Favorit Christmas Songs af de store engelsktalende lande rundt om i verden
– Australien, Canada, New Zealand, Det Forenede Kongerige af England, Skotland og Wales, UK – Storbritannien, USA – USA

Engle vi har hørt på High
Væk i en Manger
Blue Christmas
Deck the Halls
Første Noel, The
Gå Fortæl det på Mountain
God Christian Mænd, Glæd
Hark! The Herald Angels Sing
Har selv en glædelig lille Jul
Here Comes Santa Claus
I’ll Be Home For Christmas
Det kom over en Midnight Clear
Jingle Bells
Joy til World
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Little Drummer Boy, The
O Christmas Tree
O Come, All Ye Faithful
O Holy Night
O Little Town of Bethlehem
Silent Night
Sølv Bells
Første Noel
Vi Three Kings
Vi ønsker dig en glædelig jul
Hvad Child Is This?
Hvid jul
Winter Wonderland

For nylig populære julesange, ofte indført med film eller anden underholdning medium, specifikt om julen, men er typisk ikke åbenlyst religiøse og derfor ikke kan godkendes som julesange. Den arketypiske eksempel er 1942’s “White Christmas”, selv om mange andre ferie sange er blevet helårs favoritter i USA, såsom Gene Autry’s “Rudolf med den røde næse Reindeer”.

Mest optrådte med “ferie” sange

Ifølge den amerikanske Society of komponister, forfattere og forlag, er følgende Top 25 mest optrådte med “ferie” sange skrevet af ASCAP medlemmer for de første fem år af det 21. århundrede. Listen omfatter ikke sange ud af ophavsret (som “Jingle Bells”) eller skrevet af medlemmer af Broadcast Music Incorporated, kendt som BMI.

. 1 “Christmas Song” (Kastanjer Ristning på en Open Fire) – Mel Torme, Robert Wells
. 2 “Santa Claus kommer til byen” – Fred blishøns, Haven Gillespie
. 3 “har selv en glædelig Little Christmas” – Ralph Blane, Hugh Martin
. 4 “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
. 5 “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” – Sammy Cahn, Jule Styne
. 7 “Rudolf med den røde næse Reindeer” – Johnny Marks
. 8 “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
. 9 “I’ll Be Home For Christmas” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10 “Den lille Drummer Boy” -. Katherine K. Davis, Henry V. Onorati, Harry Simeone
. 11 “Sleigh Ride” – Leroy Anderson, Mitchell Parish
. 12 “Det er den skønneste tid på året” – Edward Pola, George Wyle
. 13 “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14 “Rockin ‘Around the Christmas Tree” -. Johnny Marks
. 15 “Feliz Navidad” – José Feliciano
. 16 “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17 “Frosty The Snowman” -. Steve Nelson, Walter E. Rollins
18 “En Holly Jolly Christmas” -. Johnny Marks
. 19 “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” – Tommie Connor
. 20 “Here Comes Santa Claus” (Højre Ned Santa Claus Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
. 21 “Det er begyndt at se en masse som jul” – Merete Pedersen
. 22 “(Der er ingen plads gerne) Hjem for the Holidays” – Bob Allen, Al Stillman
. 23 “Carol af Bells” – Peter J. Wilhousky, Mykola Leontovich
24 “Santa Baby” -. Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25 “Wonderful juletid.” – Paul McCartney
. 26 “Happy Xmas (War er Over)” – John og Yoko, The Plastic Ono Band med Harlem Fællesskabet Choir
“For amerikanere og mange andre rundt omkring i verden, er disse klassiske tekster og melodier uadskillelig fra fejringen af feriesæsonen – lysere liv år efter år, og tjener som en hjørnesten i ASCAP repertoire.”

Marilyn Bergman, ASCAP formand og forDen disse, de ældste sange er “Santa Claus kommer til byen” og “Winter Wonderland”, som begge var offentliggjort i 1934. Den nyeste sang er Mark Lowry’s “Mary, vidste du” fra 1984. Sange indføres via levende billeder i top 25 er: “White Christmas” fra Holiday Inn (1942), “Har selv en glædelig Little Christmas” fra Mød Mig i St. Louis (1944), og “Silver Bells” i The Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks har tre bedste julesange, mest for enhver forfatter-“Rudolf med den røde næse Reindeer”, “Rockin ‘Around the Christmas Tree”, og “A Holly Jolly Christmas”. Langt den mest indspillede julesang er “White Christmas” med godt 500 udgaver på snesevis af sprog.

Mens ASCAP listen er forholdsvis populær i Det Forenede Kongerige og Irland, er det stadig i vid udstrækning overskygget af en samling af hits der er registreret i et forsøg på at blive kronet den britiske jule nummer et enkelt i løbet af 1970’erne og 80’erne. Langt størstedelen af disse sange spilles kraftigt til en fest eller nyhed føle og blev indspillet af en bred vifte af kunstnere fra store globale stjerner, kunstnere, der var nyder stor succes i England på det tidspunkt, bands, der ellers scorede kun en håndfuld mindre hits og et væld af nyhed handlinger, der registreres kun én sang. Disse sange har gået på at dominere Storbritannien og Irland julemusik traditioner og har i vidt omfang overskygget deres ofte mindre parti orienteret ASCAP sange, selv om Paul McCartney’s Wonderful Christmastime har formået at spænde begge grupper.

Ifølge en 2007 meningsmåling, er Storbritanniens mest populære julesang Merry Xmas Everybody med Slade, et band der var utroligt populær i 1970’erne.

Vedtaget julemusik
Meget af det, der er kendt som julemusik i dag, blev adopteret fra musik oprindeligt skabt til andre formål. Tilbagevirkende kraft af disse blev anvendt til jul, eller kom til at blive forbundet med ferie i en eller anden måde.

Mange sekulære sange betragtes som “Christmas” sange på grund af den tid af året er de oftest hørt eller sunget, selv om han aldrig nævne noget om ferie. Disse sange omfatter favoritter som “Winter Wonderland”, “Let It Snow”, og “Baby, It’s Cold Outside ‘. “Sleigh Ride” ‘s standard tekster nævner ikke en julefest, men en fødselsdagsfest. Den nu utroligt populære Christmas standard “Jingle Bells” blev oprindeligt skrevet for at fejre Thanksgiving.

Mange af disse sange falder i generiske “vinter” klassifikation, som de ikke medfører jul konnotation overhovedet. At udbrede en vinter-tema sang, især i USA, uden at det betragtes som en “Christmas” sang, ville være vanskeligt. Faktisk er vinter-tema sange generelt ikke spillet i radioen i USA i størstedelen af vinteren efter juletiden er slut, står i skærende kontrast til deres kolleger, sommer hits, som modtager airplay i hele deres sæson. De kan modtage begrænset radio airplay på nogle stationer, specielt efter en betydelig sne begivenhed.

I Det Forenede Kongerige, udtrykkene “Jul nummer et enkelt” og “Christmas nummer to single” betegne sange udgivet omkring tidspunktet for juleferien, og at nå toppen af den britiske singlehitliste. Selvom nogle af disse sange har en tendens til at udvikle en forening med jul eller i feriesæsonen, sådan en forening har tendens til at være langt kortere levede end de mere traditionelle tema julesange som “Merry Xmas Everybody”, “Jeg ville ønske Det kunne være jul Everyday “,” Mistelten og Vin “og” “Glædelig Jul Alle”, og sangene kan have noget at gøre med jul eller endda vinter. Nogle sange vil være “sammenknebne” for at gøre dem mere relateret til jul. Det er næsten udelukkende en britisk kulturelt fænomen, og nogle bemærkelsesværdige eksempler omfatter Band Aid’s “Gør De ved, det er jul?”, John Lennon’s “Happy Xmas (War Is Over)”, og Wham! ‘s “Last Christmas”. Siden debut af tv-serien The X faktor, som udløber i december, debut sang fra serien ‘vinder generelt udgives på et tidspunkt kan føre til at det bliver jul nummer et, og de fleste af sangene er relateret til jul. (Som reaktion på i 2009, en sang af Rage Against the Machine med titlen “Killing i navnet” blev forfremmet, via en Internet-kampagne, til jul nummer et position med det udtrykkelige formål at forhindre vinderen af X Factor fra at nå posten. Et beslægtet kampagne søger at fremme John Cage’s passive “4’33” “til julen nummer ét sted.

Fænomenet er ikke begrænset til populær musik: klassisk musik, også er blevet vedtaget for at til jul kanon. Tchaikovsky’s ballet Nøddeknækkeren består af et sæt sekulær orkesterværker ofte udføres ved juletid. Måske den mest berømte julemusik af alle, Händels “Messias”, var skrevet til en påske præstation i 1742 i Irland, og udførte fra 1750 indtil Händels død for Foundling Hospital for forældreløse børn rundt påskefest.

Nyhed sange
En anden form for populær julesang, er dem, musikalske parodier udelukkende udføres med komisk effekt, klassificeres almindeligvis som “nyhed sange”. Disse spænder fra dem sunget af børn, eller stort set til deres nydelse, til personer med en udpræget voksen tema.

Juvenile
“Alt, hvad jeg ønsker for julen er mine to Front Teeth” er skrevet af Donald Yetter Gardner i 1944 og blev indført ved Spike Jones og hans City Slickers i 1948.
“I Saw Mommy Kissing Santa Claus” sunget af 13-årige Jimmy Boyd i 1952.
“Jeg vil en flodhest til jul” skrevet af John Rox og udført med 10-årige Gayla Peevey i 1953.
“Nuttin» For Christmas “af Art Mooney og Barry Gordon, der var syv år gammel, da han sang sangen i 1955.
“Den Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)” sunget af Alvin and the Chipmunks i 1958.
“Monster’s Holiday” indspillet af Bobby “Boris” Pickett, skrevet af Paul Harrison, udgivet december 1962.
“Du er en Mean One, Mr. Grinch”, der oprindeligt gjort for fra 1966 tegnefilmen særlige Hvordan Grinch Stole Christmas. Teksterne var skrevet af Dr. Seuss, musikken var af Albert Haag, og teksterne var udført af Thurl Ravenscroft. Mange forskellige versioner har været registreret siden.
“Snoopy’s Christmas” udført af Det Kongelige Guardsmen i 1967, en opfølgning af deres tidligere sang “. Snoopy vs The Red Baron” indspillet i 1966.
Voksen
“Bedstemor blev kørt over af et rensdyr” af Elmo & Patsy der udkom i 1979.
“Rusty Chevrolet” af Da Yoopers i 1987, en parodi på Jingle Bells.
“Santa Claus og hans gamle dame” indspillet af Cheech og Chong i 1971.
“A Christmas Carol” af Tom Lehrer, en parodi på julesange der påstås at vise den sande ånd af jul – den kommercielle ånd.
“Grøn Chri $ TMA $, en tilsvarende-tema parodi af Stan Freberg.
“Don’t Shoot Me Santa”, blev udgivet af The Killers i 2007, der er omfattet forskellige AIDS velgørende organisationer.
“Christmas Tree” af Lady Gaga byder Space Cowboy blev udgivet i 2008.
Talrige “De Tolv Days of Christmas” parodier, herunder én af Bob og Doug McKenzie (Rick Moranis og Dave Thomas), som kom ud i 1982, og en anden af a capella gruppe Straight No Chaser, som blev uropført i 1997.
“Once Upon A Christmas” af komponist Robert Maitland udgivet i 2010, byder Cariss Crosbie, idet hensyn til julen stil Motown og Phil Spector. ”
Antallet af julen nyhed sange er så enorm, at radio-vært Dr. Demento afsætter en hel måned af ugentlige to timers episoder til det format, hvert år, og det nye sange modtager ofte forespørgsler på radiostationer over hele landet.
Hvad var billigste gratis måned med boutique gratis wifi business center og pool ved officielle site? Hvor man kan lytte læse anmeldelser og book i dag for stor klub og stor værdi. Hvorfor ikke få vores Groupon kuponer til de bedste priser garanteret? Når du kan spare store på det officielle site med gratis billige budget tilbud. Hvem gør får mest fordelagtige pris rabat kupon med gratis uge gratis prøveversion medlemskab. Hvordan kommer man op til 50% rabat til overkommelige priser stor værdi!

Favorit Christmas Songs af de store engelsktalende lande rundt om i verden | 2010 | 2017

Comments are closed.