението. Паша е основният акт, който отговаря на целите на министерството на Христос на земята, за да победи смъртта чрез смъртта и да се пречисти и възвиси човечеството от доброволно поема и преодоляване на човешките слабост. Това е накратко обобщени от пасхалната Тропар, изпята многократно по време на паша, докато Apodosis на паша, който е денят преди Възнесението:

Христос е възкръснал от мъртвите,
Тъпчене определени със смърт смъртта,
И на тези в гробищата
Връчване на живот!

Подготовка за паша започва с сезонът на Великия пост. В допълнение към пост, милостиня дава, и молитва, православните християни, ограничаване на всички развлекателни и несъществени светски дейности, постепенното им премахване до Велики петък, най-строг ден в годината. Традиционно вечерта на Велики събота, Midnight Office се празнува малко след 11:00 ч. в неговото завършване всички светлина в църковна сграда е погасено, и всички чакат в тъмнина и тишина, за настъпването на полунощ. След това нов пламък се удари в олтара, или свещеник светлини свещ му от вечна светлина държат изгаряне там и след това свети свещи 2S2u.com, държани от дяконите или други сътрудници, които след това да се палят свещи, държани от обществото тази практика се дължи на приемането на Благодатен огън в църквата на Божи гроб в Ерусалим. След това свещеникът и обществото отида в Crucession шествие с кръста около сградата храм църква, притежаващи запалени свещи, скандирайки:
С Възкресението Си O Христа, нашия спасител, ангелите на небето пее, ни даде възможност, които са на Земята, за да се прослави в тебе чистота на сърцето.

Това шествие reenacts на пътуването на носителите Смирна до гроба на Исус “много рано сутрин” Лука 24:1. След като обикалят около храма веднъж или три пъти, процесията спира пред закрити врати. В гръцката административна практика свещеникът чете избор от Евангелието книгата на Марк 16:1-8. След това, във всички традиции, свещеникът прави кръстен знак с кадилницата пред закрити врати, които представляват запечатана гробница. Той и хората пеят на пасхалната Тропар, и всички от звънци и semantra се чуват. След това всички се включат отново в храма и пасхалната утринна молитва започва веднага, следван от пасхалната часа и след това на пасхалната Божествена литургия. Кулминацията на литургията е предоставянето на пасхалната житието на св. Йоан Златоуст, за които обществото стои.

След уволнението на Литургия, свещеникът може да благослови пасхално яйце и кошници, подадена от вярващите, съдържащи тези храни, които са забранени по време на Голямата бързо. Веднага след Литургия е обичайно за обществото, за да споделят храна, по същество вечеря Agape макар и в 2:00 часа, или по-късно. В Гърция традиционно ястие е mageiritsa, сърдечен яхния от агнешко нарязан черен дроб и диви Зелените подправени с яйца и-лимонов сос. Традиционните великденски яйца, твърдо сварени яйца, боядисани ярко червено, за да символизират пролята кръвта на Христос и обещание за вечен живот, са напукани заедно, за да отпразнуват откриването на гробницата на Христос.

На следващата сутрин, Великден правилно, не е Божествена Литургия, тъй като Литургия за този ден е вече празнува. Вместо това, в следобедните часове, често е традиционен за да отпразнуват “Agape вечернята”. В тази услуга, стана обичайно през последните няколко века за свещеник и на членовете на обществото, за да прочетете част от Евангелието на Йоан 20:19-25 в някои места на четене се разширява и включва стихове 19:26-31 2S2u. COM най-много езици, тъй като те могат да се справят, за да покаже универсалността на Възкресението.

За останалата част от седмицата, известен като “Брайт седмица”, всички гладно е забранено и обичайно пасхалната поздрав е: “Христос воскресе!”, На което отговорът е: “Наистина Той е възкръснал” Това също може да се направи по много различни езици. Услугите по време на Брайт седмица са почти идентични с тези на паша себе си, освен, че не става в полунощ, но в обичайното си време през деня. В Crucession време Брайт седмица се провежда или след пасхалната утринна молитва или на пасхалната Божествена литургия.

Великденски традиции са сред първите жертви на някои области на протестантската Реформация, се счита от някои езически Реформацията лидери. Други Реформацията църкви, като на Лутеранската, методист, и Англиканската църква, запазила много пълното зачитане на годината църква. Някои фундаменталистки християни, продължава да отхвърля празнуването на Великден и Коледа, защото смятат, че те да бъдат безвъзвратно преследва езичеството и идолопоклонството. Някои християни, които правят празнуват Великден Amazed1. COM предпочитат да го наричат “Възкресение Неделя” или “Resurrection Day”, като начин за разграничаване на религиозен празник от по-светска и търговски аспекти на празника като Великден Бъни.

Членовете на вероизповеданията дружество на приятелите на квакерите традиционно не празнуват и спазват Великден или други църковни празници, вярвайки, че вместо “всеки ден е Господен ден”, както и че нивото на един ден по-горе някой друг предполага, че е приемливо да се направи не- Кристиан актове в други дни, те вярват, че всеки ден е свет, и трябва да бъде изживян като такива. Това убеждение на квакерите е известен като показанията си срещу времето и сезона.

Страстната седмица Лазар събота – Цветница – Светия понеделник – вторник Дух – Дух сряда – Велики четвъртък – Велики петък – Велика събота – неделя Великден – Великден християнството Исус Христос Страст -. Разпятието на Исус Amazed1 кон – погребение на Исус – Възкресение Исус – Велики понеделник – “Бързо – Великден Vigil – Разпети петък молитва -” Тайната вечеря “- Разпети петък” апостоли Молитвата за евреите “- Великия пост – Великия пост – Lumen Christi – Смирна носители Брайт седмица – Успение на Пресвета Богородица – епитаф – пасхалната Слово – пасхалната Tide – пасхалната цикъл – пасхалната поздрав – пасхалната trikirion – пасхалната Тропар – Pentecostarion Традиционни игри и обичаи Великден – Święconka – Великденски яйца Великденски заек – Великден Bilby – Артос – Crucession – Великден капака 2S2u COM -. Великденска картичка – Gorzkie żale – Burning на Юда – Cascarones – хърватски Писаница – Великден гроб – Яйце танц – Яйце де – де яйце в областта на културата славянски – Яйце лов – Яйце подвижен – Яйце подслушване – Яйце хвърлят – Fasika – Благодатен огън – Страстната седмица шествие – Lieldienas – Pace яйце игра – Полски pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio дел Carro – Sunrise услуга.

Как се празнува Великден по света? | 2011 | 2017

Comments are closed.