Çfarë është Djalli? – Kush Watch Çfarë Si Pse Ku është Djalli?

Dërguarit e Zotit
Çfarë janë engjëjt?
Cilat janë mrekullitë?
Pse Besoni në mrekullitë?
Krishtër të rremë dhe profetë të rremë

Satani është mishërim i së keqes. Tundimin e Krishtit është gjetur në Ungjillin e Mateut. Jezusi, vetëm në shkretëtirë është i tunduar të përsëritur nga Satani. Në Mateu 4: 10 Jezusi i thotë Djalli “Largohu prej këtej, Satan, sepse është shkruar:” Ti do të adhurojnë Zotin, Perëndinë tënd, dhe ti atij shërbeji vetëm. ”

Në traditën perëndimore krishtere, Satani hyri në folklorin popullor, sidomos në rolin e tij si figurë mashtrues. Si e tillë, karakter është gjetur në një numër të madh të përrallave popullore dhe miteve tradicionale e Irlandës dhe Tokë, Itali dhe Mbretërinë e Bashkuar, ku ai shpesh përpjekjet për mashtrim apo karaktere mendje jashtë të tjera. Në disa nga këto tregime, djalli portretizuar si horr më të popullarizuara të kushteve të mishërim të së keqes. Djalli gjithashtu përmban dukshëm në një numër të mit i hagiographical, apo tregime të shenjtorëve, të tilla si përrallë popullore e Shën Dunstan, shumë prej të cilave mund të bien jashtë fushëveprimit të ligjit fetar të autorizuar. Satani është gjithashtu një tipar të përsëritura në tregime shpjeguar gjuhën e emrave gjeografike, kreditimi emrin e tij për të formacioneve natyrore të tilla si oxhaku e djallit.

Në Krishterim, Perëndia dominuese, dhe zakonisht janë të portretizuar dhe luftimet djalli për jetën e qenieve njerëzore, me djallin që kërkojnë të joshur njerëzit larg nga Perëndia dhe të shkojnë në ferr. Satani drejton një forcë prej engjëjve të keqen, të njohur si të Biblës hebraike apo Dhiata e përshkruan demonët. E vjetër antitrupa Ha – satanas Engjëlli që e shtyt teste për njerëzit. Shumë fe e tjera të një eksperimentues personale apo hajdut të ngjashme me të djallit. koncepteve moderne për të përfshirë konceptin e djallit është e simbolizuar nga qeniet njerëzore ose më pak vetë natyrën e mëkatit.
Në Krishtërimi është i njohur si djalli dhe Satani, dhe nganjëherë si djall, edhe pse është vërejtur se referimi në Isaia 14:12 të Lucifer, ose të Birit të mëngjesit, është një referencë të mbretit babilonas. Sipas mendimit të shumë të krishterë moderne, djalli është një engjëll që Organizata Botërore e Shëndetësisë, në një anë – e treta e ushtrisë engjëllore dhe demonët u rebelua kundër Perëndisë, dhe për këtë arsye ka qenë i dënuar në një liqenin e zjarrit. Ai është përshkruar si urren të gjithë njerëzimit, ose më saktë krijimit, Perëndia kundërshtare, duke përhapur gënjeshtra dhe wreaking kërdi në shpirtrat e njerëzimit. Krishterët tjerë e konsiderojnë të djallit në Bibël për t’iu figurshme në mëkatin e njeriut dhe tundimin dhe për çdo sistem të njeriut në kundërshtim me Perëndinë.
Satani është identifikuar shpesh ashtu si gjarpëri e bindi Evën për të ngrënë nga pema e ndaluar, dhe në këtë mënyrë, shpesh përshkruan Satani dhe gjarpri. Pavarësisht nga ky kufizim nuk ekziston në tregim e Adamit dhe Evës, ky interpretim shkon prapa të paktën sa i përket kohës së shkrimit të librit të Zbulesës, i cili është i njohur veçanërisht si djalli gjarpër Rev 20:02.
Në Bibël, dhe identifikohet me “Dragon dhe,” djalli gjarpri vjetër në Zbulesa 00:09, u identifikua edhe me djallin 20:02, si dhe si “princi i kësaj bote në librin e John 12: 31, 14:30, “princi i forcave ajrore bëri thirrje gjithashtu për Meririm, dhe” shpirti është bërë tani në bijtë e mosbindjes në librin e Efesianëve 2:02, dhe “Zot në këtë botë 2 Korintasve 4:04 . Ajo gjithashtu identifikoi pozitën e dragua në Librin e Zbulesës dhe tunduesi i Ungjillit, për shembull.
Beelzebubit fillimisht është emri i Perëndisë të kulturuar, më saktësisht një lloj të caktuar të Baalit, të Zebûb Baal, lit. Gjithashtu përdor “Zoti i Flies”, por në Dhiatën e Re si një sinonim për djalli. version Corrupted, “Belzeboub, shfaqet në Komedia Hyjnore.
Satani është një sinonim për djallin – ha – djallit, i cili përshëndet nga zhvillimi anglisht Lindja, dēofol Vjetër anglisht, dhe kjo nga ana tjetër paraqet një huamarrje gjermanike në fillim të Latine diabolus gjithashtu një burim i “satanik”. διάβολος Kjo nga ana tjetër ishte e huazuar nga diabolos lashtë, greke “shpifësit,” nga diaballein “shpifje e një miqësore -” “. për të hedhur” të gjithë, me anë të ballein plus Në Dhiatën e Re, “djalli po ndodh më shumë se 30 herë në klip së bashku me diabolos lashtë greke për” “djallit, duke iu referuar të njëjtit person ose diçka e djallit.

Emrat e tjerë, sepse djalli

Në disa religjione, tradita, dhe këto adresa janë demonë të veçanta, dhe të tjerët të identifikuar këta emra si manifestime të djallit. Edhe kur mendimi individual dhe demonët, dhe mendohet shpesh e disa të qenë drejtpërdrejt nën kontrollin e djallit. Identifikon vetëm ata që mendohet si e djallit, lista e demonëve ka një listë të më të përgjithshme.
Azazel, Asael mbret hebraishte e demonëve
Baphomet, adhurim djallit, e cila supozon se Knights Templar
Beelzebubit, Baal zevuv בעל זבוב Hebraisht apo Zoti i Zotit Fluturon e Mateut 10:25 Flies
Djall, Beliar, Bheliar Hebraisht pa kryesore, përqeshje nga toka, Zoti i Krenarisë 06:15 2 Korintasve
Mastema, dhe Satani në Librin e jubileve të
Sammael, Samiel, Sammael Hebrew “helmin e Perëndisë”
666 ose 616, si dhe një numër të bishës
Angra Mainyu, dredhi Katar “shpirt i keq”, “shpirt mbinatyror”
Antikrishti, dhe ardhjen e shejtanit në botën e të vdekurve në të krishterë
Dark Zoti
Der Gjermanisht Leibhaftige “është e njëjtë”
Diabolus, Diavolus greke “të shkurtuar nëpër”
Satani, djalli në Islam
Zoti i Underworld – Zoti i Xhehennemit – Zotit të kësaj bote
Lucifer – ylli i mëngjesit erdhi në greke dhe rumune nga, ndriçim drita, dhe planetit Venus, shpesh përshkruan emrin e shejtanit para rënies së tij
I madh
Një Mephistopheles, Mephisto greke ajo që shmang drita
Mosha zero, Kurioz, Nick dhe zhargon të vjetra për djallin, siç dëshmohet nga emri i një karakter në tregimin e djallit dhe Tom Walker
jeta Love
Prince of Darkness – Air
Shejtani – kundërshtarin, i pandehuri, Prokurorit të Përgjithshëm
Vjetra – i vjetër – Twisted – Gjarprin coiling
Satani, i cili është emri arabisht, sepse djalli
Kölski Islanda
Franca Volland në mesjetë
Satani në kulturën popullore
Card Devil Tarot
Satanizmi
Hierarkia e demonëve
Emrat e djajve
Ferr, ferr, dhe zëvendës
Traktat me djallin
Numrin e bishës
Në judaizëm nuk ka koncept mbizotëron e shejtanit në krishterim apo Islam, të tilla si çeliku. Në hebraishte, fjala e ha Biblës – השָׂטָן djalli do të thotë “kundërshtar ose një pengesë, apo edhe” Prokurori i Përgjithshëm me njohjen që e konsiderojnë Zotin si gjykatës në fund.
Hebraisht Apokrifa
Apokrifa janë shkrimet fetare që nuk janë të pranuar në përgjithësi në Biblën hebraike dhe nga shumë prej moderne – sot besime protestante krishtere. Në librin e sheriatin, dhe përfaqëson djalli është ai që solli vdekjen në botë.
Ai i bëri thirrje Libri 2 i Enokut, gjithashtu i quajtur Libri sllave e Enokut, përmban Gregory Monitor Satanael.It pseudepigraphic është teksti i datës pasigurt dhe autorësinë e panjohur. Tekst i përshkruan Satanael si Princi Gregory, i cili ishte hedhur jashtë e shpirtit dhe qiellit dhe të keqen që e di dallimin midis asaj që është “i drejtë” mistrec “dhe gjeti një histori të ngjashme në librin e Enokut 1,. Megjithatë, në librin, quajtur kreu Gregory Semjâzâ.
Në literaturën apokrife, dhe rregullat e djallit mbi një grup të engjëjve. Mastema, e cila shkakton Perëndia për të provuar Abrahamit nëpërmjet sakrificës e Isakut, është identike me djallin të gjitha në emër dhe natyrës.
Të hebrenjve Chasidic i shekullit të tetëmbëdhjetë, ha – djalli ishte Baali Davar. Dhe pa Libri i Enokut përmban Satariel, si gjuhë e Satan’el Sataniel e cila daton në origjinën e babilonase. Të ngjashme në drejtshkrim pasqyrë që të vëllezërit e tij, Michael engjëllore, Raphael, Uriel dhe Gabriel, para dëbimit të tij nga Parajsa.
Në të tjera, jo – Besimi, dhe besimet e tanishme të krishterë, për shembull, Kristadelfianët nuk është “fjala Satanit në Bibël që i referohet personale, qenie mbinatyrore, por për ‘armik’ ka, dhe i referohet metaforë e mëkatit të njeriut dhe tundimin.
Në Islam dhe të referuara si Satani shejtani djalli arabe, e cila i referohet të keqen e djallit – njerëzit si. Sipas Kuranit, Zoti krijoi djallin e tymi “e zjarr së bashku me të gjithë e njeriut jinnand tjera të krijuara nga balta. Cilësia kryesore e djallit, së bashku me arrogancë, është se ajo nuk ka fuqi të tjera të energjisë për të dhënë sugjerimet e keqe në zemrën e burrave dhe grave.
Sipas teologjisë muslimane, dhe dëbimin e djallit nga hiri i Perëndisë, kur ai nuk iu bind Perëndisë duke zgjedhur për të nderuar jo vetëm për të Adamit, i ati i gjithë njerëzimit. Ai pohoi se ishte superior ndaj Ademit, në bazë të asaj se njeriu u krijua nga toka të kundërt vetë. Sa i përket engjëjve, ata bënë sexhde para Ademit për të treguar besnikëri dhe bindje ndaj Zotit. Mirëpo, djalli, i cili këmbëngul se, në pikëpamjen e tij se njeriu është më e ulët, në kontrast me engjëjt do t’i jepet mundësia për të zgjedhur, zgjedhin të mos binden Perëndisë. Arsyeja është që e përjashtoi atë nga Perëndia, një fakt që Iblisi fajësuar njerëzimi. Penduar e Adamit dhe Evës në fillim, Satani ka qenë i suksesshëm në mashtruar Adamin, por një herë synimet e tij u bë e qartë, për Perëndinë dhe u lirua për prapësitë e tyre dhe të falur. Perëndia u dha atyre një paralajmërim të fortë rreth Iblisit dhe zjarret e Xhehennemit dhe i pyeti ata dhe fëmijët e tyre të qëndrojnë larg nga fallacies humankindto e shqisave të shkaktuar nga djalli.
Sipas vargjeve nga Kurani, detyra e shejtanit deri Gjykimit apo Gjykimit Sot Dita Rusi – Maj – qiyamais të mashtrojnë fëmijët e Adamit e njerëzimit. Pas kësaj, do të vihet në zjarret e Xhehennemit, së bashku me ata që kishin qenë të mashtruar. Gjithashtu iu referua Satanin si një nga xhinët, dhe gjithçka që është krijuar nga zjarri pa tym. Kur’ani nuk portretizojnë djallit dhe armik i Perëndisë, dhe Zoti është lartë mbi të gjitha krijimet e tij dhe Iblisit është vetëm një nga krijesat e tij. Një armik i djallit dhe njerëzimit. Qëllim për të zvogëluar qenieve njerëzore nga bindja ndaj Zotit. Kështu, ai paralajmëroi njerëzimit në luftën kundër mischiefs xhihadi i djallit dhe ai i vendos ato tundimet in Ata janë njerëz që të ketë sukses në këtë janë të shpërblehet me parajsë jannath parajsë Mae, të arritshme vetëm me një gjë të drejtë.
Portretizojnë Satani siç shihet në djalli Kushtetutën Greke Gigas.The διάβολος vjetër ose accuser’is do të thotë diabolos ‘shtypës’ ose ‘besonin në shumë religjione dhe kultura të jetë një i fuqishëm, entitet mbinatyrshme që është mishërim i së keqes dhe armiku i Perëndisë dhe të njeriut qenieve. Dhe është i lidhur zakonisht me Satanin me heretikë, jobesimtarët, dhe jobesimtarët e tjerë. Ai e konsideroi fetë abrahamike të ndryshme të shejtanit, si engjëll rebel ka rënë, djalli që tundon njerëzit për të bërë mëkat apo të keqe. Të tjerët panë djallin si simbol që përfaqëson një krizë e besimit, individualizmit, vullneti i lirë, urtësi dhe sqarim.

Çfarë është Djalli? – Kush Watch Çfarë Si Pse Ku është Djalli? | 2010 | 2017

Comments are closed.