Πώς είναι το Πάσχα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο; amazed1.com Αυστραλία Βραζιλία Καναδάς Κίνα Γαλλία Γερμανία Ιταλία Ιαπωνία Ρωσία Ηνωμένο Βασίλειο ΗΠΑ 2s2u.com Ηνωμένο Βασίλειο Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Η γιορτή του Πάσχα τηρείται σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους μεταξύ των Χριστιανών της Δύσης. Η παραδοσιακή, λειτουργική παρατήρηση του Πάσχα, όπως εφαρμόζεται μεταξύ των Ρωμαιοκαθολικών και κάποια Λουθηρανοί και οι Αγγλικανοί ξεκινά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το Πάσχα Vigil. Αυτό, το πιο σημαντικό λειτουργία του έτους, ξεκινά σε απόλυτο σκοτάδι, με την ευλογία της πυρκαγιάς του Πάσχα, ο φωτισμός των μεγάλων κερί πασχαλινό συμβολική του Αναστάντος Χριστού και την ψαλμωδία των Exultet ή Πάσχα Προκήρυξη αποδίδεται στον Άγιο Αμβρόσιο του Μιλάνου. Μετά από αυτή την υπηρεσία του φωτός, ένας αριθμός αναγνώσεων από την Παλαιά Διαθήκη διαβάζονται? Αυτές πει τις ιστορίες της δημιουργίας, της θυσίας του Ισαάκ, η διέλευση της Ερυθράς Θάλασσας, και το προείπε έλευση του Μεσσία. Το μέρος αυτό της υπηρεσίας κορυφώνεται με το τραγούδι της Γκλόρια και το Αλληλούια και Amazed1. Com η διακήρυξη του Ευαγγελίου της ανάστασης. Προς το παρόν, τα φώτα έχουν μεγαλώσει και έχουν βαθμίδα τις καμπάνες της εκκλησίας, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο. Ένα κήρυγμα μπορεί να κηρυχθεί μετά το Ευαγγέλιο. Στη συνέχεια, οι κινήσεις εστίαση από το αναλόγιο για τη γραμματοσειρά. Αρχαιότητα, το Πάσχα θεωρήθηκε η ιδανική στιγμή για μετατρέπει να λάβει το βάπτισμα, και αυτή η πρακτική συνεχίζεται εντός Ρωμαιοκαθολικισμού και της Αγγλικανική κοινωνία. Είτε υπάρχουν βαπτίσεων σε αυτό το σημείο ή όχι, είναι παραδοσιακό για το εκκλησίασμα να ανανεώσουν τους όρκους του βαπτίσματος την πίστη τους. Αυτή η πράξη είναι συχνά σφραγίζεται από το ράντισμα του εκκλησιάσματος με αγιασμένο νερό από τη γραμματοσειρά. Η Καθολική Μυστήριο του Χρίσματος γιορτάζεται επίσης στην Vigil.

Το Πάσχα Vigil καταλήγει με την τέλεση της Ευχαριστίας είναι γνωστή σε κάποιες παραδόσεις ως Θεία Κοινωνία. Ορισμένες διακυμάνσεις σε Πάσχα Vigil υπάρχουν: Μερικές εκκλησίες διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη μαθήματα πριν από την πομπή των πασχαλινό κερί, και στη συνέχεια διαβάστε το Ευαγγέλιο αμέσως μετά την Exsultet. Μερικές εκκλησίες προτιμούν να διατηρηθεί αυτή η αγρυπνία από πολύ νωρίς την Κυριακή το πρωί αντί για το βράδυ του Σαββάτου, ιδιαίτερα προτεσταντικών εκκλησιών, ώστε να αντικατοπτρίζει το λογαριασμό ευαγγέλιο των γυναικών που έρχονται στην τάφο την αυγή την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι γνωστή ως η υπηρεσία Sunrise και συχνά συμβαίνουν σε υπαίθριο χώρο, όπως το νεκροταφείο εκκλησία, αυλή, ή σε κοντινό πάρκο.

Η πρώτη καταγεγραμμένη «Sunrise Service” έλαβε χώρα το 1732 2S2u. Com μεταξύ του Ενιαίου αδελφούς στην Μοραβία εκκλησίασμα στο Herrnhut της Σαξονίας, στη σημερινή Γερμανία.

Οι γιορτές Σήμερα προσφέρονται συνήθως την Κυριακή του Πάσχα η ίδια. Η μουσική της υπηρεσίας, ιδίως, εμφανίζει συχνά μια άκρως εορταστικό τόνο. Συχνά χώρος λατρείας μια κοινότητα είναι διακοσμημένο με ειδικά πανό και τα λουλούδια, όπως το Πάσχα κρίνα.

Μια πολωνική παράδοση Πάσχα είναι Święconka, η ευλογία του Πάσχα καλάθια από τον ιερέα της ενορίας το Μεγάλο Σάββατο. Το έθιμο γιορτάζεται όχι μόνο στην Πολωνία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες από την πολωνική-Αμερικανούς.

Ανατολική Χριστιανοσύνη – Η πομπή Πάσχα στη Ρωσία, Crucession Πάσχα είναι η θεμελιώδης και σημαντικότερο φεστιβάλ της Ανατολικής και Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών:
Αυτή είναι η αναμενόμενη και η ιερή ημέρα,
Ενός από τα Σάββατα,
Κυρίαρχος και κυρία των ημερών,
Εορτή των Εορτών, Εορτασμός των εορτασμών,
επί της οποίας θα έπαινο ο Χριστός για όλη την αιωνιότητα!
Κάθε άλλο θρησκευτικό φεστιβάλ στο ημερολόγιό τους, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων, είναι δευτερεύουσα σημασία για τον εορτασμό της Ανάστασης του Ιησού Χριστού. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο πλούσιο πασχαλινό τα τελωνεία στην πολιτισμών των χωρών που παραδοσιακά είχαν Ορθόδοξη Χριστιανική πλειοψηφία. Ανατολική Καθολικοί έχουν παρόμοια έμφαση στα ημερολόγιά τους, amazed1. Com και πολλές από τις λειτουργικές τελωνειακών τους είναι πολύ παρόμοια. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα και άλλα στοιχεία της χριστιανικής λειτουργικό ημερολόγιο αγνοούνται. Αντ ‘αυτού, οι εν λόγω εκδηλώσεις σε θεωρηθεί ως αναγκαία αλλά προηγούνται της, και φωτίζεται από, η πλήρης κορύφωση της Ανάστασης, στην οποία το μόνο που έχει έρθει πριν φτάσει ολοκλήρωση και καρποφορία. Λάμπουν μόνο υπό το φως της Αναστάσεως. Πασά είναι η κύρια πράξη που ανταποκρίνεται στον στόχο της διακονίας του Χριστού στη γη, για να νικήσει το θάνατο πεθαίνοντας και να καθαρίσει και να υψώσει την ανθρωπότητα από εθελοντικά αναλαμβάνοντας και την υπερνίκηση ανθρώπινη αδυναμία. Αυτή είναι επιγραμματικά συνοψίζονται από το πασχαλινό τροπάριο, τραγουδιέται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια Πασά μέχρι την Apodosis του Πασά, που είναι η ημέρα πριν από την Ανάληψη:

Χριστός ανέστη εκ νεκρών,
Πατήσας θανάτω θάνατον,
Και σε εκείνους στους τάφους
Παραχωρώντας τη ζωή!

Προετοιμασία για Πασάς αρχίζει με την εποχή της Μεγάλης Σαρακοστής. Εκτός από την νηστεία, ελεημοσύνες δίνοντας, και την προσευχή, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα περιορίσει τη ψυχαγωγία και μη ουσιώδη κοσμικές δραστηριότητες, σταδιακή κατάργησή τους μέχρι της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, η πιο αυστηρή ημέρα του έτους. Παραδοσιακά, το βράδυ της Μεγάλης και της Μ. Σαββάτου, το Midnight Γραφείο εορτάζεται λίγο μετά τις 11:00 μ.μ., στο πέρας της, όλα φως στο κτίριο εκκλησία έχει σβήσει, και όλα τα περιμένουμε μέσα στο σκοτάδι και τη σιωπή για τα μεσάνυχτα. Στη συνέχεια, μια νέα φλόγα χτύπησε στο βωμό, ή τα φώτα παπάς λαμπάδα του από την αέναη λάμπα φυλάσσονται καύση εκεί, και στη συνέχεια ανάβει κεριά 2S2u.com που κατέχονται από τους διακόνους ή άλλους βοηθούς, οι οποίοι στη συνέχεια πηγαίνουν στο φως κεριών που κατέχονται από το εκκλησίασμα η πρακτική αυτή έχει την προέλευσή του στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια, ο ιερέας και εκκλησίασμα πάει σε μια πομπή Crucession με το σταυρό γύρω από το κτίριο εκκλησία ναό, κρατώντας αναμμένα κεριά, φωνάζοντας:
Με την Ανάσταση σου Χριστέ ο σωτήρας μας, οι άγγελοι στον ουρανό τραγουδούν, μας επιτρέπουν οι οποίοι είναι στη Γη, για να δοξάσει το thee στην καθαρότητα της καρδιάς.

Αυτή η πομπή είναι αναπαράσταση ταξίδι των κομιστών Μύρο στον Τάφο του Ιησού “πολύ νωρίς το πρωί” Luke 24:1. Μετά στήνουν χορό γύρω από το ναό μία ή τρεις φορές, οι στάσεις πομπή μπροστά από τις κλειστές πόρτες. Στην ελληνική πρακτική ο παπάς διαβάζει μια επιλογή από το Ευαγγέλιο Μάρκου 16:1-8. Στη συνέχεια, σε όλες τις παραδόσεις, ο παπάς κάνει το σημάδι του σταυρού με το θυμιατό μπροστά από τις κλειστές πόρτες οι οποίες αντιπροσωπεύουν το σφραγισμένο τάφο. Αυτός και το άσμα ανθρώπων το πασχαλινό Τροπάριο, και όλα τα κουδούνια και semantra είναι ακουγόταν. Τότε όλοι εισέλθει εκ νέου στο ναό και πασχαλινό Όρθρος ξεκινάει αμέσως, ακολουθούμενο από το πασχαλινό ώρες και μετά το πασχαλινό Θεία Λειτουργία. Η μεγάλη στιγμή της λειτουργία είναι η παράδοση των πασχαλινό Ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, για την οποία η κοινότητα στέκεται.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο ιερέας μπορεί να ευλογεί πασχαλινό τα αυγά και τα καλάθια που ασκούνται από τους πιστούς που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα τα οποία έχουν απαγορευθεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Fast. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία είναι σύνηθες για το εκκλησίασμα να μοιραστούν ένα γεύμα, ουσιαστικά ένα δείπνο Agape αν και στις 2:00 π.μ. ή αργότερα. Στην Ελλάδα το παραδοσιακό γεύμα είναι μαγειρίτσα, ένα εγκάρδιο stew ψιλοκομμένο αρνίσιο συκώτι και τα άγρια χόρτα καρυκευμένο με αυγό-και-σάλτσα λεμονιού. Παραδοσιακά, τα πασχαλινά αυγά, βραστά αυγά βαμμένα έντονο κόκκινο για να συμβολίσουν το υλικό που χύθηκε αίμα του Χριστού και την υπόσχεση της αιώνιας ζωής, είναι ραγισμένα μαζί να γιορτάσουμε το άνοιγμα του τάφου του Χριστού.

Το επόμενο πρωί, Κυριακή του Πάσχα σωστή, δεν υπάρχει Θεία Λειτουργία, μετά την Θεία Λειτουργία για την ημέρα αυτή έχει ήδη εορτάζεται. Αντ ‘αυτού, το απόγευμα, είναι συχνά παραδοσιακά για να γιορτάσουν «Αγάπης Εσπερινός”. Σε αυτή την υπηρεσία, έχει καταστεί εθιμικό κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων για τον ιερέα και μέλη της κοινότητας να διαβάσει ένα μέρος του Ευαγγελίου του Ιωάννη 20:19-25 σε ορισμένα σημεία η ανάγνωση είναι επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει στίχους 19:26-31 2S2u. com σε όσες περισσότερες γλώσσες, δεδομένου ότι μπορούν να διαχειριστούν, να αποδείξει την καθολικότητα της Αναστάσεως.

Για το υπόλοιπο της εβδομάδας, που είναι γνωστή ως “Bright Week”, όλοι νηστεία απαγορεύεται, καθώς και τα συνήθη πασχαλινό χαιρετισμό είναι: «Χριστός ανέστη!”, Στο οποίο η απάντηση είναι: “! Αληθώς ανέστη” Αυτό μπορεί επίσης να γίνει σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Οι υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια Bright Εβδομάδας είναι περίπου ταυτόσημες με εκείνες για Πασά ίδια, εκτός από το ότι δεν πραγματοποιούνται τα μεσάνυχτα, αλλά σε κανονικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας. The Crucession κατά τη διάρκεια Bright εβδομάδα πραγματοποιείται είτε μετά την Πασχαλινή Όρθρος ή το πασχαλινό Θεία Λειτουργία.

Πάσχα παραδόσεις ήταν από τα πρώτα θύματα της ορισμένους τομείς της Μεταρρύθμιση, ο οποίος θεωρείται ειδωλολατρική από ορισμένους ηγέτες της Μεταρρύθμισης. Άλλα Ανασχηματισμός Εκκλησίες, όπως είναι η Λουθηρανική, Μεθοδιστές, Αγγλικανοί και, διατήρησε μια πολύ πλήρη τήρηση του Έτους Εκκλησίας. Ορισμένοι χριστιανοί φονταμενταλιστές, συνεχίζουν να απορρίπτουν τον εορτασμό του Πάσχα και τα Χριστούγεννα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι αμετάκλητα μολυσμένα με την ειδωλολατρεία και την ειδωλολατρία. Κάποιοι χριστιανοί που κάνουν γιορτάζουμε το Πάσχα Amazed1. Com προτιμούμε να την αποκαλούμε “Ανάσταση Κυριακή” ή “Αναστάσεως Ημέρα”, ως ένας τρόπος διαχωρισμού της θρησκευτικής γιορτής από το πιο κοσμικές ή εμπορικές πτυχές των διακοπών, όπως το Πάσχα Μπάνι.

Μέλη της θρησκευτικής κοινωνίας των φίλων Quakers παραδοσιακά δεν γιορτάζουν ή τηρεί το Πάσχα ή οποιαδήποτε άλλη διακοπές Εκκλησία, πιστεύοντας αντίθετα ότι “κάθε ημέρα είναι η ημέρα του Κυρίου», και ότι η ανάδειξη μιας ημέρας πάνω από τους άλλους δείχνει ότι είναι αποδεκτό να γίνει μη Christian πράξεις των άλλων ημερών, θεωρούν ότι κάθε μέρα είναι ιερή και πρέπει να ζήσει ως τέτοια. Αυτή η πεποίθηση των Quakers είναι γνωστή ως μαρτυρία τους ενάντια στο χρόνο και την εποχή.

Μεγάλη Εβδομάδα Σάββατο του Λαζάρου – Κυριακή των Βαΐων – Μεγ. Δευτέρα – Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη – Μεγάλη Πέμπτη – Μεγάλη Παρασκευή – Μ. Σάββατο – Κυριακή του Πάσχα – Πάσχα Χριστιανισμός Ιησούς Χριστός Δευτέρα Το Πάθος -. Σταύρωση του Ιησού Amazed1 com – Ταφή του Χριστού – Ανάσταση του Ο Ιησούς – Δευτέρα του Πάσχα – «Fast – Πάσχα Vigil – Καλή προσευχή της Παρασκευής – Μυστικός Δείπνος – Μεγάλη Παρασκευή» Αποστόλων Προσευχή για τους Εβραίους »- Μεγάλη Τεσσαρακοστή – Σαρακοστή – Lumen Christi – Μύρο στηρίγματα Bright Εβδομάδας – Κοίμηση της Θεοτόκου – Επιτάφιος – πασχαλινής Κήρυγμα – πασχαλινό Tide – πασχαλινό κύκλο – πασχαλινό χαιρετισμό – πασχαλινό trikirion – πασχαλινό τροπάριο – Πεντηκοσταρίου Παραδοσιακά παιχνίδια και τα έθιμα του Πάσχα – Święconka – Πασχαλινό αυγό του Πάσχα λαγουδάκι – Πάσχα Bilby – Άρτος – Crucession – Πάσχα 2S2u καπό com -. Πάσχα καρτ-ποστάλ – Gorzkie Zale – Burning του Ιούδα – Cascarones – Κροατίας pisanica – Πάσχα Τάφου – αυγό χορός – Αυγό διακόσμηση – Αυγό διακοσμώντας τον πολιτισμό σλαβική – κυνήγι Egg – Αυγό τροχαίο – Αυγό συνδιαλέξεων – Αυγό πετώντας – Fasika – Άγιο Φως – Μεγάλη Εβδομάδα πομπή – Lieldienas – Pace αυγό play – Πολωνικά pisanka – Pysanka – Radonitsa – Saitopolemos – Scoppio del Carro – Sunrise υπηρεσία.

Πώς είναι το Πάσχα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο; | 2011 | 2017

Comments are closed.