Какво е дявол? – Кой Гледай Какво Как Защо Когато е дявол?

Божията Обичам
Какви са ангели?
Какви са чудеса?
Защо вярвам в чудеса?
Лъжехристи и лъжепророци

Сатаната е олицетворение на злото. Изкушението на Христос се намира в Евангелието на Матея. Исус, сам в пустинята е многократно изкушени от Сатана. В Матей 4: 10 Исус казва на дявола “Махни се от тук, Сатана, защото е писано: Ще се поклони на Господа, твоя Бог, и само Нему да служиш.”

В западната християнска традиция, сатана влезе популярен фолклор, по-специално в ролята си на мошеник фигура. В този си вид характер се намира в голям брой народни приказки и традиционните митове на Ирландия и Нюфаундленд, Италия и Обединеното кралство, където често се опитва да измами или на ум други знаци. В някои от тези истории, дяволът описва като най-популярния злодей на условията за въплъщение на злото. Дяволът също заема важно място в редица истории за hagiographical, или истории за света, като народна приказка “Св. Дънстан, много от които могат да попаднат извън обхвата на религиозен закон разрешава. Сатана също е повтарящ се елемент в приказките обяснява език на географски имена, кредитиране името му на природни образувания като комина на дявола.

В християнството, с господстващо положение, и обикновено се изобразява Бог и дяволът се борят за живота на хора, с дявола иска да привлече хората от Бога и да върви по дяволите. Сатана води сила на злите ангели, известен като иврит Библията или завет описва демони. Старата антитела Ха – САТАНА ангел, който подбужда изпитания върху хората. Много други религии от личен или мошеник експериментатор, подобни на дявола. Модерни концепции, за да се въвежда понятието за Сатаната е символизиран от хората сами или по-малко природата на греха.
В християнството е известен като дявол и сатана, а понякога и като Луцифер, въпреки че се отбелязва, че позоваването в Исая 14:12 на Луцифер, или Синът на сутринта, е препратка към цар вавилонски. По мнението на много от съвременните християни, дяволът е ангел, че Световната здравна организация, на една страна – една трета от ангелски домакин и демони въстана срещу Бог, поради което е бил осъден в огненото езеро. Той е описан като мразех всички човечеството, или по-точно създаването, която се противопоставя Бог, разпространява лъжи и всява хаос в душите на човечеството. Други християни помисли на дявола в Библията да постави преносен смисъл на човешкото греха и изкушението и на всички човешки система в опозиция на Бога.
Сатана често се определя като змията убеждава Ева да ядат от забраненото дърво, и по този начин, често се описва Сатана и змията. Въпреки това ограничение не съществува в разказа на Адам и Ева, това тълкуване се връща поне що се отнася до момента на писане на книгата Откровение, който е известно, специално като дявола змия Откровение 20:02.
В Библията, и идентифицирани с дявола “и дракон”, старата змия в Откровение 00:09, също се определя с дявола 20:02, както и “княза на този свят в книгата на Йоан 12: 31, 14:30, “началникът на военновъздушните сили също призова за Meririm, както и” духът се прави сега, за да синовете на непокорството в книгата Ефесяни 2:02, и “Бог на този свят 2 Коринтяни 4:4 . Тя също определи позицията на дракон в Откровение на Йоан и на изкусителя на Евангелията, например.
Велзевул е първоначално на името на Бог култивирани, по-конкретно определен вид на Ваал, на зевува Ваал, запалена. Също така използва “Властелинът на мухите”, но в Новия Завет като синоним на Сатаната. Развален версия, “Belzeboub, се появява в” Божествена комедия.
Сатаната е синоним на дявола – ха – на дявола, който е родом от развитието английски изток, dēofol староанглийски, а това от своя страна представлява заем с германски началото на Латинска Diabolus също е източник на “сатанински”. διάβολος Това от своя страна е заимствана от древните гръцки diábolos “клеветник” от diaballein “охулване на приятелски -” “. да се хвърлят” в цяла чрез ballein плюс В Новия Завет, “дяволът се случва повече от 30 пъти в клиповете, както и diábolos древногръцката за” “дяволът, позовавайки се на едно и също лице или нещо от дявола.

Другите имена на Сатаната

В някои религии, традиции и тези адреси са отделни демони, а други тези имена като прояви на дявола. Дори, когато мисълта на индивида и демони, и си помислих, често някои от тях са директно под контрола на Сатана. Показва само тези мисли като дявол, списък на демони е списък на по-общи.
Азазел, Asael иврит царя на демоните
Бафомет, дяволът богослужение, което предполага, че Ордена на тамплиерите
Велзевул, Баал zevuv בעל זבוב иврит или “Властелинът на мухите” Властелинът на Мухите Матей 10:25
Сатаната, Beliar, Bheliar иврит, без по-голямата си презрително от земята, Господа на Pride 2 Коринтяни 06:15
Mastema и сатана в Книгата на юбиляри
Самаел, Samiel, Самаел иврит “отровата на Бога”
666 или 616, и числото на звяра
Ангра Mainyu, Катар тактика “зъл дух”, “нечестив дух”
Антихриста, и че създаването на Сатана в света на мъртвите в християнската
Тъмния Лорд
Der немски Leibhaftige “е един и същ”
Diabolus, Diavolus гръцки “реже”
Сатана, Сатана в исляма
Господ на подземния свят – “Властелинът на Ада – Господ на този свят
Луцифер – утринна звезда дойде на гръцки и румънски достъп на светлина, осветителни тела, и планетата Венера, често изобразяващи името на Сатаната преди падането му
Огромен
А Мефистофел, Мефисто гръцки това, което се избягва светлината
Възраст нула, Любопитно, Ник и стари жаргон за дявола, както се вижда от името на герой в историята на дявола и Том Уокър
Любовен живот
Принцът на мрака – Air
Сатана – на противника, на ответника, на главния прокурор
Old – стар – Twisted – навиване Serpent
Сатана, който е на името арабски за Сатана
Kölski Исландия
Volland Франция през Средновековието
Сатана в популярната култура
Дяволът с картите Таро
Сатанизъм
Йерархията на демони
Имената на бесовете
По дяволите, Хадес, и заместник
Договорът с дявола
Брой на звяра
В юдаизма не е преобладаващ концепция на Сатана в християнството или исляма, като стомана. На иврит думата на хектар Библията – השָׂטָן Сатана означава “противник или пречка, или дори” главния прокурор с признанието, които смятат, че Бог като съдия в крайна сметка.
Иврит апокрифи
Апокрифи са религиозни писания, които не са общоприети в Библията от еврейски и много от съвременните – протестантски християнски деноминации днес. В Книгата на мъдростта, и представлява Сатана е този, който подадена смърт на света.
Той призова Книга 2 на Енох, наричана още на славянската Книгата на Енох, съдържа Григорий Монитор Satanael.It pseudepigraphic е текстът, с неопределена дата и неизвестно авторство. Текстът описва Satanael като принц Грегъри, който е бил изхвърлен от духа и небето и злото, което прави разликата между това, което е “праведни” Wicked “и е установено, подобна история в Книгата на Енох 1;. Въпреки това, в книгата, призова лидерът Григорий Semjâzâ.
В апокрифната литература, както и правилата на дявола, при група от ангели. Mastema, което причинява Бог да тествате Авраам чрез жертвоприношението на Исаак, е идентичен с дявола в името и природата.
От хектар Chasidic евреите от осемнадесети век, – дяволът е Ваал DAVAR. И видях “Книга на Енох съдържа Satariel, като език на Satan’el Sataniel която датира от произхода на вавилонската. Подобни при изписването огледало, което от братята му, ангелски Майкъл, Рафаел, Уриил и Гавраил, преди експулсирането му от рая.
В други, не – вярвания, и текущата християнски вярвания, например, Christadelphians не е думата “Сатана в Библията, който се отнася до лични, свръхестествено същество, а и към всеки” враг “, и се отнася за метафора на човешкото грях и изкушение.
В исляма и се посочват като Сатана Сатана Сатана арабски, който се отнася до злото, на дявола – като хората. Според Корана, Бог е създал дявола на “дим на пожара, заедно с всички други jinnand създал човека от глина. Ключът атрибут на дявола, както и арогантност, е, че няма друга сила на енергия да дава предложения на злото в сърцето на мъжете и жените.
Според теологията мюсюлмани, и изгонването на Сатана от благодатта на Бога, когато той се подчинявали на Бог, като изберете в чест не само на Адам, бащата на цялото човечество. Той твърди, че се поддавам на Адам, на основание, че човек е създаден от земята да се движи назад. Що се отнася до ангелите, те поклони пред човека, за да покаже лоялност и послушание към Бога. Въпреки това, дяволът, който настоява, по негово мнение, че човек е най-ниската, за разлика от ангелите и получи правомощия да избира, са избрали да се покоряваме на Бога. Причината е, че го изгонват от Бога, е факт, че Iblis обвинява човечеството. Разкая за Адам и Ева в началото, Сатана успя да излъже Адам, но след като намеренията му стана ясно, към Бога и пуснати в техните престъпления и прости. Бог им даде силен сигнал за Iblis и огньовете на ада и ги попита и децата им да стоят настрана от humankindto заблуди на сетивата, причинена от дявола.
Според стихове от Корана, задачата на Сатаната, докато Решение или Денят на страшния съд на Русия днес – май – qiyamais да заблудят децата на Адам на човечеството. След това ще бъдат поставени в пламъците на ада заедно с тези, които са били измамени. Наред с това Сатана като един от джиновете и всичко, което се създава от бездимен огън. Корана не се представят дявола и враг на Бога, и Бог има върховенство над всички свои творения и Iblis е само един от Неговите създания. Един враг е Сатана и човечеството. Предназначен за намаляване на хора от подчинението на Бога. По този начин, той предупреди човечеството в борбата срещу джихад mischiefs на Сатана и изкушенията той ги поставя инча Те са хора, които успяват в това да бъдат възнаградени с рая рай jannath Mae, изпълнима само от праведните поведение.
Представят Сатаната, както се вижда в гръцката конституция Gigas.The стари Сатана διάβολος или accuser’is “ежектор” diábolos означава или “вярвали в много религии и култури да бъде мощен, свръхестествено същество, че е въплъщение на злото и враг на Бога и човека същества. И обикновено се свързва със Сатаната с еретици, неверници и други неверници. Той е разгледал от различни религии Авраам на Сатаната, като непокорен ангел е паднал, дяволът, който изкушава хората да се извърши грях или зло. Някои виждаха дяволът като символ, който представлява криза на доверието, индивидуализъм, свободна воля, мъдрост и просветление.

Какво е дявол? – Кой Гледай Какво Как Защо Когато е дявол? | 2010 | 2017

Comments are closed.