Omiljeni Božićne pjesme od glavnih engleskog govornog područja širom svijeta
– Australija, Kanada, Novi Zeland, Velika Britanija od Engleske, Škotske i Walesa, UK – Velika Britanija, Sjedinjene Države – Sjedinjene Američke Države

Anđeli smo čuli na visokoj
Gosti u Manger
Plavi Božić
Deck the Halls
Prvo Noel,
Go to reći na planini
Dobar kršćanin Muškarci, Radujte
Čuj! Herald Angels Sing
Sami Sretan Mali Božić
Here Comes Santa Claus
Ja ću biti doma za Božić
To je naišao na Midnight Clear
Jingle Bells
Radost na svijetu
Neka se snijeg! Neka se snijeg! Neka se snijeg!
Little Drummer Boy,
O Christmas Tree
O Dođi, Sve Ye Faithful
O Svetom Night
O Little Town of Bethlehem
Silent Night
Silver Bells
Prvi Noel
We Three Kings
Želimo Vam sretan Božić
Što Dijete je ovo?
Bijeli Božić
Winter Wonderland

U novije vrijeme popularne božićne pjesme, često uvodi kroz film ili druge zabavne medij, su posebno oko Božića, ali su obično nisu otvoreno vjerske i stoga ne kvalificiraju kao božićnih pjesama. Arhetipski primjer je 1942’s “White Christmas”, iako su mnogi drugi blagdan pjesme postaju višegodišnji favorite u Sjedinjenim Američkim Državama, kao što su Gene Autry je “Rudolph Crvenog nosa sob”.

Većina-izvodi “odmor” pjesme

Prema Američkog društva skladatelja, autora i nakladnika, sljedeće su Top 25 najviše izvodi “odmor”, pjesme koju je napisao ASCAP članova za prvih pet godina 21. stoljeća. Popis ne uključuje pjesme iz autorskog prava (kao što je “Jingle Bells”) ili napisali članovi Broadcast Music Incorporated, poznat kao BMI.

. 1 “Christmas Song” (kesteni roštilju na otvorenoj vatri) – Mel Tormé, Robert Wells
. 2 “Djed Mraz dolazi u grad” – Fred liske, Haven Gillespie
. 3 “sami Sretan Little Christmas” – Ralph Blane, Hugh Martin
. 4 “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
. 5 “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” – Sammy Cahn, Jule Styne
. 7 “Rudolph Crvenog nosa sob” – Johnny Marks
. 8 “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
. 9 “Ja ću biti doma za Božić” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10 “The Little Drummer Boy” -. Katherine K. Davis, Henry V. Onorati, Harry Simeone
. 11 “vožnja sanke” – Leroy Anderson, Mitchell župi
. 12 “To je najljepše doba godine” – Edward Pola, George Wyle
. 13 “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14 “Rockin ‘Around the Christmas Tree” -. Johnny Marks
. 15 “Feliz Navidad” – Jose Feliciano
. 16 “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17 “Zamrznut snjegović.” – Steve Nelson, Walter E. Rollins
18 “Holly Jolly Christmas” -. Johnny Marks
. 19 “sam vidio Mama Kissing Santa Claus” – Tommie Connor
. 20 “Here Comes Santa Claus” (desno dolje Djed Mraz Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
. 21 “To je na početku izgledaju puno poput Božića” – Meredith Willson
. 22 “(There’s No Place Like), Dom za odmor” – Bob Allen, Al Stillman
. 23 “Carol od Bells” – Peter J. Wilhousky, Mykola Leontovich
24 “Santa Baby” -. Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25 “Wonderful Christmastime.” – Paul McCartney
. 26 “Happy Xmas (War is Over)” – John i Yoko, plastični Ono Band sa Harlem Zajednice zbor
“Za Amerikanci i mnogi drugi diljem svijeta, ovi klasični tekstovi i melodije su neodvojivo od proslave blagdana – brightening života iz godine u godinu, i služe kao temelj ASCAP repertoara.”

Marilyn Bergman, ASCAP predsjednik i ChairmanOf tim, najstarija su pjesme “Djed Mraz dolazi u grad” i “Winter Wonderland”, koji su oboje bili objavljeni u 1934. Najnovija pjesma je Mark Lowry’s “Marija, jeste li znali” iz 1984. Pjesme uvodi kroz gibanje slika u top 25 su: “Bijeli Božić” iz Holiday Inn (1942), “sami Sretan Božić Little” iz Upoznaj me u St. Louisu (1944), i “Silver Bells” u Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks ima tri top božićnih pjesama, najviše za bilo koji pisac “Rudolph Crvenog nosa sob”, “Rockin ‘Around the Christmas Tree” i “Holly Jolly Christmas”. Do sada najveći zabilježen je božićne pjesme “White Christmas” sa više od 500 verzije u desecima jezika.

Dok ASCAP popis je relativno popularan u Velikoj Britaniji i Irskoj, ona uglavnom ostaje u sjeni zbirka chart hitova snimljenih u pokušaju da bude ovjenčan broj Britaniji Božić jedan tijekom 1970-ih i 80-ih. Velika većina tih pjesama igrao teško na party ili novost osjećaju i je zabilježio cijeli niz umjetnika od velikih svjetskih zvijezda, umjetnika koji su uživali veliki uspjeh u Velikoj Britaniji u to vrijeme, bendova koje bi inače postigao je samo nekoliko manjih hitova i niz novina akata koje su ostvarile samo jednu pjesmu. Ove pjesme su otišli na dominirati u Velikoj Britaniji i Irskoj božićne glazbe tradicije i imaju u velikoj mjeri zasjenila njihovih, često manje stranke orijentiran ASCAP pjesme, iako je Paul McCartney je divno Christmastime je uspio da obuhvati obje skupine.

Prema anketi 2007, u Velikoj Britaniji najpopularnijih božićnih pjesma Sretan Božić svima na Slade, bend koji su nevjerojatno popularni u 1970.

Prihvaćena božićne glazbe
Većinu onoga što je poznato kao božićne glazbe danas je usvojen od glazbe u početku kreirana za druge svrhe. Retroaktivno te su primijenjene na Božić, ili je došao da bude povezan s odmora na neki način.

Mnogi su svjetovne pjesme smatrati “Božić” pjesama zbog doba godine oni su najčešće čuli ili pjeva, unatoč ne spominje ništa o odmoru. Ove pjesme su favoriti poput “Winter Wonderland”, “Neka Snijeg”, i “Baby, It’s Cold Outside”. “Vožnja sanke” ‘s standardna lyrics spomenuti ne Božićni party, ali rođendan. Danas iznimno popularni božićni standard “Jingle Bells” je izvorno napisan slaviti zahvalnosti.

Mnoge od tih pjesama spadaju u generički “zima” klasifikacije, jer oni nose ne Božić značenje uopće. Kako popularizirati zime-tematske pjesme, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, bez se smatraju kao “Christmas” pjesmu će biti teško. U stvari, zimi-tematske pjesme uglavnom nisu igrali na radiju u SAD-u tijekom većeg dijela zime, nakon božićne sezone je završio, u izrazitoj suprotnosti s njihovim kolegama, ljetne hitove, koji primaju svirati tijekom njihove sezone. Oni mogu dobiti ograničen svirati na nekim radio postajama, posebno nakon što je značajan događaj snijega.

U Velikoj Britaniji, izrazi “božićni broj jedan” i “Božićni singl broj dva” označava pjesama objavljen u vrijeme božićnih blagdana te da do vrha UK Singles Chart. Iako su neki od tih pjesama imaju tendenciju da se razvije povezanost s Božićem ili blagdana, kao udruga, tendira da bude mnogo kraće su živjeli od više tradicionalno tematske božićnih pjesama kao što su “Sretan Božić Everybody”, “Volio bi to moglo biti Božić Svakodnevni “,” imele i vina “i” Sretan Božić svima “, a pjesme mogu imati nikakve veze s Božićem ili čak i zimi. Neke pjesme će biti” praćka “kako bi ih više vezane uz Božić. To je gotovo isključivo britanski kulturni fenomen, a neke značajne primjeri uključuju Band Aid’s “znaju It’s Christmas?”, John Lennon’s “Happy Xmas (War Is Over)”, i Wham! ‘s “Last Christmas”. Budući da je debi u TV seriji The X Faktor, koji završava u prosincu, debi pjesma iz te serije ‘pobjednik općenito je izdana u vrijeme pogodno za to postaje božićni broj jedan, a većina pjesama su povezana uz Božić. (Kao odgovor, u 2009, pjesma Rage Against the Machine na temu “Ubijanje u ime” bio je promoviran kroz internetsku kampanju, kako bi Božićni broj jedan mjesto za izražavanje svrhu sprečavanja pobjednika The X Factor iz postizanje post. Sličan kampanja nastoji promicati Ivanu Cage je tihi “4’33” na božićno broj jedan spot.

Pojava nije ograničena na popularne glazbe: klasične glazbe, također je usvojen na Božić kanon. Balet Čajkovskog Orašar je skup sekularne orkestralnih djela često izvode na Christmastime. Možda najpoznatije božićne glazbe svih, Händel je “Mesija” je napisana za izvedbu u Uskrs 1742 u Irskoj, i nastupao od 1750 do Händela smrti za nahoče Bolnica za siročad oko Eastertime.

Novost pjesme
Drugi oblik popularne božićne pjesme su one glazbene parodije izvode isključivo za smiješno učinak, obično klasificiraju kao “novost pjesme”. Te u rasponu od onih koje pjevaju djeca, ili u velikoj mjeri za njihovo uživanje, za one s izrazito odrasla teme.

Maloljetnik
“Sve što želim za Božić je Moj dva prednja zuba” koju je napisao Donald Yetter Gardner u 1944 i uveo Spike Jones i njegov grad Slickers u 1948.
“Vidio sam mama Kissing Santa Claus” koju pjeva 13-godišnji Jimmy Boyda u 1952.
“Želim Nilski konj za Božić” koju je napisao John Rox, a izvodi je 10-godišnji Gayla Peevey u 1953.
“Nuttin ‘Za Božić” Art Mooney i Barry Gordon, koji je sedam godina kad je pjevao pjesmu u 1955.
“Chipmunk Song (Božić ne bude kasno)” pjeva Alvin i vjeverice u 1958.
“Monster’s Holiday” snimio Bobby “Boris” Pickett, koju je napisao Paul Harrison, objavio prosinca 1962.
“Ti si znači jedna, Mr. Grinch” izvorno učinjeno za 1966 crtani film posebnu Kako je Grinch ukrao Božić. Lyrics je napisao Dr. Seuss, glazba je Albert Haagu, a tekstovi su u izvedbi Thurl Ravenscroft. Mnoge različite verzije su snimljene od.
“Snoopy’s Christmas” izvodi Royal garde u 1967; follow-up na svoje ranije pjesme “. Snoopy Vs Red Baron”, snimljene u 1966.
Odrasla osoba
“Grandma Got Run Over po Sob” od Elmo i Patsy koji je izlazio u 1979.
“Rusty Chevrolet” je Da Yoopers 1987, parodija na Jingle Bells.
“Djed Mraz i njegovi Old Lady”, snimljen po Cheech i Chong u 1971.
“A Christmas Carol” Tom Lehrer, parodija božićnih pjesama svrhom da pokažu pravi duh Božića – komercijalni duh.
“Zeleni Chri $ $ TMA, slično-tematske parodija by Stana Freberg.
“Ne Shoot Me Santa” je objavio The Killers u 2007, u korist raznih AIDS dobrotvorne svrhe.
“Božićno drvce” je Lady Gaga featuring Space Cowboy je objavljen u 2008.
Brojni “dvanaest dana Božića” parodije, uključujući i jedan po Bob i Doug McKenzie (Rick Moranis i Dave Thomas), koji je izašao u 1982, a drugu capella skupina Straight No gonitelj koji je prvi put izvedena 1997.
“Once Upon A Christmas” je skladatelj Robert Maitland objavljen u 2010, s Cariss Crosbie, plaćanje u odnosu na Božić stilu Motown i Phil Spector. ”
Broj božićnih pjesama Novost je toliko ogromna da radio voditelj dr. Demento posvetio cijeli mjesec tjedno dva sata epizoda u format svake godine, a novost pjesme primati česte zahtjeve na radio postajama diljem zemlje.
Što je najjeftiniji slobodan mjesec s butik besplatni WiFi poslovni centar i bazen na službenim stranicama? Gdje slušati pročitati recenzije i knjigu danas za veliki klub i veliku vrijednost. Zašto ne dobiti naš kupone groupon za najbolje cijene zajamčena? Kada možete spremiti na veliki službene stranice s besplatnim jeftini bavi proračunom. Tko ne bi najbolje kuponska stopa popusta sa slobodnim tjedan dana besplatno probno članstvo. Kako doći do 50% off po pristupačnim cijenama veliku vrijednost!

Omiljeni Božićne pjesme od glavnih engleskog govornog područja širom svijeta | 2010 | 2017

Comments are closed.