Favoriete Christmas Songs van de belangrijkste Engels sprekende landen over de hele wereld
– Australië, Canada, Nieuw Zeeland, Verenigd Koninkrijk van Engeland, Schotland en Wales, UK – Groot-Brittannië, Verenigde Staten – USA

Angels We hebben gehoord over High
Away in a Manger
Blue Christmas
Deck the Halls
First Noel, De
Go Tell It on the Mountain
Goed Christen Mannen, Verblijdt
Hark! The Herald Angels Sing
Hebt jezelf een Merry Little Christmas
Here Comes Santa Claus
I’ll Be Home for Christmas Be
Het kwam bij een Midnight Clear
Jingle Bells
Joy to the World
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Little Drummer Boy, The
O Christmas Tree
O Come, All Ye Faithful
O Holy Night
O Little Town of Bethlehem
Silent Night
Silver Bells
De First Noel
We Three Kings
Wij wensen u een vrolijk kerstfeest
What Child Is This?
Witte kerst
Winter Wonderland

Meer recent populaire kerstliederen, vaak geïntroduceerd door middel van film of andere entertainment medium, zijn specifiek over Kerstmis, maar zijn meestal niet openlijk religieuze en derhalve niet in aanmerking komen als kerstliederen. Het archetypische voorbeeld is 1942’s “White Christmas”, hoewel veel andere vakantie liederen zijn eeuwige favorieten in de Verenigde Staten, zoals Gene Autry’s “Rudolph de Red-Nosed Reindeer” te worden.

Meest uitgevoerd “vakantie” songs

Volgens de American Society of Composers, Authors and Publishers, de volgende zijn de Top 25 van meest uitgevoerde “vakantie” nummers zijn geschreven door ASCAP-leden voor de eerste vijf jaren van de 21e eeuw. De lijst bevat geen liedjes uit van het auteursrecht (zoals “Jingle Bells”) of geschreven door leden van Broadcast Music Incorporated, beter bekend als BMI.

1. “The Christmas Song” (geroosterde kastanjes op een open vuur) – Mel Torme, Robert Wells
2. “Santa Claus Is Coming to Town” – Fred meerkoeten, Haven Gillespie
3. “Hebt jezelf een Merry Little Christmas” – Ralph Blane, Hugh Martin
4. “Winter Wonderland” – Felix Bernard, Richard B. Smith
5. “White Christmas” – Irving Berlin
6. “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” – Sammy Cahn, Jule Styne
7. “Rudolph de Red-Nosed Reindeer” – Johnny Marks
8. “Jingle Bell Rock” – Joseph Carleton Beal, James Ross Boothe
9. “I’ll Be Home for Christmas Be” – Walter Kent, Kim Gannon, Buck Ram
10 “The Little Drummer Boy” -. Katherine K. Davis, Henry V. Onorati, Harry Simeone
11. “Sleigh Ride” – Leroy Anderson, Mitchell Parish
12. “Het is de mooiste tijd van het jaar” – Edward Pola, George Wyle
. 13 “Silver Bells” – Jay Livingston, Ray Evans
14 “Rockin ‘Around the Christmas Tree” -. Johnny Marks
15. “Feliz Navidad” – Jose Feliciano
16. “Blue Christmas” – Billy Hayes, Jay W. Johnson
17 “Frosty the Snowman” -. Steve Nelson, Walter E. Rollins
18 “Een Holly Jolly Christmas” -. Johnny Marks
. 19 “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” – Tommie Connor
. 20 “Here Comes Santa Claus” (Rechts Omlaag Santa Claus Lane) – Gene Autry, Oakley Haldeman
. 21 “Het begint a Lot Like Christmas Look” – Meredith Willson
. 22 “(Er is No Place Like) Home voor de feestdagen” – Bob Allen, Al Stillman
23. “Carol van de Bells” – Peter J. Wilhousky, Mykola Leontovich
24 “Santa Baby” -. Joan Ellen Javits, Philip Springer, Tony Springer
25 “Wonderful kerst.” – Paul McCartney
26. “Happy Xmas (War Is Over)” – John en Yoko, The Plastic Ono Band met de Harlem Gemeenschap Choir
“Voor Amerikanen en vele anderen over de hele wereld, deze klassieke teksten en melodieën zijn onlosmakelijk verbonden met de viering van de feestdagen – heldermakende levens jaar na jaar, en die als een hoeksteen van de ASCAP repertoire.”

Marilyn Bergman, voorzitter en ASCAP Voorzittervan deze, de oudste nummers zijn “Santa Claus Is Coming to Town” en “Winter Wonderland”, die werden beide gepubliceerd in 1934. Het nieuwste nummer is Mark Lowry’s “Maria, Did You Know” uit 1984. Liedjes ingevoerd via bewegende beelden in de top 25 zijn: “White Christmas” van Holiday Inn (1942), “hebt jezelf een Merry Little Christmas” van Meet Me in St. Louis (1944), en “Silver Bells” in The Lemon Drop Kid (1950).

Johnny Marks heeft drie top kerstliederen, het meest voor een schrijver-“Rudolph de Red-Nosed Reindeer”, “Rockin ‘Around the Christmas Tree” en “Een Holly Jolly Christmas”. Veruit de meest opgenomen kerstlied is “White Christmas” met ruim 500 versies in tientallen talen.

Terwijl de ASCAP lijst is relatief populair in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, blijft het grotendeels overschaduwd door een verzameling van hits opgenomen in een poging te worden gekroond het Verenigd Koninkrijk kerst nummer een in de jaren 1970 en ’80. De overgrote meerderheid van deze liederen gespeeld zwaar aan een partij of noviteit feel en zijn door een volledige reeks van kunstenaars uit grote wereldwijde sterren, artiesten die groot succes in het Verenigd Koninkrijk genoten op het moment, bands die anders scoorde slechts een handvol kleine hits en een gastheer van novelty acts dat slechts een lied opgenomen. Deze nummers zijn gegaan naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland kerstmuziek tradities overheersen en zijn grotendeels overschaduwd hun vaak minder partij gericht ASCAP songs, hoewel Wonderful kersttijd Paul McCartney is erin geslaagd om span beide groepen.

Volgens een 2007 poll, het meest populaire Christmas in het Verenigd Koninkrijk song Merry Xmas Everybody van Slade, een band die ongelooflijk populair in de jaren 1970.

Aangenomen kerstmuziek
Veel van wat bekend staat als kerst muziek van vandaag werd aangenomen van muziek oorspronkelijk gemaakt voor andere doeleinden. Met terugwerkende kracht deze werden toegepast op Kerstmis, of kwamen om in verband met de vakantie in een of andere manier.

Veel wereldlijke liederen worden beschouwd als “Christmas” songs als gevolg van de tijd van het jaar zijn ze het vaakst gehoord of gezongen, ondanks nooit waarin iets over de vakantie. Deze songs zijn favorieten zoals “Winter Wonderland”, “Let it Snow” en “Baby, It’s Cold Outside”. “Sleigh Ride” ‘s standaard teksten noemen geen kerstfeest, maar een verjaardagsfeestje. De nu populaire Christmas standaard “Jingle Bells” werd oorspronkelijk geschreven om Thanksgiving te vieren.

Veel van deze nummers vallen in de generieke “winter” indeling, zoals ze dragen geen kerst connotatie at all. Te populariseren een winter-thema song, met name in de Verenigde Staten, zonder dat beschouwd als een “Christmas” nummer, het moeilijk zou worden. In feite zijn winter-thema songs over het algemeen niet gespeeld op de radio in de VS tijdens het grootste deel van de winter na de kerst-seizoen is afgelopen, in schril contrast met hun tegenhangers, zomer hits, die airplay krijgen gedurende hun hele seizoen. Ze mogen ontvangen beperkte radio airplay op sommige stations, met name na een belangrijke gebeurtenis sneeuw.

In het Verenigd Koninkrijk, de termen “kerst nummer een single” en “kerst nummer twee single” aan te duiden songs uitgebracht rond de tijd van de kerstvakantie en dat de top van de UK Singles Chart te bereiken. Hoewel sommige van deze songs wel de neiging om een vereniging te ontwikkelen met Kerstmis of de vakantieperiode, een dergelijke vereniging heeft de neiging om veel korter leefden dan de meer traditioneel thema kerst nummers zoals “Merry Xmas Everybody”, “Ik wou dat het Kerstmis Dagelijks Be “,” Mistletoe and Wine “en” “Merry Christmas Everyone”, en de liedjes kan niets met Kerst te maken of zelfs ‘s winters hebben. Sommige nummers zullen worden “getweaked” zodat ze meer verwant aan Kerstmis. Dit is bijna uitsluitend een Britse cultureel fenomeen, en enkele opmerkelijke voorbeelden zijn Band Aid’s “weten ze It’s Christmas? ‘, John Lennon’s” Happy Xmas (War Is Over)’, en Wham! ‘s “Last Christmas”. Sinds het debuut van de tv-serie The X factor, die eindigt in december, het debuut lied van de winnaar die reeks “in het algemeen wordt uitgebracht op een moment dat bevorderlijk is voor het steeds de kerst nummer een, en de meeste van de songs zijn verbonden aan kerst. (In antwoord, in 2009, een lied van Rage Against the Machine, getiteld “Killing in de Naam” werd bevorderd, door middel van een internet campagne, om de kerstsfeer op nummer een positie voor het uitdrukkelijke doel te voorkomen dat de winnaar van The X Factor uit de verwezenlijking van de post. Een verwant campagne is op zoek naar John te bevorderen stille Cage’s “4’33” “om de kerst nummer een plek.

Het verschijnsel is niet beperkt tot populaire muziek: klassieke muziek, ook is aangenomen om de kerst-canon. Tsjaikovski’s ballet De Notenkraker bestaat uit een set van de seculiere orkestwerken vaak uitgevoerd in de kersttijd. Misschien wel de meest bekende kerstmuziek van alle, Händels “Messiah”, is geschreven voor een Paas-prestaties in 1742 in Ierland, en voerde vanaf 1750 tot aan de dood van Händel voor de vondelingenhuis voor weeskinderen rond Pasen.

Novelty songs
Een andere vorm van populaire kerstlied zijn die muzikale parodieën uitsluitend met komisch effect, doorgaans geclassificeerd als “novelty songs”. Deze variëren van gezongen door kinderen, of grotendeels voor hun plezier, die met een duidelijk volwassen thema.

Juveniele
“All I Wanna voor de kerst is mijn twee voortanden”, geschreven door Donald Yetter Gardner in 1944 en geïntroduceerd door Spike Jones en zijn City Slickers in 1948.
“Ik zag mama Kissing Santa Claus” gezongen door 13-jarige Jimmy Boyd in 1952.
“Ik wil een nijlpaard voor Kerstmis”, geschreven door John Rox en uitgevoerd door 10-jarige Gayla Peevey in 1953.
“Nuttin ‘For Christmas” van Art Mooney en Barry Gordon, die was zeven jaar oud toen hij het lied zong in 1955.
“The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)” gezongen door Alvin and the Chipmunks in 1958.
“Monster’s Holiday” opgenomen door Bobby “Boris” Pickett, geschreven door Paul Harrison, uitgebracht in december 1962.
“Je bent een Mean One, Mr Grinch” oorspronkelijk gedaan voor de 1966 cartoon bijzondere Hoe de Grinch Stole Christmas. De teksten werden geschreven door Dr Seuss, de muziek werd door Albert ‘s-Gravenhage, en de teksten werden uitgevoerd door Thurl Ravenscroft. Vele verschillende versies zijn geregistreerd sinds.
“Snoopy’s Christmas” uitgevoerd door de Koninklijke Garde in 1967, een follow-up van hun eerdere song “. Snoopy Vs The Red Baron” opgenomen in 1966.
Volwassen
“Oma Got overreden door een Rendier” door Elmo & Patsy, die uitkwam in 1979.
“Rusty Chevrolet” van Da Yoopers in 1987, een parodie van Jingle Bells.
“Santa Claus en zijn Old Lady” opgenomen door Cheech en Chong in 1971.
“A Christmas Carol” van Tom Lehrer, een parodie van kerstliederen zogenaamd de ware geest van Kerstmis te wijzen – de commerciële geest.
“Groene Chri $ $ TMA, een even-themed parodie door Stan Freberg.
“Don’t Shoot Me Santa ‘werd uitgebracht door The Killers in 2007, profiterend diverse AIDS goede doelen.
“Christmas Tree” van Lady Gaga met Space Cowboy werd uitgebracht in 2008.
Tal van “The Twelve Days of Christmas” parodieën, waaronder een door Bob en Doug McKenzie (Rick Moranis en Dave Thomas), die uitkwam in 1982, en de ander bij de a capella groep Straight No Chaser die voor het eerst werd uitgevoerd in 1997.
“Once Upon A Christmas” van componist Robert Maitland uitgebracht in 2010, met Cariss Crosbie, waarbij ten aanzien van de kerst-stijl van Motown en Phil Spector. ”
Het aantal van Kerstmis novelty songs is zo immens dat radiopresentator Dr Demento een hele maand van de wekelijkse twee uur durende afleveringen aan het format besteedt elk jaar, en de nieuwheid liedjes ontvangt regelmatig verzoeken bij radiostations in het hele land.
Wat was goedkoopste maand gratis met de boetiek gratis wifi business center en het zwembad op de officiële site? Waar te luisteren Lees reviews en boek vandaag nog voor een geweldige club en grote waarde. Waarom niet onze Groupon coupons voor de beste prijzen te bieden? Wanneer u grote opslaan op de officiële site met gratis goedkope budget aanbiedingen. Wie doet je beste tarief kortingsbon met gratis week gratis proeflidmaatschap. Hoe krijgt u tot 50% korting op tegen een betaalbaar tarief grote waarde!

Favoriete Christmas Songs van de belangrijkste Engels sprekende landen over de hele wereld | 2010 | 2017

Comments are closed.