Gunsteling Kersfees Liedjies van die groot Engelssprekende lande regoor die wêreld
– Australië, Kanada, Nieu-Seeland, Verenigde Koninkryk van Engeland, Skotland en Wallis, Verenigde Koninkryk – Groot-Brittanje, die Verenigde State – VSA

Engele ons gehoor het op High
Weg in ‘n krip
Blue Christmas
Dek die Saal
Eerste Noel, Die
Gaan vertel dit op die berg
Goeie Christen Men, Rejoice
Hark! The Herald Angels Sing
Het self ‘n Geseënde Kersfees Little
Hier kom Santa Claus
Ek sal Home vir Kersfees Wees
Dit het op ‘n Midnight Clear
Jingle Bells
Joy to the World
Laat Dit Sneeu! Laat Dit Sneeu! Laat Dit Sneeu!
Little Drummer Boy, Die
O Christmas Tree
O Kom, al julle Getroue
O Holy Night
O klein dorpie van Bethlehem
Silent Night
Silver Bells
Die Eerste Noel
Ons Drie Konings
Ons wens u ‘n Geseënde Kersfees
Wat Kind Is dit?
White Christmas
Winter Wonderland

Meer onlangs populêre Kersliedere, dikwels deur middel van film bekendgestel of ander vermaaklikheid medium, word spesifiek oor Kersfees, maar is gewoonlik nie openlik godsdienstige en dus nie kwalifiseer as Christmas. Die kenmerkende voorbeeld is 1942 se “White Christmas”, hoewel baie ander vakansie liedjies standhoudende gunstelinge in die Verenigde State, soos Gene Autry se “Rudolph die rooi-neus rendier” geword het nie.

Most-uitgevoer “vakansie” songs

Volgens die Amerikaanse Vereniging van Komponiste, skrywers en uitgewers, die volgende is die Top 25 mees uitgevoer “vakansie” liedjies geskryf deur ASCAP lede vir die eerste vyf jaar van die 21ste eeu. Die lys sluit nie liedjies uit die kopiereg (soos “Jingle Bells”) of geskryf deur lede van Broadcast Music, Ingelyf, bekend as BMI.

1. “The Christmas Song” (Kastanjes rooster op ‘n oop vuur) – Mel Torme, Robert Wells
. 2 “Santa Claus Is Coming to Town” – Fred bleshoenders, Haven Gillespie
. 3 “Het vir jou ‘n Geseënde Kersfees Little” – Ralph Blane, Hugh Martin
4. “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
. 5 “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow Laat Dit Sneeu! Laat Dit Sneeu!” – Sammy Cahn, Jule Styne
7. “Rudolph die rooi-neus rendier” – Johnny Marks
. 8 “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
. 9 “Ek sal Home vir Kersfees Be” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10 “The Little Drummer Boy” -. Katherine K. Davis, Henry V. Onorati, Harry Simeone
. 11 “Sleigh Ride” – Leroy Anderson, Mitchell Parish
. 12 “Dit is die wonderlikste tyd van die Jaar” – Edward Pola, George Wyle
. 13 “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14 “Rockin ‘Rondom die Christmas Tree” -. Johnny Marks
15 “Feliz Navidad” -. José Feliciano
. 16 “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17 “Frosty die Snowman” -. Steve Nelson, Walter E. Rollins
18 “‘n Holly Jolly Christmas” – Johnny Marks.
. 19 “Ek het Mamma Kissing Santa Claus” – Tommie Connor
. 20 “Hier Kom Santa Claus” (regs af Santa Claus Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
. 21 “Dit is met ingang van ‘n baie soos Kersfees Om afhangende” – Meredith Willson
. 22 “(Daar is geen plek soos) Home vir die vakansie” – Bob Allen, Al Stillman
23 “Carol van die Bells” -. Peter J. Wilhousky, Mykola Leontovich
24 “Santa Baby” -. Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25 “Wonderful Christmastime.” – Paul McCartney
. 26 “Happy Xmas (oorlog is verby)” – John en Yoko, Die Plastic Ono Band met die Harlem Gemeenskap Choir
“Vir die Amerikaners en vele ander in die wêreld, die klassieke lirieke en melodieë is onlosmaaklik deel van die viering van die vakansie seisoen – helderder lewe jaar na jaar, en dien as ‘n hoeksteen van die ASCAP repertoire.”

Marilyn Bergman, ASCAP President en ChairmanOf hierdie, die oudste liedjies is “Santa Claus Is Coming to Town” en “Winter Wonderland” wat beide in 1934 gepubliseer. Die nuutste song is Mark Lowry’s “Mary, het jy geweet” van 1984. Liedjies bekendgestel deur middel van beweging foto’s in die top 25 is: “White Christmas” van Holiday Inn (1942), “het self ‘n Geseënde Kersfees Little” van Ontmoet my in St Louis (1944), en “Silver Bells” in die Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks het drie top Kersfees liedjies, die meeste vir enige skrywer-“Rudolph die rooi-neus rendier”, “Rockin ‘Rondom die Christmas Tree”, en “‘ n Holly Jolly Christmas”. By verre die mees aangeteken Christmas song is “White Christmas” met meer as 500 weergawes in dekades van tale.

Terwyl die ASCAP lys is relatief gewild in die Verenigde Koninkryk en Ierland, bly grotendeels dit oorskadu deur ‘n versameling van grafiek treffers aangeteken in’ n poging om gekroon te word van die Verenigde Koninkryk Kersfees nommer een enkele gedurende die 1970’s en 80’s. Die oorgrote meerderheid van die liedjies gespeel swaar aan ‘n party of nuwigheid voel en is aangeteken deur’ n volle reeks van kunstenaars van groot globale sterre, kunstenaars wat geniet groot sukses in die Verenigde Koninkryk by die tyd, bands wat anders net ‘n handjievol van minderjarige behaal treffers en ‘n gasheer van nuwigheid dade wat opgeteken net een song. Hierdie liedere het gegaan oor die Verenigde Koninkryk en Ierland musiek van Kersfees tradisies te oorheers en het grootliks oorskadu hul dikwels minder party georiënteerde ASCAP liedjies, hoewel Paul McCartney se Wonderful Christmastime het daarin geslaag om span beide groepe.

Volgens ‘n 2007 peiling, die Verenigde Koninkryk se gewildste Christmas song is Merry Xmas Almal deur Slade,’ n band wat baie gewild in die 1970’s.

Goedkeuring Christmas music
Baie van wat bekend staan as Kersfees musiek vandag is aangeneem van musiek aanvanklik geskep vir ander doeleindes. Terugwerkende krag was toegepas op Kersfees, of kom te wees wat verband hou met die vakansie in een of ander manier.

Baie sekulêre liedere word beskou as “Kersfees” liedjies te danke aan die tyd van die jaar is hulle baie dikwels gehoor of gesing het, ten spyte nooit waarin enigiets oor die vakansie. Hierdie liedjies sluit ou gunstelinge soos “Winter Wonderland”, “Laat dit sneeu”, en “Baby, dit koud is buite”. “Sleigh Ride” se standaard lirieke geen melding van ‘n Kerspartytjie, maar’ n verjaarsdag party. Die nou uiters gewilde Kersfees standaard “Jingle Bells” is oorspronklik geskryf Thanksgiving te vier.

Baie van die liedjies val in die generiese “winter” formaat, soos hulle dra geen Kersfees konnotasie at all. Te populariseer ‘n winter-tema liedjie, veral in die Verenigde State, sonder dat dit beskou as’ n “Christmas” lied, sou dit moeilik wees. In werklikheid, is oor die algemeen winter-tema liedjies nie gespeel het op die radio in die VSA gedurende die grootste deel van die winter, ná die Kersseisoen het geëindig het, in gemerk teenstelling met hul eweknieë, somer treffers, waarvoor airplay hele seisoen. Hulle het dalk beperkte radio airplay kry oor sommige stasies, veral nadat ‘n beduidende sneeu geval.

In die Verenigde Koninkryk, die terme “Kersfees nommer een enkele” en “Christmas nommer twee single” dui songs vrygestel rondom die tyd van die Kersfees vakansie en dat die top bereik van die UK Singles Chart. Alhoewel sommige van hierdie liedjies is geneig om ‘n vereniging te ontwikkel met Kersfees of die vakansie seisoen, so’ n vereniging is geneig om baie korter geleef het as die meer tradisioneel tema Kersfees liedjies soos “Merry Xmas Almal”, “Ek wens dit Kersfees Daagliks Kan Wees “,” maretak en Wyn “en” “Geseënde Kersfees Almal”, en die liedjies kan niks te doen met Kersfees of selfs die winter het ‘n paar liedjies sal wees. “tweaked” om hulle meer verwant aan Kersfees. Dit is byna uitsluitlik’ n Britse kulturele verskynsel nie, en ‘n paar noemenswaardige voorbeelde sluit Band Aid se “Moenie hulle weet dit is Kersfees?”, John Lennon se “Happy Xmas (oorlog is verby)”, en Wham! “s” Last Christmas “. Sedert die debuut van die TV-reeks The X faktor, wat eindig in Desember, die debuut liedjie uit die reeks se wenner oor die algemeen is vrygestel op ‘n tyd wat bevorderlik is vir dit steeds die Kersfees nommer een, en die meeste van die liedjies is wat niks met Kersfees (In reaksie hierop het in 2009.,’ n liedjie deur Rage Against the Machine getiteld “Killing in die Naam” was bevorder, deur middel van ‘n Internet-veldtog, om die Kersfees nommer een posisie vir die uitsluitlike doel om te verhoed dat die wenner van Die X Factor van die bereiking van die post.’ n Verwante veldtog is op soek na John te bevorder Cage se stille “4’33” “na die Kersfees nommer een plek.

Die verskynsel is nie beperk tot populêre musiek: klassieke musiek, ook, is aangeneem om die Kersfees kanon. Tchaikovsky se ballet Die Neutkraker bestaan uit ‘n stel van sekulêre orkestrale stukke dikwels uitgevoer op Christmastime. Miskien is die mees beroemde Christmas musiek van alles, Handel se “Messias”, was geskryf vir ‘n Paasfees prestasie in 1742 in Ierland, en uitgevoer vanaf 1750 tot en met Handel se dood vir die vondeling Hospitaal vir weeskinders rondom Paas.

Nuwigheid songs
Nog ‘n vorm van populêre Christmas song is dié musikale parodieë uitgevoer uitsluitlik vir komiese effek, gewoonlik geklassifiseer as “nuwigheid songs”. Dit wissel van dié gesing deur kinders, of grootliks vir hul genot, vir diegene met ‘n duidelike volwasse tema.

Juvenile
“Al wat ek vir Kersfees wil hê Is My twee voorste tande” geskryf deur Donald Yetter Gardner in 1944 en wat deur Spike Jones en sy City Slickers in 1948.
“Ek het Mamma Kissing Santa Claus” gesing deur 13-jarige Jimmy Boyd in 1952.
“Ek wil ‘n Seekoei vir Kersfees” geskryf deur John Rox en uitgevoer is deur 10 jaar-oue Gayla Peevey in 1953.
“Nuttin” Vir Kersfees “deur Art Mooney en Barry Gordon, wat was sewe jaar oud toe hy die liedjie gesing het in 1955.
“Die Munk Song (Christmas wees nie Laat)” gesing deur Alvin and the Chipmunks in 1958.
“Monster’s Holiday” aangeteken deur Bobby “Boris” Pickett, geskryf deur Paul Harrison, in Desember 1962.
“Jy is ‘n Gemiddelde One, mnr Grinch” oorspronklik gedoen het vir die 1966 spotprent spesiale Hoe die Grinch Stole Christmas. Die lirieke is geskryf deur Dr Seuss, die musiek is deur Albert Den Haag, en die lirieke is deur Thurl Ravenscroft. Baie verskillende weergawes is aangeteken aangesien.
“Snoopy se Christmas” wat uitgevoer word deur The Royal Wagte in 1967, ‘n follow-up aan hulle vroeër liedjie “. Snoopy Vs Die Rooi Baron” aangeteken in 1966.
Volwassene
“Ouma Got Run oor deur ‘n Rendier” deur Elmo & Patsy wat gekom het in 1979.
“Rusty Chevrolet” deur Da Yoopers in 1987, ‘n parodie van Jingle Bells.
“Santa Claus en sy ou Lady” aangeteken deur Cheech en Chong in 1971.
“A Christmas Carol” deur Tom Lehrer, ‘n parodie van Kersliedere voorgee die ware gees van Kersfees te toon -. Die kommersiële gees [17]
“Green Chri $ TMA $, ‘n soortgelyke-tema parodie deur Stan Freberg.
“Moenie Shoot Me Santa” is vrygestel deur The Killers in 2007, ten gunste van verskillende hulpmiddels liefdadigheid.
“Christmas Tree” deur Lady Gaga met Space Cowboy was vrygestel in 2008.
Talle “Die twaalf dae van Kersfees” parodieë, waaronder een deur Bob en Doug McKenzie (Rick Moranis en Dave Thomas), wat in 1982 uitgekom het, en die ander deur die a capella groep Straight No Chaser wat was die eerste keer in 1997.
“Once Upon A Christmas” deur komponis Robert Maitland vrygestel in 2010, met Cariss Crosbie, betaal ten opsigte van die Kersfees styl van Motown en Phil Spector. ”
Die getal van Kersfees nuwigheid liedjies is so groot dat radio gasheer Dr Demento bestee ‘n hele maand van weeklikse twee-uur episodes aan die formaat van elke jaar, en die nuwigheid liedjies ontvang gereeld versoeke op die radio stasies regoor die land.

Radio

Radio uitsaai van musiek van Kersfees is om vir ‘n paar dekades. Tradisioneel, die VSA radio stasies (veral dié met sodanige strukture as volwasse kontemporêre, top 40, volwasse standaarde, of lekker luister) begin voeg ‘n paar Christmas-tema keuses aan hul gereelde afspeel kort ná Thanksgiving elke jaar. Sommige uitsluitlik uitgesaai 36-48 uur van deurlopende Christmas music tussen 24-25 Desember. Sedert die middel-1990’s, is dit steeds algemeen vir stasies hul ontwikkeling te skakel na deurlopende musiek van Kersfees rondom Desember 1. Hierdie praktyk het meer diepgaande na 9 / 11, toe baie radiostasies regoor die Verenigde State gesoek na ‘n soort van musical “comfort kos”.

Die 24 / 7 al-Kersfees-formaat is oor die algemeen suksesvol as gevolg van ‘n groot deel van Kersfees kruip. Baie radio stasies begin uitsaai ‘n all-Christmas formaat deur Thanksgiving, begin so vroeg as die Vrydag’ n week voor. Verskeie stasies het selfs begin om die formaat so vroeg in November 1 (a paar, soos Kosi, WNIC, WMYX en lasbrief, het ‘n reputasie vir hierdie), maar dit is gewoonlik die uitsondering eerder as die norm. Stasies wat verandering formate voor Thanksgiving ondervind soms speling van luisteraars, want dit is goed buite die tradisionele Kersfees en vakansie seisoen.
Wat was goedkoopste vrye maand met boutique gratis wifi sake sentrum en swembad by die amptelike webwerf? Waar om te luister lees die resensies en boek vandag vir groot klub en ‘n groot waarde. Hoekom nie kry ons Groupon coupons vir die beste pryse gewaarborg? As jy kan red groot by die amptelike webwerf met gratis goedkoop puik aanbiedings. Wat nie voldoen beste koers kortingsbon met gratis week gratis toets lidmaatskap. Hoe om te kry tot 50% af teen bekostigbare tariewe groot waarde!

Gunsteling Kersfees Liedjies van die groot Engelssprekende lande regoor die wêreld | 2010 | 2017

Comments are closed.